Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-09-01&l=N
Grote Braderie van Elsene
Opendeur bij jeugdhuis XL'J
Luxemburgse markt
Culturele seizoensopening in het CIVA
XL 10 Miles
Open Monumentendagen
#FEU
BiblioXL: nieuwe openingsuren op zaterdag
Telen in de stad

Grote Braderie van Elsene

De 38ste Grote Braderie van Elsene vindt plaats op 1, 2 en 3 september in de wijk van de begraafplaats, de universiteiten en Klein Zwitserland. Bereid je voor op honderden standhouders, ambachtslieden, kermisattracties, fanfares, pop- en rockartiesten en folkloristische stoeten. De lokale handelszaken zijn heel het weekend en ook 's avonds geopend. Drie dagen feest, sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

Facebook Twitter LinkedIn

Opendeur bij jeugdhuis XL'J

Ga je naar de Grote Braderie? Spring dan ook eens binnen bij jeugdhuis XL'J, zij zetten hun deuren open op 2 september vanaf 13 uur. Programma: concerten, workshops, live graffiti, kicker, ping-pong, zeefdruktentoonstelling en veel meer! Breng al je vrienden mee!

Facebook Twitter LinkedIn

Luxemburgse markt

Op 20 september vindt van 8 tot 16 uur naar jaarlijkse gewoonte een grote markt plaats op het Luxemburgplein. Boeren en ambachtslieden uit de provincie Luxemburg stellen hun artisanale streekproducten voor. Brusselaars en pendelaars kunnen proeven van de rijkdom uit het zuiden van het land. Niet te missen!

Facebook Twitter LinkedIn

Culturele seizoensopening in het CIVA

De Elsense diensten voor Nederlandstalige cultuur en wijkleven nodigen je van harte uit op hun seizoensopening op 15 september van 18 tot 22 uur. Tijdens deze leuke afterwork kan je genieten van een hapje en een drankje en ontdekken wat het nieuwe seizoen zoal in petto heeft. De opening vindt dit jaar plaats bij de CIVA Stichting (Kluissstraat 55). Je kan er gratis de tentoonstelling Save/Change the City bezoeken en genieten van concerten op het terras.

Facebook Twitter LinkedIn

XL 10 Miles

Hou je van lopen? Neem dan zeker deel aan de allereerste editie van de XL 10 Miles (16 km). Beginner of gevorderde, iedereen kan deelnemen. Je kan kiezen om de ronde van vijf mijl een of twee keer af te leggen. Voor kinderen is er ook de Kids Run XL 1 Mile. Tijdens het lopen kom je voorbij symbolische plekken en geniet je van het mooie erfgoed in Elsene. Inschrijven kan nog tot 9 september.

Facebook Twitter LinkedIn

Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen vinden plaats in het weekend van 16 en 17 september. Het thema dit jaar is 'Natuur in de stad'. Op het programma staan parken, tuinen en nog veel meer! In Elsene kan je de tuinen van de Ter Kamerenabdij ontdekken of een bezoek brengen aan het Faiderpark en het Tenboschpark. Opgelet: op zondag 17 september is het ook Autoloze zondag en dus een ideale gelegenheid om deze stukjes natuur te voet of met de fiets te bezoeken.

Facebook Twitter LinkedIn

#FEU

Het Festival Expression Urbaines vindt dit jaar plaats op 30 september vanaf 13 uur op de esplanade van het Europees Parlement (Luxemburgplein). Op het programma staat een break dance battle, een bokswedstrijd en veel meer terwijl dj's de sfeer verzekeren. Het street art festival is een organisatie van het #FEU-collectief, een groep verenigingen die actief zijn in het Elsense Jeugdoverleg en/of in de sector van de urban culture, die hun krachten bundelen met de gemeente Elsene om een jaarlijkse muzikale ontmoeting te organiseren en op te komen voor de stedelijke jeugd, die nog te vaak te kampen krijgt met vooroordelen en een negatief imago.

Facebook Twitter LinkedIn

BiblioXL: nieuwe openingsuren op zaterdag

Vanaf 9 september zal de Franstalige bibliotheek BiblioXL op zaterdagen geopend zijn van 10 tot 16 uur om de bezoekers nog beter te kunnen bedienen. Je kan dus rustig je boeken voor het weekend uitkiezen, verhaaltjes lezen met de kinderen in het voorleeshoekje en veel meer.

Facebook Twitter LinkedIn

Telen in de stad

Zin om fruit en groenten te telen bij je thuis in de stad? De gemeente Elsene organiseert samen met de vzw Apis Bruoc Sella nog twee workshops: 'Mijn fruittuin' en 'Mijn moestuin in de keuken' in september en oktober.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.