Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-11-01&l=N
Herdenkingen
Elektronisch loket Irisbox
Living room music for kids!
RecupDay
Wedstrijd Feest in de etalages
Denis Meyers zoekt foto's
5 drinkwaterkraantjes

Herdenkingen

Op 1 november bent u van harte welkom op de herdenkingen voor Allerheiligen. De ceremonie start om 11 uur op de begraafplaats van Elsene, in de aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen, verenigingen en oud-strijders. Op 10 november vindt om 11.15 uur de herdenking van de Wapenstilstand plaats bij het Gemeentehuis gevolgd door het neerleggen van een bloemenkrans aan de Gedachtenissquare.

Facebook Twitter LinkedIn

Elektronisch loket Irisbox

Nog tot en met 4 november 2016 staat er een infostand op de dienst Bevolking waar inwoners uitleg kunnen krijgen over het gebruik van het elektronische loket Irisbox. Via dit platform is het mogelijk om administratieve handelingen online uit te voeren, zoals het aanvragen van een uittreksel of het melden van een adreswijziging. De gemeente Elsene voert samen met het Centrum voor Informatica van het Brussels Gewest (CIBG) een informatiecampagne. Aan de stand kunt u een demonstratie van de mogelijkheden van Irisbox krijgen en worden er kaartlezers en informatiebrochures uitgedeeld.

Facebook Twitter LinkedIn

Living room music for kids!

Het Living Room Festival dat zijn openbare concerten bij mensen thuis. Acht bewoners uit de Emile de Beco-wijk zetten hun deuren en hun wereld open voor een verrijkend muzikaal moment in hun woonkamer. Deze vijftiende editie is speciaal gericht op kinderen! Muziek voor én door kinderen! Welkom op zondag 6 november vanaf 15 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

RecupDay

Minder afval produceren, duurzaam omgaan met de beschikbare middelen, geven, ruilen, hergebruiken, herstellen, transformeren... dat doen we allemaal tijdens RecupDay ! Het is een feestelijk en creatief evenement dat de gemeente organiseert samen met burgers en verenigingen. Dit jaar vindt het plaats op 25 en 26 november van 12 tot 18 uur in het Wijkhuis Malibran en in het Klein Mercelistheater. Je kan er gratis deelnemen aan interessante workshops, er is een weggeefbeurs en je kan proeven van verrukkelijk zero waste food. Voor info kan je bellen naar 0498 58 82 86.

Facebook Twitter LinkedIn

Wedstrijd Feest in de etalages

Zoals elk jaar in aanloop naar de eindejaarsfeesten organiseert de gemeente haar traditionele wedstrijd Feest in de etalages. De mooiste etalages worden bekroond. Om de straten van Elsene te laten schitteren hebben we de hulp nodig van de handelaars, individueel of in vereniging. Voor de eerste categorie liggen de prijzen tussen 25 en 200 euro. Voor de categorie "vereniging" bedraagt de prijs 300 euro. Inschrijvingen en inlichtingen: 02 515 67 19.

Facebook Twitter LinkedIn

Denis Meyers zoekt foto's

Het Solvaygebouw krijgt nog enkele maanden respijt voor het moet wijken voor een nieuw bouwproject. Straatkunstenaar Denis Meyers maakt ervan gebruik om zijn project Remember/Souvenir nieuwe draai te geven: de artiest zoekt archieffoto's genomen door buurtbewoners of voormalige werknemers of eenieder die foto's heeft van in het gebouw. Daarmee wil hij een soort 'voor/ na' maken. De foto's komen terecht in een boek van het kunstproject van Denis Meyers, dat uitkomt in de lente van 2017. info@remeber-souvenir.me

Facebook Twitter LinkedIn

5 drinkwaterkraantjes

De gemeente Elsene plaatst 5 kraantjes met gratis drinkbaar water op openbare plaatsen. Je kan dag en nacht je dorst lessen op het Flageyplein (tegenover de vijvers), op het Fernand Cocqplein, aan de ingang van het Albertpark en voor de ingang van de ULB. Een samenwerking met drinkwaterproducent Vivaqua.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.