Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-05-01&l=N
Irisfeest in Elsene
Een boon voor bonen!
Op stap langs het Elsense erfgoed
BJ Scott en Typh Barrow op Solidar XL!
Sans Souci Living Stories - een literair parcours in de wijk
Feest voor de dieren op zaterdag 26 mei!
Living Room Music Festival
Gemeenteraadsverkiezingen

Irisfeest in Elsene

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei viert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn Irisifeest. Op het programma staan heel wat concerten en gratis activiteiten in het centrum van de hoofdstad en in verschillende gemeentes. Ook Elsene neemt deel aan het evenement en stelt enkele publieke ruimtes open zoals het zwembad, de Kapel van Boondaal of het rectoraat van de VUB.

Facebook Twitter LinkedIn

Een boon voor bonen!

Erwten, linzen, bonen... de peulvruchten heroveren beetje bij beetje hun plekje op ons bord. Ze zijn rijk aan eiwitten, arm aan vetten en vormen een bron van vezels en ijzer. Het zijn dus echte troeven voor een gezonde maaltijd. In het kader van de acties voor duurzame ontwikkeling en de Elsense Agenda 21 organiseert de gemeente Elsene 4 smakelijke workshops verspreid over het jaar:

 • Woensdag 2 mei, van 19.00 tot 21.30 uur, Raadzaal: Bonen voor op ons bord
 • Zaterdag 2 juni, van 10.00 tot 13.00 uur, in 'La Serre' (Graystraat 171): Erwtjes planten, hoe doe je dat?
 • Dinsdag 25 september, van 19.00 tot 21.30 uur, Raadzaal: De twee gezichten van soja.
 • Zaterdag 24 november, van 14.00 tot 16.00 uur, Franstalige gemeentebibliotheek (Mercelisstraat 19): Reis naar sprookjesland.
Inschrijven via mail of 02 515 67 87

Facebook Twitter LinkedIn

Op stap langs het Elsense erfgoed

De dienst Patrimonium organiseert van mei tot september geleide bezoeken (in het Frans) aan de hand van verschillende thema's. Dit is de agenda voor mei en juni:

 • 6 mei - 11 uur - Leemansplein 5: De verstedelijking rond de rotondes
 • 26 mei - 11 uur - Boondaalsesteenweg 478: De graven van productieve architecten
 • 9 juni - 11 uur - Waversesteenweg 150: Het Camille Lemonniermuseum
 • 17 juni - 11 uur - Boondaalsesteenweg 478: De grafmonumenten
 • 24 juni - 11 uur - F. Rooseveltlaan 50: De Wereldtentoonstelling van 1910
 • 30 juni - 11 uur - Molièrelaan 144: De Molièrewijk: opmerkelijke gebouwen

Facebook Twitter LinkedIn

BJ Scott en Typh Barrow op Solidar XL!

Bai Kamara, Beverly Jo Scott, Typh Barrow, Perry Rose... Een prachtige affiche voor Solidar XL 2018! Het festival van de solidariteit steunt dit jaar het 'Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen', een organisatie die zich dagelijks inzet om vluchtelingen en kandidaat vluchtelingen basishulp te bieden. Afspraak op zondag 27 mei vanaf 14.30 uur op het Fernand Cocqplein! Concerten, kinderdorp, infostands, food & drinks....

Facebook Twitter LinkedIn

Sans Souci Living Stories - een literair parcours in de wijk

Het literaire festival Sans Souci Boekenbaz'art heeft een nieuwe naam: Sans Souci Living Stories! Welkom op zaterdag 26 mei om te komen luisteren naar verhalen en te genieten van literaire animaties in de 'living rooms' van de bewoners van de Sans Souci-wijk. Het programma is net als de wijk superdivers en meertalig (NL/FR/EN), met gevestigde namen als illustratoren Gerda Dendooven en Kitty Crowther of dichter Els Moors, maar ook minder gekende pareltjes zoals de Belgisch kampioen slam poetry Lisette Ma Neza.

Facebook Twitter LinkedIn

Feest voor de dieren op zaterdag 26 mei!

Dieren hebben allemaal hun plaatsje in de stad. Ze hebben een niet te verwaarlozen invloed op ons leefmilieu en het evenwicht in de natuur. De meest vertrouwde onder hen, de gezelschapsdieren, dragen bij tot het welzijn en dus tot de gezondheid en de levenskwaliteit van de burgers. Daarom worden ze op zaterdag 26 mei van 11 tot 19 uur in de kijker gezet tijdens de nieuwe editie van Dieren in de stad, het intussen wel bekende Elsense evenement waar de meeste verenigingen voor dierenwelzijn op aanwezig zijn. Op het programma staan doorlopende animaties als grime, workshops, maar ook debatten, een demonstratie door de hondenschool, de verkiezing tot sympathiekste hond...

Facebook Twitter LinkedIn

Living Room Music Festival

Het Living Room Music Festival mag op 6 mei 15 kaarsjes uitblazen! Voor die gelegenheid heeft Muziekpublique haar thuisbasis Elsene uitgekozen, meer bepaald de wijk rond het voormalige Solvay-gebouw. De formule is simpel: 10 wijkbewoners openen de deuren van hun woonkamer om je te laten mee genieten van akoestische wereldmuziekconcerten. Dit jaar komen daar voor de gelegenheid ook nog eens dansperformances bij. Stel zelf je parcours van drie concerten samen voor de prijs van 12 euro (10 euro voor leden van Muziekpublique). Reserveren verplicht via Muziekpublique.

Facebook Twitter LinkedIn

Gemeenteraadsverkiezingen

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober kan elke Elsenaar zijn of haar stem uitbrengen. Belg of niet-Belg, Europeaan of niet-Europeaan, het is voor iedereen een mooie manier om deel te nemen aan het plaatselijke leven en de democratie. Om te kunnen stemmen gelden enkele voorwaarden. Voor inwoners die afkomstig zijn uit een lidstaat van de Europese Unie:

 • Ingeschreven zijn op de kiezerslijsten (behalve wie is ingeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000, 2006 of 2012)
 • Minstens 18 jaar oud zijn op 14 oktober 2018
 • Ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister op 1 augustus 2018
Voor inwoners afkomstig uit andere landen geldt ook dat ze bovenop bovenstaande voorwaarden ook minstens 5 jaar in België moeten verblijven. Schrijf je vóór 31 juli 2018 in op de kiezerslijst voor de verkiezingen van 14 oktober 2018 door het document te downloaden.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.