Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-03-01&l=N
Infosessie Woningfonds op 1 maart
Het college komt naar je toe!
Last Call in het Museum van Elsene
Projectoproep!
Thierry Bontridder in de Kapel van Boondaal
Homegrade: advies- en informatiecentrum voor huisvesting
Vervoersdienst zoekt vrijwilligers
Mobiele containerparken

Infosessie Woningfonds op 1 maart

Het Woningfonds heeft als opdracht de toegang tot een woning te vergemakkelijken. Daarvoor biedt het verschillende mogelijkheden voor de Brusselaars: de verkoop van nieuwe woningen aan sociale prijzen, huurwaarborgleningen, hypothecaire kredieten en energiekredieten. Dankzij de herziening van de inkomenscriteria kan momenteel 70% van de Brusselse gezinnen in aanmerking komen voor de diensten van het Woningfonds. Meer weten? Kom dan op donderdag 1 maart om 18 uur naar de infosessie in het Wijkhuis Malibran (Damstraat 10 in Elsene).

Facebook Twitter LinkedIn

Het college komt naar je toe!

De ontmoetingen met de inwoners in 2016 en 2017 kenden een groot succes. Het is voor de Elsenaren een gelegenheid om het college van burgemeester en schepenen te ontmoeten en vragen te stellen over wat leeft in hun buurt. De komende ontmoetingen vinden plaats op:

 • dinsdag 6 maart in het auditorium van de faculteit architectuur van de ULB, Flageyplein 19
 • woensdag 21 maart in de voormalige resto-club Tenbosch, Waterleidingstraat 163
 • dinsdag 27 maart in de raadzaal van het gemeentehuis, Elsensesteenweg 168
 • woensdag 28 maart in de sporthal van scholen 7 en 8, Terkamerenboslaan 211
Allen welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Last Call in het Museum van Elsene

Het eerste weekend van de maand maart organiseert het Museum van Elsene een Last Call: de niet te missen feestelijke afsluiter voor de uitbreidingswerken van start gaan!

 • Vrijdag 2 maart: infoavond en animatie rond de vaste collectie
 • Zaterdag 3 maart: feest in de vaste collectie en avondfeest ter gelegenheid van Museum Night Fever.
 • Zondag 4 maart: feest in de vaste collectie en Bal Populaire.
Gratis (behalve de toegang tot Museum Night Fever). Allen van harte welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep!

Ben jij ook gek op Elsene? Ben je tussen 15 en 25 jaar oud? Hou je van cultuur en heb je zin om samen met je vrienden een project ín en voor onze gemeente op poten te zetten? Of wil je eerder je handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of stagiair? De dienst Nederlandstalige cultuur en Wijkleven zoekt jou! Mail of bel 0498 588 422 ons vóór 15 maart. Meer info op de website van ReSpace.

Facebook Twitter LinkedIn

Thierry Bontridder in de Kapel van Boondaal

Thierry Bontridder is een bijzondere artiest die een grote materiaalkennis combineert met een poëtische gevoeligheid tot monumentale sculpturen waarin licht en beweging elkaar ontmoeten. Met de precisie van een ingenieur of horlogemaker voegt hij hout, koper, glas titanium en staal samen, materialen die vooraf bewerkt, gevormd en gekalibreerd zijn. Hij maakte meerdere monumentale installaties in de openbare ruimte, zoals in metrostation Delacroix in Brussel of op de luchthaven van Zaventem. In de Kapel van Boondaal stelt hij van 15 maart tot 8 april de installatie Fragments déployés tentoon, die ontstond vanuit reflectie op het thema labyrint.

Facebook Twitter LinkedIn

Homegrade: advies- en informatiecentrum voor huisvesting

Homegrade is het advies- en informatiecentrum over huisvesting van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het richt zich tot alle gezinnen, huurders en eigenaars die de kwaliteit van hun woning wensen te verbeteren. Het team van Homegrade bestaat uit deskundigen op bijna alle gebieden van de huisvesting en de gebouwen: akoestiek, energie, erfgoed, renovatie en stedenbouw. Ze bieden elk gezin gerichte hulp in functie van de vragen en noden. Alle diensten van Homegrade zijn gratis. Voor info: 02 219 40 60 of 1810 van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur, info@homegrade.brussels of in het informatiecentrum in de Sint-Gorikshallen van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 14 tot 17 uur (behalve schoolvakanties).

Facebook Twitter LinkedIn

Vervoersdienst zoekt vrijwilligers

De vzw Solumob biedt begeleid transport voor mensen met beperkte mobiliteit. Het zijn vrijwilligers die instaan voor het vervoer om een respectvolle vertrouwensrelatie te kunnen opbouwen met de gebruikers. De dienst is nog op zoek naar vrijwilligers. Neem voor alle vragen en informatie contact op met de vzw op 0493 40 74 20 of per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Mobiele containerparken

Deze maand vind je de mobiele containerparken op volgende plaatsen in Elsene:

 • 26/03 Gen. Dossin de St. Georgeslaan
 • 27/03 Kasteleinsplein
 • 28/03 Cansstraat
 • 29/03 G. Macaulaan
 • 30/03 Snoekstraat

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.