Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2017-12-01&l=N
Vernieuwde Edelknaapstraat!
Festival van de educatieve film
8ste Music Chapel Festival: Duo
Disney Classics
Be-Alert
Tolerantiezones
Kerstmarkt in Elsene!

Vernieuwde Edelknaapstraat!

De Edelknaapstraat werd volledig heringericht. Nu de werken afgelopen zijn, wordt de vernieuwde straat officieel ingewijd op zaterdag 9 december. De handelaarsvereniging zorgt voor leuke animaties! Afspraak om 14 uur aan de kant van het Kasteleinsplein.

Facebook Twitter LinkedIn

Festival van de educatieve film

Het Festival van de educatieve film wordt georganiseerd door de CEMEA, een koepel van opvoedingscentra. Van 14 t.e.m. 17 december worden films vertoond over opvoeding, over actuele opvoedthema's en belangrijke gedeelde momenten. Films die raken, maar die ook vragen stellen. Alle voorstellingen zijn voor een breed publiek toegankelijk, enkele vertoningen zijn speciaal voor kinderen.

Facebook Twitter LinkedIn

8ste Music Chapel Festival: Duo

Van 6 tot 10 december organiseert de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth i.s.m. Flagey de achtste editie van het Music Chapel Festival. Het is dit jaar gewijd aan de grote 'duetten': twee solisten, een meester en zijn leerling, maar ook de artiesten en het publiek... Er is ook een duo kunst/muziek, een samenwerking met het Museum van Elsene. Na een rondleiding door de tentoonstelling van Robert Doisneau geniet je van een indrukwekkend festivalconcert in Flagey. Reserveren via flagey.be of per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Disney Classics

Flagey pakt in de kerstvakantie uit met maar liefst zes Disney-klassiekers waar je met het hele gezin naar toe kan: Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Dumbo, Doornroosje, 101 dalmatiƫrs, Mary Poppins en Het Jungle Boek. De eerste, het langspeelfilmdebuut van Disney, is ondertussen tachtig jaar oud maar heeft nog niets van zijn toverkracht verloren. (Her)ontdek de magie van Disney vanaf 23 december.

Facebook Twitter LinkedIn

Be-Alert

Wil je meteen op de hoogte zijn van een noodsituatie in Elsene? Dat kan door je in te schrijven op Be-Alert. Dat is een alarmeringskanaal dat overheden kunnen gebruiken om burgers snel te verwittigen bij een noodsituatie (gaslek, brand...). Inschrijven kan hier. Je kan meerdere adressen ingeven (school, werk, thuis...). Is er in de door jou opgegeven buurt een noodsituatie, dan ontvang je een sms, e-mail of gesproken bericht. Elsene is de tweede gemeente van het Brussels gewest die gebruikmaakt van Be-Alert.

Facebook Twitter LinkedIn

Tolerantiezones

In aanvulling op het gemeentelijk parkeerplan heeft de gemeente Elsene parkeerakkoorden gesloten met de omliggende gemeenten Ukkel, Brussel, Etterbeek, Vorst en Sint-Gillis. Bewoners van een tolerantiezone kunnen met een speciale parkeerkaart - aan te vragen bij de dienst Bevolking - hun wagen parkeren in de zone zonder daarbij rekening te moeten houden met de gemeentegrens. Een stratenplan met de tolerantiezones vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmarkt in Elsene!

Van vrijdag 8 tot zondag 10 december staat de verwarmde en met lichtjes versierde tent terug op het Flageyplein voor de kerstmarkt. Meer dan 80 exposanten uit Belgiƫ en buitenland stellen er hun kraampjes vol artisanale en traditionele producten voor je open. De jongsten kunnen zich uitleven in de kermisattracties in kerstsfeer.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.