Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-11-01&l=N
Herdenkingsplechtigheden op 1 en 10 november
Betalend parkeren: mobiele app vanaf november 2017
Swing in het museum!
Nieuwe brochure over de begraafplaats
RecupDAY
BE-Alert in Elsene
Intergenerationele ontmoetingen

Herdenkingsplechtigheden op 1 en 10 november

Burgemeester Dominique Dufourny en de leden van het college van burgemeester en schepenen van Elsene heten u van harte welkom op de herdenkingsplechtigheid voor Allerheiligen op 1 november. Om 10.30 uur zullen bloemen worden neergelegd bij het graf van de voormalige burgemeesters. Om 11 uur worden de toeschouwers opgewacht aan de ingang van de begraafplaats voor de start van de ceremonie. Op vrijdag 10 november heet het college iedereen welkom voor de herdenking van de Wapenstilstand om 11.15 uur aan de Gedachtenissquare, in aanwezigheid van de verenigingen van oud-strijders en de wapendragers.

Facebook Twitter LinkedIn

Betalend parkeren: mobiele app vanaf november 2017

In de zones van Elsene waar betalend parkeren geldt, is het voortaan mogelijk om te betalen met een mobiele applicatie voor smartphone, naast de betaling met muntstukken of bankkaart. Een groot voordeel is dat je ook vanop afstand de parkeerduur kan beheren. Meer info vind je hier of op de parkeermeters.

Facebook Twitter LinkedIn

Swing in het museum!

Kom op donderdagavond 2 november naar het Museum van Elsene voor de gratis nocturne. Vanaf 19.30 uur trekken we onze dansschoenen aan en zwieren we de beentjes los met de Lindy Hop van Radio Modern, te midden van de foto's van Robert Doisneau die er momenteel worden tentoongesteld. Van 17.30 tot 18.30 uur kan je deelnemen aan het geleid bezoek (op inschrijving). Ontdek ook Hop! De kunsttentoonstelling voor kinderen, die loopt tot 4 februari 2018.

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe brochure over de begraafplaats

De gemeente Elsene publiceert een nieuwe brochure: 'De begraafplaats van Elsene - Een stad in het klein'. Deze brochure beschrijft de begraafplaats vanuit verschillende oogpunten: stedenbouwkundig, historisch, erfgoedkundig en sociologisch. Op zaterdag 25 november om 10.30 uur wordt de brochure voorgesteld aan het publiek met een geleid bezoek en een drink.

Facebook Twitter LinkedIn

RecupDAY

Op zondag 26 november vindt van 11 tot 19 uur de vijfde editie plaats van RecupDay. De gemeente en verschillende verenigingen organiseren in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering een feestelijk en creatief evenement rond duurzaamheid en afvalvermindering aan de hand van verschillende acties: geven, ruilen, hergebruiken, herstellen, uitvinden, omvormen, recycleren, zelf maken... Op het programma: leuke en nuttige workshops (know-how, fietsherstelling...), een zero waste brunch, rondetafelgesprekken, weggeefbeurs... Helemaal gratis! Afspraak in La Serre, Graystraat 171. Info: 0498 58 82 86

Facebook Twitter LinkedIn

BE-Alert in Elsene

BE-Alert is een alarmeringskanaal dat overheden kunnen inzetten om burgers snel te verwittigen bij een noodsituatie. Met BE-Alert kunnen inwoners zeer snel informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of per e-mail. Wil je je laten verwittigen bij een noodsituatie, dan kan je je eenvoudigweg inschrijven via de website www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen (woonplaats, werk, school) ingeven. De gemeente Elsene is ook toegetreden tot BE-Alert om haar inwoners te kunnen waarschuwen bij een plaatselijke noodsituatie (bijvoorbeeld een gaslek in een straat). Elsene is de tweede gemeente van het Brussels gewest die gebruikmaakt van BE-Alert.

Facebook Twitter LinkedIn

Intergenerationele ontmoetingen

De vzw Ages et Transmissions ontwikkelt projecten voor en met senioren: alfabetiseringslessen in scholen, intergenerationele filosofieworkshops, pensioenbegeleiding in bedrijven, hulp bij het schrijven van een autobiografie... Een intergenerationeel platform dat bruggen wil bouwen tussen wij en zij, toen en nu, hier en daar. Info: 02 514 45 61

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.