Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-07-01&l=N
Dansen in het park
Eerbetoon aan Simone Veil
Naar buiten met boeken
Inzameling schoolmateriaal
Gezinsfeest
Opleidingen aan het IFC
XL 10 Miles
Tweejaarlijkse architectuurprijs
Café Congé Tropical
Strijd tegen inbraak

Dansen in het park

Op donderdag 5 juli vieren we opnieuw feest in het Viaductpark ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Muziek, snacks, drank en animatie voor jong en oud tijdens deze nieuwe editie van Dansen in het Park. Neem familie en vrienden mee en kom met ons dansen of vlij je neer in het gras! Programma: Allez Chantez, Urban dance performances, Dj 20CENT, kinderanimaties, en dit alles in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Elsene. Een samenwerking van gemeente Elsene, Elzenhof, Re:space, Bibliotheek Sans Souci en Brede School. Welkom tussen 17 tot 23 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Eerbetoon aan Simone Veil

Op woensdag 18 juli wordt een eerbetoon gehouden voor politica Simone Veil, die vorig jaar overleed. De ceremonie vindt plaats van 12 tot 13.30 uur voor het Europees Parlement (Luxemburgplein). We zullen stilstaan bij verschillende facetten van het leven van mevrouw Veil: overlevende van de Holocaust, de joodse godsdienst, het bestaan van de staat Israël, de emancipatie van vrouwen en abortus, de situatie van gevangen in Frankrijk en de opbouw van Europa. Simone Veil was de eerste vrouwelijke voorzitter van het Europees Parlement.

Facebook Twitter LinkedIn

Naar buiten met boeken

Aan de voet van een boom of lang uitgerekt in het gras luisteren naar verhalen... De boeken komen naar jaarlijkse gewoonte weer naar buiten, naar parken en openbare ruimtes in heel Brussel om het plezier van het lezen te delen met kinderen en jongeren. Afspraak in Elsene in het Viaductpark en de Akarovasite. De Franstalige bibliotheek (Mercelisstraat 19) organiseert ook leuke stages tijdens de maand juli.

Facebook Twitter LinkedIn

Inzameling schoolmateriaal

Voor de derde maal op rij organiseert Arc-en-Ciel een inzameling van schoolmateriaal in samenwerking met speelgoedwinkels Fox & Cie. De inzameling vindt plaats in 16 winkels in Wallonië en Brussel 1 juni tot en met 14 juli 2018. Heel eenvoudig: je brengt het schoolmateriaal, nieuw of in heel goede staat, naar een van de Fox & Cie winkels of koopt het er meteen ter plaatse. Enkele ideeën: potloden, markeerstiften, potloodslijpers, gommen, mappen, scharen, cursusblokken enz. Het schoolgerief gaat naar lagere en middelbare scholen. Na de inzameling herverdeelt de vzw Arc-en-Ciel het schoolmateriaal onder verenigingen die zich ontfermen over kinderen en jongeren in moeilijke omstandigheden (kinderopvangtehuizen, jeugdhuizen, huiswerkscholen...). Meer info vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Gezinsfeest

Ga voor de start van het schooljaar zeker eens langs het Gezinsfeest op zondag 26 augustus in het Viaductpark (Viaductstraat 133). De dienst Jeugd presenteert tijdens dit evenement het uitgebreide aanbod aan buitenschoolse activiteiten in Elsene. Tussen 14 en 18.30 uur kan je gratis deelnemen aan recreatieve en culturele activiteiten zoals spelletjes, sprookjes, workshops, knutselen, sport, reuzenbellen, ballonsculpturen...

Facebook Twitter LinkedIn

Opleidingen aan het IFC

Het Fernand Cocqinstituut voor sociale promotie biedt beroepsopleidingen aan voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. De inschrijvingen starten in de laatste week van augustus. Je kan er ook Engels, Frans, Nederlands en gebarentaal leren.

Facebook Twitter LinkedIn

XL 10 Miles

Kom op 9 september naar Elsene, in het hart van de Europese hoofdstad, voor de tweede editie van de XL 10 Miles! Het startschot wordt gegeven aan het Europese Parlement en de wedstrijd gaat langs de belangrijkste trekpleisters van de gemeente. Op het programma: wedstrijden van 5 en 10 mijl (8 en 16 km) en een Kids Run van één mijl (1,6 km) voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Facebook Twitter LinkedIn

Tweejaarlijkse architectuurprijs

Sinds 2008 organiseert de gemeente Elsene een tweejaarlijkse architectuurprijs. De prijs richt zich tot auteurs van projecten die gerealiseerd werden in de vijf jaren voorbijgaand aan het jaar waarin de prijs georganiseerd wordt. Het kan daarbij gaan om een nieuwbouw, een reconstructie, een renovatie, een restauratie of een uitbreidings- of totaalproject, zolang de bestaande procedures en reglementen gerespecteerd worden. Al deze projecten kunnen meedingen naar de prijs. De kandidaturen kunnen ingediend worden van donderdag 16 tot en met vrijdag 31 augustus 2018 bij de dienst Stedenbouw tussen 9 en 12 uur, Elsensesteenweg 168, 1050 Elsene. Het reglement en deelnameformulier zijn hier te vinden of via 02 515 67 08.

Facebook Twitter LinkedIn

Café Congé Tropical

De tuin van GC Elzenhof is op donderdagavond 30 augustus het decor voor een bruisende party met als thema 'tropical' voor deze editie. Met loungegarden, concerten, DJ's, cocktailbar & food, kinderanimatie & visuals. Zomerse feestjes om niet te missen. Iedereen welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Strijd tegen inbraak

De gemeente Elsene kent een premie toe aan inwoners die hun woning beveiligen tegen diefstal. De inbraakpremie is de terugbetaling van een percentage, met een maximum bedrag, op de gemaakte kosten voor de aankoop- en/of installatie op de technopreventieve middelen op het gebied van de inbraakbeveiliging van de woningen. Deze premie bedraagt 25% van de gemaakte kosten met een maximum bedrag van 247,89 euro. De premie-aanvragers dienen hetzij: slachtoffer geweest zijn van een inbraak of inbraakpoging, 60 jaar ouder zijn op het moment van de aanvraag of een kadastraal inkomen hebben dat lager ligt dan 2500 euro. Info 02 643 65 56 of per mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.