Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-02-01&l=N
Wandelen met Audrey Hepburn
Wereldcarnaval
Apenstreken in het Museum voor Natuurwetenschappen
Flagey Piano Days
Gratis wifi in Elsene
Naar een minder vervuilde stad
Een kamp tijdens de paasvakantie?

Wandelen met Audrey Hepburn

Actrice Audrey Hepburn werd geboren in 1929 in de Keyenveldstraat in Elsene. Vijfentwintig jaar na haar dood organiseert de vzw Itinéraires sur les sentiers de l'histoire een wandeling met bezoek aan haar ouderlijk huis en in het spoor dat deze Hollywoodster achterliet in de populaire cultuur, mode en dans. Afspraak op 14 februari om 18 uur in de Keyenveldstraat 48. Met de steun van de gemeente Elsene. Vooraf inschrijven: info@itineraires.be. In het Frans.

Facebook Twitter LinkedIn

Wereldcarnaval

Het Wereldcarnaval keert terug op 7 februari: een sfeervolle stoet doorheen de straten van de Malibranwijk. Start om 14.15 uur op het Flageyplein waar de stoet ook eindigt met animaties en lekkers.

Facebook Twitter LinkedIn

Apenstreken in het Museum voor Natuurwetenschappen

In het kader van de tentoonstelling Apenstreken organiseert het Jane Goodall Institute een atelier voor kinderen van 8-12 jaar in het Museum voor Natuurwetenschappen. Je ontdekt er wat het instituut zoal doet om chimpansees te redden, maar kan er ook in de huid kruipen van een bonobo, chimpansee, gorilla of orang-oetan. Afspraak op zondag 18 februari van 10 tot 18 uur. Inschrijven kan per mail of de dag zelf aan de stand van het Jane Goodall Institute recht tegenover de tentoonstelling.

Facebook Twitter LinkedIn

Flagey Piano Days

Van 21 tot en met 25 februari staat Flagey helemaal in het teken van de piano. Tijdens de Flagey Piano Days staan er maar liefst 19 pianoconcerten op het programma door grote pianisten uit de jazz en klassieke muziek, zoals ook Boris Giltburg. Hij won in 2013 de Koningin Elisabethwedstrijd. Hij brengt hetzelfde werk waarmee hij toen zo overdonderend getuigde: Prokofievs 3de Pianoconcert. Bovenop de concerten zijn er ook een pianotentoonstelling, workshops voor kinderen, concertinleidingen, films met pianobegeleiding en een piano bar...

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis wifi in Elsene

Wifi.brussels is het officiële en gratis wifinetwerk van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en één van de steunpilaren van www.smartcity.brussels. Een volledige kaart met alle beschikbare hotspots vind je hier. Het netwerk wordt de komende maanden nog verder uitgebreid om op het merendeel van de publieke plaatsen een hotspot te hebben. In Elsene kan je surfen via wifi.brussels in het gemeentehuis, in het jobhuis, op het Luxemburgplein, het Flageyplein, het Fernand Cocqplein en in metrostation Naamsepoort.

Facebook Twitter LinkedIn

Naar een minder vervuilde stad

De verbetering van de Brusselse luchtkwaliteit is van levensbelang voor de gezondheid van de inwoners. Daarom besloot het gewest om stapsgewijs de toegangsvoorwaarden tot de stad voor de meest vervuilende voertuigen te beperken. De Lage Emissie Zones (LEZ) zijn in heel wat Europese steden al ingevoerd. In Brussel zijn de nieuwe maatregelen van kracht sinds januari 2018.

Facebook Twitter LinkedIn

Een kamp tijdens de paasvakantie?

De diensten Solidariteit, Openbaar Onderwijs, Sport en Jeugd bieden heel wat kampen aan voor kinderen vanaf 2,5 jaar tijdens de schoolvakanties. Alle informatie over inschrijven, tarieven en praktische details vind je op onze website.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.