Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-02-01&l=N
Koffiepauze voor fietsers
Bike Tasting
Het Museum verwelkomt Pierre et Gilles...
... en Delphine Boël
Opendeur bij het Atheneum Charles Janssens
Anima Festival
Lezing over de beeldroman "Nel, een zot geweld"

Koffiepauze voor fietsers

De dagen worden al wat langer, maar de zon laat nog op zich wachten... Iedere ochtend, voor dag en dauw trotseren moedige fietsers de kou om zich op hun stalen ros naar hun dagelijkse bestemming te begeven... Tussen de twee bruggen in de Graystraat worden ze enthousiast opgewacht door het team van Vélo Caf'fiets dat klaar staat met koffie. Een initiatief van het wijkcontract Maalbeek en de gemeenschapswachters. Elke dinsdagochtend in februari van 8 tot 9 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Bike Tasting

Wil je (beter) leren fietsen in de stad of je ervaringen als fervente stadsfietser delen? Op 8 februari van 17 tot 20 uur organiseert Pro Velo een Bike Tasting in de Londenstraat (nr. 15). Je kan er de opleiding Start2Bike volgen, een toekomstige fietspartner zoeken, een klassieke of elektrische fiets proberen of lenen, info en advies inwinnen of gewoon gezellig een glaasje drinken.

Facebook Twitter LinkedIn

Het Museum verwelkomt Pierre et Gilles...

Van 16 februari tot 14 mei loopt in het Museum van Elsene een tentoonstelling van het Franse duo Pierre et Gilles. Samen maken ze gesofistikeerde portretten, tussen kitsch en glamour, fotografie en schilderkunst. Ze geven kunstmatige beroemdheden een vleugje menselijkheid, gewone mensen een magische uitstraling, creëren een sprookjesachtige wereld met helden uit mythen, sprookjes en Bijbelverhalen. Ze halen inspiratie uit de kunst- en filmwereld en elke vorm van populaire cultuur waardoor hun geschilderde beelden ontegensprekelijk thuishoren in de hedendaagse samenleving.

Facebook Twitter LinkedIn

... en Delphine Boël

Ook van 16 februari tot 14 mei kan je de tentoonstelling Delphine - Never Give up gaan bezoeken. In deze overzichtstentoonstelling (1986-2016) deelt ze de hoogtes en laagtes van haar leven. "Mijn werk bestaat uit opgewekt verdriet. Ik verander negatieve gebeurtenissen in positieve zaken en doe dat door kleurrijke werken te creëren, die niet zelden een sarcastische of brutale boodschap uitdragen, zoals een oorveeg die je weer tot rede brengt." Haar taal is vrijmoedig, terwijl haar palet en haar composities vooral opvallen door fantasie, ironie en humor.

Facebook Twitter LinkedIn

Opendeur bij het Atheneum Charles Janssens

Op donderdag 23 februari van 17 tot 19.30 uur organiseert het Atheneum Charles Janssens een informatieavond over de inschrijvingen in het eerste middelbaar.

Facebook Twitter LinkedIn

Anima Festival

Het Anima Festival komt weer naar Flagey van 24 februari tot 5 maart. Bovenop de nationale en internationale competitie van kortfilms en afstudeerprojecten focust deze editie op Italiaanse en Portugese animatiefilms. Meer dan 300 met zorg geselecteerde films tonen het beste van de animatiecinema. Tijdens het festival zijn er ook gratis workshops voor kinderen en jongeren, een tentoonstelling, concerten...

Facebook Twitter LinkedIn

Lezing over de beeldroman "Nel, een zot geweld"

Schrijver Peter Theunynck en illustrator Lies Van Gasse maakten samen de prachtige beeldroman Nel, een zot geweld over de vrouw en muze van kunstenaar Rik Wouters. Het gelijknamige en welgekende beeldhouwwerk van deze kunstenaar staat opgesteld in het Museum van Elsene. Tijdens deze lezing op 18 februari om 11 uur in Bibliotheek Sans Souci vertelt Peter over de beeldroman terwijl Lies live tekent. Inschrijven kan via elsene@bibliotheek.be of 02 515 64 50. Het project is een samenwerking tussen KAOS vzw, het Museum van Elsene en Bibliotheek Sans Souci.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.