Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-11-01&l=N
Herdenkingsplechtigheden
Recup Day!
Een spoorbermpromenade voor zachte weggebruikers
Zin om jongeren te helpen bij hun schoolloopbaan?
Een boon voor bonen!
Kerstmarkt
Kerstconcert

Herdenkingsplechtigheden

De gemeente organiseert tijdens de maand november twee herdenkingsplechtigheden, in aanwezigheid van oud-strijders:

  • op 1 november voor Allerheiligen: neerleggen van bloemen op de begraafplaats
  • op 12 november ter gelegenheid van Wapenstilstand en de eeuwherdenking van de Eerste Wereldoorlog: stoet en neerleggen van bloemen bij het monument voor de Elsense gesneuvelden, aan de Gedachtenissquare, in aanwezigheid van de leerlingen van Elsense scholen.
De gemeente Elsene heeft een brochure uitgebracht over de oorlog van 1914-1918, gebaseerd op persoonlijke dagboeken van Elsenaren en verslagen van gemeenteraadsleden tijdens de oorlogsjaren. Je kan ze aanvragen bij de Informatiedienst of via het nummer 02 515 76 41.

Facebook Twitter LinkedIn

Recup Day!

Een zero waste brunch, een uitleendienst voor gereedschap, een repaircafé en een heuse weggeefbeurs! Dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse Recup Day, dit jaar op zaterdag 24 november van 12 tot 19 uur in het Wijkhuis Malibran. Leer zelf je spullen herstellen of hergebruiken in de plaats van ze weg te gooien: beter voor je portemonnee én het milieu. Leuke en leerrijke ontmoetingsdag waarbij je ook op ontdekking kan gaan bij La Serre (Graystraat 171) of L'Antenne de quartier (Graystraat 234).

Facebook Twitter LinkedIn

Een spoorbermpromenade voor zachte weggebruikers

Binnenkort kan je te voet of met de fiets en weg van het autoverkeer, het traject tussen de treinstations Mouterij en Luxemburg afleggen via de nieuwe spoorbermpromenade die momenteel wordt aangelegd langs lijn 161. Het project van bouwheer Beliris kwam tot stand in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Scepter en het Richtschema van de Europese wijk. Het past binnen de globale strategie van Beliris om de bermen te gebruiken om er fiets- en voetpaden aan te leggen doorheen heel de stad. Het eerste deel tussen de Waversesteenweg en de Scepterstraat werd ingehuldigd op 4 oktober. De werken voor het tweede deel van de promenade, tussen de Scepter en de Graystraat, zullen klaar zijn in 2021.

Facebook Twitter LinkedIn

Zin om jongeren te helpen bij hun schoolloopbaan?

Wil je graag leerlingen uit het middelbaar een duwtje in de rug geven tijdens de twee examenperiodes? Of je zelf student, werknemer, werkzoekende of gepensioneerde bent maakt niet uit. We zoeken mensen die niet alleen gemotiveerd en betrokken zijn, maar ook beschikken over de verwachte vaardigheden voor een of meerdere middelbare schoolvakken: wiskunde, wetenschap (fysica, chemie) of economie of boekhoudkunde. Hoe kan je helpen? Stuur je CV en motiviatie via email of per post naar LCS - Elsene Preventie - Lucie Augsbourger - Graystraat 221 - 1050 Elsene. Meer info: 02 643 65 68

Facebook Twitter LinkedIn

Een boon voor bonen!

Erwten, linzen, bonen... de peulvruchten heroveren beetje bij beetje hun plekje op ons bord. Ze zijn rijk aan eiwitten, arm aan vetten en vormen een bron van vezels en ijzer. Het zijn dus echte troeven voor een gezonde maaltijd. In het kader van de acties voor duurzame ontwikkeling en de Elsense Agenda 21 organiseerde de gemeente Elsene 4 workshops verspreid over het jaar. De laatste workshop Reis naar sprookjesland, vindt plaats op zaterdag 24 november van 14 tot 16 uur in de Franstalige gemeentebibliotheek. De boon in de driekoningentaart, de prinses op de erwt... Peulvruchten spelen een hoofdrol in sprookjes en legendes. Ook ver hiervandaan, in China bijvoorbeeld, waar "mama maki" demonen verjaagt en granen en zaden opnieuw tot leven brengt. Van mythe en bijgeloof tot tradities, bonen doen dromen! Deze workshop is voor kinderen en ouders. Afsluiten doen we met proevertjes.

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmarkt

De Kerstmarkt van Elsene vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 december. 80 marktkramers uit België en daarbuiten bieden hun koopwaar aan in de verwarmde tent op het Flageyplein. Verwacht typische kerstproducten, kerststronken, wijnen en champagnes...

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstconcert

Op vrijdag 14 december brengt het gerenommeerde jongenskoor 'Les Petits Chanteurs du Collège de Saint-Pierre' de magie van kerst tot leven in de prachtige Ter Kamerenabdij. Ze worden begeleid door l'Ensemble Orchestral de Bruxelles en sopraan Soumaya Hallak. De kinderen brengen een rijk en gevarieerd repertoire: kerstliederen uit de hele wereld en klassiekers als Händel, Mozart, Saint-Saëns en vele anderen.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.