Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-03-01&l=N
Het college komt naar je toe
Cycle-In Anima
Moestuinieren in de stad!
Je fiets op parking Flagey
Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival
De École des Arts stelt tentoon
Dagen zonder vlees bij Elzenhof
De vergeten slaven van Tromelin
Repair'Café

Het college komt naar je toe

Het college van burgemeester en schepenen van Elsene organiseert een ontmoeting met de inwoners van jouw wijk. De perfecte gelegenheid om vragen te stellen, opmerkingen te geven of voorstellen te doen. Na de dialoog volgt een gezellige drink. De ontmoetingen vinden plaats op: - Dinsdag 7 maart om 19 uur Club Tenbosch Waterleidingstraat 163 - Donderdag 9 maart om 19 uur Home Van Aa Boondaalsesteenweg 94 - Dinsdag 21 maart om 19 uur Scholen 7 en 8 Terkamerenboslaan 211 - Donderdag 30 maart om 19 uur Gemeentehuis Elsensesteenweg 168

Facebook Twitter LinkedIn

Cycle-In Anima

Cylcle-in Cinema is een drive-in cinema, maar dan voor fietsers. Een peloton fietsers produceert de nodige stroom voor het projecteren van de film. De editie van donderdag 2 maart staat in het teken van Anima, het festival van de animatiefilm. Afspraak van 18 tot 20 uur in het Wijkhuis Malibran, Damstraat 10. Vergeet niet met de fiets te komen!

Facebook Twitter LinkedIn

Moestuinieren in de stad!

Wil je graag leren hoe je groenten en kruiden kan telen in potten of bakken op het balkon of in de tuin? De juiste snoeitechniek voor fruitbomen onder de knie krijgen? Of ontdekken hoe je kippen kan houden in de stad? Leefmilieu Brussel organiseert in samenwerking met de gemeente Elsene workshops om natuur en stad weer dichter bij elkaar te brengen. Waar en wanneer de verschillende modules plaatsvinden, vind je op de website van Leefmilieu Brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Je fiets op parking Flagey

Het is voortaan mogelijk om je fiets voor de prijs van 5 euro per maand te parkeren bij parking Flagey! Zo kunnen de vele fietsers die er komen hun stalen ros in alle veiligheid achterlaten. Meer info op 02 647 20 03 of via Parkindigo.

Facebook Twitter LinkedIn

Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival

De eerste editie van het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD) vindt plaats van 11 tot 26 maart. Op het programma staan bezoeken aan prachtige art nouveau en art déco panden, wandelingen te voet, per fiets of met de bus onder begeleiding van professionele gidsen, maar ook tentoonstellingen en culturele evenementen. Tijdens het weekend van 11 en 12 maart worden de wijken rond de vijvers van Elsene, de Louizalaan en de Franklin Rooseveltlaan in de kijker gezet. De gelegenheid om het huis van architect Ernest Blérot in de Belle-Vuestraat 42 te bezoeken of het Contemporary Art Center (CAB) vlakbij de vijvers.

Facebook Twitter LinkedIn

De École des Arts stelt tentoon

Van 9 tot 16 maart, stelt de Ecole des Arts van Elsene zes kunstprojecten tentoon in verschillende disciplines: striptekenen, schilderen, tekenen, keramiek, zeefdruk en multidisciplinaire kunst. De tentoongestelde werken zijn die van de laureaten van de Prijs van de Burgemeester, de Prijs van het Fonds Marinette De Cloedt en de Prijs Alain Jacquemin, maar ook werken van leerlingen, die geselecteerd werden door de leerkrachten. Meer info vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Dagen zonder vlees bij Elzenhof

Doe jij mee aan dagen zonder vlees? In gemeenschapscentrum Elzenhof kan je heerlijk vegetarisch eten en koken tijdens verschillende evenementen: - zaterdag 11 maart, van 11 tot 15 uur: Vegan Brunch, Food for thought, georganiseerd door een team van internationale studenten van de Faculty of Economics and Business in Brussels van de KULeuven - woensdag 22 maart, van 19 tot 21.30 uur: een culinaire trip door de Balkan, langs onder andere Griekenland, Roemenië en de Karpaten. - woensdag 5 april, van 19 tot 21.30 uur: de Japanse Naomi Walliez wijdt je in in de rijkdom van de Japanse keuken. - donderdag 13 april, van 19 tot 22 uur: plantaardige potluckavond. Iedereen welkom! Info en inschrijvingen via 02 648 20 30 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

De vergeten slaven van Tromelin

In 1761 wordt een groep slaven na een schipbreuk achtergelaten op een kaal en verlaten eiland in het midden van de Indische Oceaan, waar ze moeten zien te overleven zonder middelen. Pas 15 jaar later worden de acht overlevenden gered door de ridder van Tromelin. Striptekenaar Savoia vertelt hun relaas door de ogen van een jonge slavin die het verblijf op het eiland overleefde. Zijn originele tekeningen worden tentoongesteld in de Franstalige bibliotheek van 7 tot 25 maart. De tentoonstelling wordt op 9 maart om 18.30 uur geopend in bijzijn van de tekenaar. Op 14 en 21 maart kan je een documentaire over het onderwerp gaan bekijken.

Facebook Twitter LinkedIn

Repair'Café

Zoals elke eerste zondag van de maand is er ook op 5 maart Repair'Café in het gemeenschapscentrum Elzenhof (Kroonlaan 12)! Gooi spullen die stuk zijn dus niet weg, maar breng ze mee en repareer ze zelf of laat ze herstellen tijdens dit gezellige moment, waar je gegarandeerd nieuwe mensen ontmoet en bijleert!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.