Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-04-01&l=N
Dolle buitenspeelpret!
Lentekermis
Brussels Short Film Festival
Het René Cartigny Instituut stelt tentoon!
Telen in de stad!
Een boon voor bonen!

Dolle buitenspeelpret!

Aan alle kinderen uit Elsene: welkom op de Buitenspeeldag 2018! Zoals ieder jaar presenteren Brede School Elsene & Etterbeek de eerste woensdag na de paasvakantie een namiddag vol leuke activiteiten. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn op woensdag 18 april welkom met hun ouders/grootouders of begeleiders. Het idee is simpel: een namiddag in de buitenlucht om je uit te leven in de GRATIS ateliers die georganiseerd worden door tal van lokale partners. Kom proeven van sport, spel, crea, natuurbeleving en nog veel meer! Uitrusten kan op het gezellige oudercafé en ook dit jaar wordt een lekker vieruurtje voorzien. Registratie vanaf 13.30 uur op één van de onthaalpunten (Elsene: Viaductpark. Etterbeek: Hoek van de Morgenlandstraat en de Theuxtraat). Volg de wegwijzers!

Facebook Twitter LinkedIn

Lentekermis

Van 27 april tot 13 mei komt de Lentekermis terug naar het Flageyplein! Naar jaarlijkse gewoonte kunnen jong en ouder er smullen van lekkers tussen twee attracties door. De opening vindt plaats op vrijdag 27 april om 17 uur. Allen welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Brussels Short Film Festival

Van 25 april tot 6 mei vindt het Brussels Short Film Festival plaats. Dat zijn 120 films verdeeld over drie competities (nationaal, internationaal en next generation) en op drie bijzondere locaties in Elsene: cinema Vendôme, Flagey en in de tent op het F. Cocqplein. Bekijk zeker ook de vele vertoningen buiten competitie met focus op Zwitserse en Koreaanse cinema, de Nacht van de Kortfilm... Verder zijn er ook workshops, kinder- en gezinsvoorstellingen en nog veel meer!

Facebook Twitter LinkedIn

Het René Cartigny Instituut stelt tentoon!

De leerlingen uit de kunstrichtingen van het technisch instituut René Cartigny stellen hun werk tentoon in de Kapel van Boondaal (Oude-Lindesquare 10 in Elsene) van 17 tot 19 april 2018, telkens van 14.30 tot 18 uur. De opening vindt plaats op dinsdag 17 april van 18 tot 20 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Telen in de stad!

Wil je graag groenten en fruit kweken in je tuin, op je balkon of waar je ook maar plaats vindt? Na het succes van de eerste editie komt Telen in de stad terug naar Elsene. De schepen van Leefmilieu, de dienst Ecoraad en Leefmilieu Brussel slaan opnieuw de handen in elkaar voor een reeks workshops van mei tot november 2018. De gratis workshops worden gegeven door specialisten en zijn voor iedereen toegankelijk. Een uitgelezen kans om van start te gaan met tuinieren of om je moestuinskills verder aan te scherpen en te delen met anderen. De eerste workshop vindt plaats op 17 mei met als thema 'Bloemen op je bord'. Info: Dienst Ecoraad - 02 515 67 87 - ecoraad@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Een boon voor bonen!

Erwten, linzen, bonen... de peulvruchten heroveren beetje bij beetje hun plekje op ons bord. Ze zijn rijk aan eiwitten, arm aan vetten en vormen een bron van vezels en ijzer. Het zijn dus echte troeven voor een gezonde maaltijd. In het kader van de acties voor duurzame ontwikkeling en de Elsense Agenda 21 organiseert de gemeente Elsene 4 workshops verspreid over het jaar: - Woensdag 2 mei, van 19.00 tot 21.30 uur, Raadzaal: Bonen voor op ons bord (Haal ze uit de kast!) - Zaterdag 2 juni, van 10.00 tot 21.30 uur, in 'La Serre': Erwtjes planten, hoe doe je dat? - Dinsdag 25 september, van 19.00 tot 21.30 uur, Raadzaal: De twee gezichten van soja. - Zaterdag 24 november, van 14.00 tot 16.00 uur, Franstalige gemeentebibliotheek: Reis naar sprookjesland. Inschrijven (aan te raden) via ecoraad@elsene.brussels of 02 515 67 87

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.