Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-04-01&l=N
Joepie, we gaan buiten spelen!
Tentoonstelling AHNEN: kunst en natuur in symbiose
Dokter Frankenstein en dokter Bibber in het Museum
Brussels Short Film Festival
Stadskippen en zelfgekweekte groenten
Art nouveau of art deco?
Vertel me je verhaal!

Joepie, we gaan buiten spelen!

Op 19 april, de eerste woensdag na de paasvakantie, organiseren Brede School Elsene & Etterbeek een hele namiddag de Buitenspeeldag in het Leopoldpark. Kinderen van 6 tot 12 jaar, begeleid door een ouder of andere officiële begeleider, kunnen er zich naar hartenlust uitleven tijdens de diverse workshops met onder meer sport, new games, kunstateliers... En omdat je van spelen honger krijgt, is er ook een lekker vieruurtje voorzien.

Facebook Twitter LinkedIn

Tentoonstelling AHNEN: kunst en natuur in symbiose

Silvia Hatzl is een Elsense kunstenares met Beierse roots. Haar inspiratie put ze uit de natuur en de menselijke ziel. Ze maakt bustes, wijde spookachtige gewaden met levende materialen: huid, zijde, wol, aarde... Ze stelt haar werken tentoon in de Kapel van Boondaal (Oude Lindesquare 10) van 22 april tot 28 mei. In het kader van de tentoonstelling Ahnen worden ook concerten georganiseerd. Zo kan je de werken ontdekken in een muzikale omkadering. Niet te missen!

Facebook Twitter LinkedIn

Dokter Frankenstein en dokter Bibber in het Museum

Twee beroemde artsen lopen rond in het Museum van Elsene. Ze willen een robot maken met lichaamsdelen die ze gevonden hebben op de schilderijen. Maar de samenwerking verloopt niet zo vlot. Deze activiteit voor kinderen van 6 tot 10 jaar vindt plaats op dinsdag 23 april in de tentoonstelling Pierre & Gilles en de permanente collectie met als thema 'het portret'. Vooraf reserveren is noodzakelijk. 02 515 64 21 museum@elsene.be

Facebook Twitter LinkedIn

Brussels Short Film Festival

25.000 kijkers, 300 filmvoorstellingen, 600 aanwezige professionals en 45.000 euro aan prijzengeld voor nationale en internationale competities: dat alles is het Brussels Short Film Festival. Het kortfilmfestival, dat van 27 april tot 7 mei plaats vindt op verschillende locaties in Elsene zoals Flagey en het Klein Mercelistheater, is een ontmoetingsplek voor liefhebbers en professionelen. Bouli Lanners stelde er zijn eerste film voor, Cécile de France won er haar eerste prijs.

Facebook Twitter LinkedIn

Stadskippen en zelfgekweekte groenten

Kippen kweken in de stad is makkelijk! Ze eten je keukenrestjes en geven lekkere eitjes in ruil. Om te weten wat ze allemaal nodig hebben om goed te kunnen leven in de stad, organiseert Leefmilieu Brussel in samenwerking met de gemeente Elsene een workshop op 18 april in Resto Refresh. Op 22 april leer je tijdens een andere workshop hoe je (een deel van) je tuin kan omvormen tot moestuin om zelf kraakverse groenten te kunnen oogsten. Deze opleidingen zijn een initiatief van de gemeente Elsene en Leefmilieu Brussel.

Facebook Twitter LinkedIn

Art nouveau of art deco?

Art nouveau en art deco: het zijn twee architectuurstijlen die we wel eens verwarren. Wat is nu precies het verschil tussen beide stromingen? De CIVA Stichting beantwoordt deze vraag met een originele tentoonstelling die gewijd is aan deze twee belangrijke stijlen van eind 19de en begin 20ste eeuw. Met tekeningen, originele foto's, maquettes, meubelen en decoratieve objecten ontdekken de bezoekers het verschil tussen beide stijlen. Je kan deze tentoonstelling nog tot 28 mei 2017 bezoeken.

Facebook Twitter LinkedIn

Vertel me je verhaal!

Vertel me je verhaal is een groot gezinsfeest voor jong en oud in het Jadotpark en het Kindermuseum op 30 april van 12.30 tot 18 uur. Kom er luisteren naar sprookjes en verhalen, deelnemen aan de workshops of de capoeira-initiatie. Geniet van het spektakel, lectuur, jongleurs, muziek... De bibliotheek en de spelotheek zullen er ook zijn!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.