Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-01-01&l=N
Gelukkig 2019!
Ondersteuning voor de opvang van kinderen in hun vrije tijd
Projectoproep Zero Afval Horeca en Voedingszaken
Dagopvang voor daklozen in de buurt van Flagey
Refresh: een wijkrestaurant
Solidair autodelen
Fietsparking in de Sans Soucistraat

Gelukkig 2019!

Het college van burgemeester en schepenen, de raadsleden en alle medewerkers van het gemeentebestuur wensen alle Elsenaren een gelukkig nieuwjaar!

Facebook Twitter LinkedIn

Ondersteuning voor de opvang van kinderen in hun vrije tijd

In het kader van het decreet van de Franse Gemeenschap in verband met de opvang van kinderen in hun vrije tijd en de ondersteuning van buitenschoolse opvang, is de gemeente Elsene op zoek naar nieuwe leden voor de gemeentelijke opvangcommissie (Commission Communale de l'Acceuil), een overleg- een coördinatieorgaan dat alle problemen onderzoekt die te maken hebben met de opvang van kinderen in hun vrije tijd. Interesse? Neem een kijkje op de blogspot.

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep Zero Afval Horeca en Voedingszaken

Het Brussels Gewest is op zoek naar geëngageerde, nieuwsgierige horeca- en voedingszaken die zin hebben om te experimenteren met milieuvriendelijkere handelspraktijken, die zich met andere woorden, willen inzetten voor een zero-afvalbeleid en voedselverspilling willen terugdringen. De projectoproep richt zich uitsluitend tot commerciële actoren (ondernemingen, vzw's, ...) en zelfstandigen die in Brussel een horecazaak en/of een zaak voor verkoop van voedingsmiddelen uitbaten en die commercieel rechtstreeks in contact staan met de consumenten van het Brussels Gewest. De deadline voor inschrijvingen is 20 januari 2019.

Facebook Twitter LinkedIn

Dagopvang voor daklozen in de buurt van Flagey

In het kader van het Elsense overleg voor de strijd tegen dakloosheid (CISA), opent tijdens de wintermaanden een dagopvang voor daklozen in Elsene. Het onthaal loopt tot 28 maart 2019 en vindt plaats op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 18 uur in het Wijkhuis Malibran (Damstraat 10), naast het Flageyplein. Het initiatief wordt omkaderd door straathoekwerkers, gemeenschapswachters, maatschappelijk werkers van het OCMW, maatschappelijk werkers van de dienst Sociale Zaken van de gemeente, sociale bemiddelaars, (verpleegkundige) vrijwilligers van het Rode Kruis, medewerkers van de Lokale Cel Schoolbegeleiding en van de dienst Solidariteit. De dagopvang wil thuislozen een gezellige ruimte bieden in de warmte waar ze iets kunnen eten en zo ook de eenzaamheid en het isolement doorbreken. Bovendien is het voor de mensen een gelegenheid om informatie te vragen en te worden doorverwezen naar de bevoegde maatschappelijke en administratieve diensten. Info 02 643 65 52

Facebook Twitter LinkedIn

Refresh: een wijkrestaurant

Originele, biologische, gezonde en gezellige maaltijden met seizoensproducten van lokale producenten: dat is Refresh, het wijkrestaurant in de Scepterstraat 39. Het is gelegen in een mooi herenhuis met terras, tuin, serre en kippenren. Bij Refresh kan je ook deelnemen aan tal van workshops (koken, permacultuur). Een omweg meer dan waard!

Facebook Twitter LinkedIn

Solidair autodelen

Zou je hulp kunnen gebruiken van iemand met een auto om je boodschappen te doen of je naar een afspraak of activiteit te brengen? Of wil je graag mensen helpen die moeite hebben om zich te verplaatsen en je tijd nemen om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de persoon die je helpt? De vzw Solumob Volontaires kan jullie met elkaar in contact brengen.

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsparking in de Sans Soucistraat

In het kader van een projectoproep van het Gewestelijk Parkeeragentschap is er een eerste buurtfietsparking ingericht in de parking van het gebouw in de Sans Soucistraat 122. Het gaat om een pilootproject op gemeentelijke schaal. De parking biedt plaats aan 22 fietsen en wordt beheerd door vzw Cyclo in het kader van het project Cycloparking. Er is ook plaats voor twee bakfietsen. Een abonnement kost 60 euro per jaar en er is een waarborg van 20 euro.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.