Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-07-01&l=N
De moestuinmeesters
Fietsdiefstalpreventie
Een tweetalige impromatch!
Een buurtoven bij Elzenhof
Baskische traditie bij Flagey
Gezinsfeest
2 generaties onder 1 dak

De moestuinmeesters

Al gehoord van de moestuinmeesters? Ze zijn gepassioneerd door biologisch tuinieren en geven graag hun kennis door. Je kan van hen alles leren over het telen van heerlijk fruit en lekkere groenten. Ze volgden een opleiding en behaalden het diploma van Brussels moestuinmeester. Wil je meer weten? Wil je hen graag ontmoeten of zelf ook moestuinmeester worden? Alle info vind je op hun website.

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsdiefstalpreventie

De Elsense politie, Elsene-Preventie en Brussel Mobiliteit zullen aanwezig zijn op de markt op het Kasteleinsplein op 10 juli tussen 16 en 21 uur. Met hun infostands willen ze de burgers wijzen op enkele goede gewoontes die fietsdiefstal helpen voorkomen en het nieuwe platform van Brussel Mobiliteit voorstellen waar je je fiets kan registreren en identificeren aan de hand van een sticker die het risico op diefstal vermindert. Mogelijkheid om zich in te schrijven op het platform Mybike aan de stand!

Facebook Twitter LinkedIn

Een tweetalige impromatch!

Daardaar is een website die het beste van de Nederlandstalige pers vertaalt in het Frans. Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli, brengt de organisatie Franstalige en Nederlandstalige improliga's samen (LIB en BIL). Kemphanen, scheidsrechters, sloefen, sfeermuziek: alles zal aanwezig zijn om je onder te dompelen in de wereld van de improvisatie. Gekke situaties dialogen in beide landstalen zullen deze klassieke ingrediënten. Misverstanden verzekerd! Waar? Klein Mercelistheater, Mercelisstraat 13, 1050 Elsene. Wanneer? Op 11 juli om 19 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Een buurtoven bij Elzenhof

Op 6 juli kan je van 16 tot 20 uur je pizza's, brood en andere specialiteiten bakken in de buurtoven van het gemeenschapscentrum Elzenhof. Daarmee wordt een oude dorpstraditie in ere hersteld. En het wordt gegarandeerd een gezellig moment in de tuin van Elzenhof.

Facebook Twitter LinkedIn

Baskische traditie bij Flagey

Elsene en Biarritz vieren dit jaar dat ze 60 jaar zustersteden zijn: dankzij meer dan een halve eeuw uitwisselingen en projecten ontstonden mooie samenwerkingen en vriendschappen. Op 12 juli worden op het Flageyplein tal van Baskische krachtsspelen georganiseerd. De proeven stammen uit de tijd waarin jonge Basken tussen verschillende boerderijen uitdagingen aangingen (touwtrekken, zaklopen, aambeeldheffen). De Elsenaren kunnen die dag kennis maken met de traditie en zich wagen aan de typisch Baskische spelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Gezinsfeest

Kom voor de start van het schooljaar zeker eens langs op het Gezinsfeest. Tijdens dit evenement dat door de dienst Jeugd georganiseerd wordt, kan je het hele gamma buitenschoolse activiteiten in Elsene ontdekken. Je kan er eveneens gratis deelnemen aan recreatieve en culturele activiteiten: ballonvouwen, reuzegrote bellen blazen, grime, boksen in de ring, springen in het springkasteel, Braziliaanse percussie proberen... De diensten Ecoraad en Openbare Netheid zullen ook aanwezig zijn om informatie te verstrekken. Afspraak op zondag 25 augustus van 14 tot 18.30 uur in het Viaductpark.

Facebook Twitter LinkedIn

2 generaties onder 1 dak

De vzw 1 toit 2 âges brengt studenten die op zoek zijn naar een kot samen met senioren die een kamer willen verhuren. Een oplossing voor het tekort aan studentenkamers in Brussel én het isolement van ouderen. direction@1toit2ages.be 0475 93 28 28

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.