Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2018-12-01&l=N
Een kerstconcert...
... kerstmarkt...
... en een tussendoortje voor kerst
Nieuwe tentoonstelling in het Kindermuseum
Museum aan Huis
Lokale bemiddeling Elsene

Een kerstconcert...

Op vrijdag 14 december brengt het gerenommeerde jongenskoor 'Les Petits Chanteurs du Collège de Saint-Pierre' de magie van kerst tot leven in de prachtige Ter Kamerenabdij met hun jaarlijkse kerstconcert. Ze worden begeleid door l'Ensemble Orchestral de Bruxelles en sopraan Soumaya Hallak. De kinderen brengen een rijk en gevarieerd repertoire: kerstliederen uit de hele wereld en klassiekers als Händel, Mozart, Saint-Saëns en vele anderen.

Facebook Twitter LinkedIn

... kerstmarkt...

De Kerstmarkt van Elsene vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 december. 80 marktkramers uit België en daarbuiten bieden hun koopwaar aan in de verwarmde tent op het Flageyplein. Verwacht typische kerstproducten, kerststronken, pensen, wijnen en champagnes...

Facebook Twitter LinkedIn

... en een tussendoortje voor kerst

Afspraak op zaterdag 15 december in de Franstalige bibliotheek vanaf 15 uur voor een kerstfeestje met gezellige sprookjes en lekkere kerstbrioches!

  • Voor 3- tot 6-jarigen vertelt Roxane Ca'Zorzi een verhaaltje over slapengaan
  • Voor kinderen van 7 tot 12 jaar vertelt Véronique Miomandre over vogelbekdieren en magische avonturen

Schrijf je in, het is gratis (en in het Frans).

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe tentoonstelling in het Kindermuseum

Het Kindermuseum heeft de deuren opnieuw geopend in de maand oktober met een nieuwe expo 'Vleugels om te groeien'. De tentoonstelling is uitgewerkt als een parcours in zes etappes om kinderen te helpen opgroeien en op eigen benen te leren staan. Het museumbezoek is interactief en er zijn leuke workshops: verhalen, knutselen, koken of toneel.

Facebook Twitter LinkedIn

Museum aan Huis

Er wordt volop gewerkt in het Museum van Elsene en dus trekken enkele stukken uit de collectie naar de buren! Na een zeer geslaagde eerste editie vol leuke verrassingen in de wijk van de Tulpstraat, is het nu de buurt aan de buren van het Fernand Cocqplein en omgeving om hun deuren open te zetten voor het evenement Museum aan huis. De deelnemende buren stellen elk op hun manier een werk uit het museum tentoon op zondag 9 december. Een project van het Museum van Elsene in samenwerking met Patrimoine à roulettes in het kader van het Duurzaam Wijkcontract Atheneum.

Facebook Twitter LinkedIn

Lokale bemiddeling Elsene

Heb je een conflict met je partner, een vriend of vriendin, je buren of huurder? De dienst Lokale bemiddeling van Elsene kan jullie helpen om een oplossing te vinden die voor iedereen correct en aanvaardbaar is. Eén van de betrokkenen moet hiervoor wel een band met de gemeente hebben (domicilie, werk of plaats van het conflict). De bemiddeling gebeurt op afspraak. Na een voorafgaand gesprek kunnen één of meerdere bemiddelingssessies plaatsvinden. De dienst is gratis. Graystraat 264 02 648 37 57

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.