Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-09-01&l=N
Herdenking van de Bevrijding van Brussel
Denis Meyers luistert de bibliotheek op
Fietser is koning op het Londenplein
Filmvoorstelling "Woud in de stad"
Festival Stadsexpressies
Tweede editie van de Brusselse Univers'City Parade ULB - VUB
Projectoproep voor de Caravan
Vier nieuwe Cambiostations

Herdenking van de Bevrijding van Brussel

De gemeente Elsene neemt deel aan de herdenking van de Bevrijding van Brussel 72 jaar geleden. Op vrijdag 2 september wordt in het gemeentehuis een herdenkingsceremonie gehouden om 11.45 en daarna om 12 u op de Gedachtenissquare in aanwezigheid van oud-strijders.

Facebook Twitter LinkedIn

Denis Meyers luistert de bibliotheek op

Nadat hij tijdelijk het Solvaygebouw omgevormd heeft met zijn project "Remember Souvenir", palmt kunstenaar Denis Meyers nu de muren van de Franstalige bibliotheek in. Op 6 en 7 september zullen citaten, titels van romans en namen van auteurs de ingang van de bibliotheek versieren. Mis dit uitzonderlijke evenement zeker niet!

Facebook Twitter LinkedIn

Fietser is koning op het Londenplein

Op zaterdag 17 september begint de week van de mobiliteit en wordt er op het Londenplein plaats gemaakt voor de fiets ter gelegenheid van Festivelo! Er is daarnaast ook heel wat animatie op het Londenplein zelf en in de Dubreucq-, de Elzas-Lotharingen-, de Londen- en de Dublinstraat: een begeleide wandeling, een mobiliteitsparcours voor kinderen, een fietscircus, een stedelijke picknick ... Wil je een begeleide fietstocht winnen van Pro Velo op de dag van het evenement, rep je dan naar onze Facebookpagina.

Facebook Twitter LinkedIn

Filmvoorstelling "Woud in de stad"

Het Zoniënwoud is een uitgestrekt natuurgebied dat zich als een groene kathedraal opricht aan de rand van Elsene, daar waar de stad en de natuur elkaar doorkruisen. Toch blijft het gebied weinig gekend en verdient het meer aandacht. Om ons het woud beter te doen leren kennen, neemt een jonge onschuldige wandelaar ons mee op ontdekking doorheen de vier seizoenen in deze groene oase. De gemeente Elsene nodigt u van harte uit op de voorstelling van deze film van Pascal Perez. Na afloop is er een debat met de maker en verschillende specialisten. Gratis inkom, reserveren niet nodig. Woensdag 21/09/16 om 19u30 Klein Mercelis Theater Mercelistraat 13, 1050 Elsene

Facebook Twitter LinkedIn

Festival Stadsexpressies

Op 26 september wordt het Festival Stadsexpressies weer gehouden op de afdekplaat van het Europees parlement (Luxemburgplein) van 13 u tot middernacht. Dit evenement, dat in 2008 voor het eerst werd georganiseerd, plaatst urban arts op de voorgrond. Voor de editie van 2016 staan er opnieuw uitzonderlijke kunstenaars op het programma: Seyte & Senamo, Ladea, Kacem Wappalek, Yogen, Seven, The Bridge, Ozmose, Swatts, Vanny, Eleven, Ryad, Ligne 81, Dilhan ... Maar het festival is vooral een gezellig samenzijn voor de hele familie met tal van activiteiten zoals een expressiemuur, pole dance, een circus, boksen, live graffiti, street soccer freestyle, kalligrafie en een verenigingsdorp.

Facebook Twitter LinkedIn

Tweede editie van de Brusselse Univers'City Parade ULB - VUB

Haal op woensdag 28 september je inlineskates, je fiets of step van stal en neem deel aan de interuniversitaire wedloop . Iedereen is welkom! Het parcours van bijna 10 km strekt zich uit tussen de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles via de Elsense en Brusselse straten van Elsene met een omweg in het Ter Kamerenbos. Het is dé gelegenheid om met vrienden, buren of familieleden het leven op en rond de campus te ontdekken. Afspraak om 17 u in het M-gebouw. De race gaat van start om 19 u. De aankomst is in de Paul Hégerlaan op de campus van de ULB (Solbosch). Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep voor de Caravan

De gemeente Elsene is sinds kort de gelukkige eigenaar van een mooie vintage caravan. Daarom zijn we op zoek naar leuke projecten om de caravan nieuw leven in te blazen. Heb je ideeën? Ken je een te gekke plaats om de caravan te plaatsen? Laat het ons weten voor 30 september 2016 op info@respace.be of op het nummer 0498 588 348.

Facebook Twitter LinkedIn

Vier nieuwe Cambiostations

In de zomer werden er vier nieuwe Cambiostations geopend in verschillende wijken in Elsene: 2 voertuigen in Ma Campagne (Afrikastraat 1), 2 voertuigen in Tenbos (Tenbosstraat 83), 2 voertuigen in Oude-Linde (Oude-Lindesquare 16) en 2 voertuigen in Sint-Adriaan (Gen. Dossin de St. Georgeslaan, voor de kerk).

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.