Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-05-01&l=N
Opendeurdag bij Europa
Mobiel containerpark
Jean Rouch Festival
Civa Garden Tales
Sans Souci Living Stories
Lentekermis in Elsene
Het Museum van Elsene naar de kleuterklas

Opendeurdag bij Europa

Op zaterdag 4 mei openen de Europese instellingen de deuren voor het grote publiek. In Europa en de rest van de wereld organiseren de kantoren van de Europese Unie een waaier aan activiteiten en manifestaties voor alle leeftijden. In Brussel en Straatsburg gaat het thema van de opendeurdag over de mogelijkheid een eigen toekomst te kiezen. De Europese verkiezingen vinden plaats van 23 tot en met 26 mei en geven je de kans om de vertegenwoordigers te kiezen die de grote beslissingen zullen nemen die invloed hebben op je dagelijkse leven. Bereid je voor om te gaan stemmen via deze website en neem je toekomst in handen.

Facebook Twitter LinkedIn

Mobiel containerpark

Het mobiele containerpark komt naar je toe van 9 tot 18 uur op volgende locaties: 6/5: Alphonse Hottatstraat 12 - 38 7/5: Georges Brugmannplein 8/5: Gen. Dossin de St Georgeslaan 2 - 20 9/5: Georges Lorandstraat 8 - 40 10/5: Kerckstraat 22 - 34

Facebook Twitter LinkedIn

Jean Rouch Festival

De ULB nodigt het Festival International Jean Rouch voor het eerst uit in België om films van hun laatste palmares voor te stellen. Het Jean Rouch festival is al 35 jaar lang een referentie op het gebied van het promoten van etnografische cinema. De documentaires getuigen van de bijzondere kijk op de sociale wetenschappen en de cinema: een manier om "de wereld anders te zien". Op het programma: drie avonden met filmvoorstellingen in aanwezigheid van makers en onderzoekers, een fototentoonstelling en een rondetafelgesprek. De sessies vinden plaats op 6, 7 en 8 mei vanaf 19 uur in bioscoop KINOGRAPH op de Usquare-site (de voormalige kazerne van Elsene). Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Facebook Twitter LinkedIn

Civa Garden Tales

Het Internationaal Centrum voor de Stad, de Architectuur en het Landschap (CIVA) komt naar de begraafplaats van Elsene binnen het kader van de CIVA Garden Tales in het weekend van 11 en 12 mei. De begraafplaats uit het jaar 1877 bevindt zich in een tuin vol imposante bomen. Tussen mausolea, graven van notabelen en beroemde kunstenaars laat steenhouwer Marie De Belder de bezoekers kennismaken met de onderhoudstechnieken en herwaardering van de grafmonumenten. Tijdens een rondleiding ontdek je ook de geschiedenis van de plek.

Facebook Twitter LinkedIn

Sans Souci Living Stories

Op zaterdag 25 mei verwelkomen verschillende huiskamers in de Sans Souciwijk de Sans Souci Living Stories. Buurtbewoners openen hun deuren voor bezoekers en auteurs, illustratoren en dichters voor literaire ontmoetingen in hun living. Lieve Joris, Ish Aït Hamou, Anne-Sophie 'Anso' Opara, Astrid Haerens, Larissa Viaene en Partij van de Poesie nemen deel aan het evenement. Bibliotheek Sans Souci organiseert ook workshops illustratie en lezen voor kinderen.

Facebook Twitter LinkedIn

Lentekermis in Elsene

De Lentekermis strijkt opnieuw neer op het Flageyplein, van 17 mei tot 2 juni. Het is een van de oudste kermissen van Brussel, al meer dan honderd jaar lang zijn de vijvers haar decor. De botsauto's, draaimolen, viskraam, frietjes en suikerspinnen en nog veel meer wachten alleen nog maar op jou! De buurtbewoners zijn uitgenodigd om gratis te komen genieten van de kermis op vrijdag 17 mei van 18 tot 20 uur. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 18 mei om 16 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Het Museum van Elsene naar de kleuterklas

Het Museum van Elsene lanceert een crowdfundingcampagne voor het project Wheelie, een elektrische fiets die langsgaat in kleuterklassen om de kinderen te laten kennismaken met de rijkdom van kunst en hen wakker te maken voor artistieke expressie. Vind jij ook dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met kunst? Je kan nog tot 31 mei een gift doen.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.