Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-09-01&l=N
Brochure Onthaal Vrije Tijd
Renovatie van het zwembad
Week van de Mobiliteit
Elsense Picknick
Festival Expressions Urbaines
Alles over de circulaire economie
Open Monumentendagen
Opleidingen voor volwassenen
Adviesraad voor Handel en Economische ontwikkeling

Brochure Onthaal Vrije Tijd

De nieuwe brochure Onthaal Vrije Tijd is er! Deze brochure verzamelt alle informatie van verenigingen die buitenschoolse activiteiten organiseren voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar in Elsene. Wil je deze (Franstalige) brochure thuis ontvangen? Neem dan contact op met Onthaal Vrije Tijd (OVT) op 02 515 69 04 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Renovatie van het zwembad

In september 2019 sluit het zwembad van de gemeente voor belangrijke renovatiewerken. Het doel: zorgen voor een betere circulatie van groepen kinderen (scholen enz. ...), de toegang voor mensen met beperkte mobiliteit makkelijker maken, voldoen aan de behoeften van sportclubs en technische installaties moderniseren. Er zal voldaan worden aan de huidige hygiënenormen, zonder de oude werking van de individuele cabines rond het bassin te wijzigen. Einde van de werken voorzien in 2021.

Facebook Twitter LinkedIn

Week van de Mobiliteit

Van 16 tot 22 september 2019 wordt in Brussel en in heel Europa de Week van de Mobiliteit georganiseerd. Mensen kunnen tijdens deze week kennismaken met alternatieve vervoersmogelijkheden: carpooling, autodelen, fietsen, bussen, rolschaatsen... Het hoogtepunt van deze week is zoals altijd de Autoloze Zondag, op 22 september 2019 in het Brussels Gewest. De Autoloze Zondag geldt voor iedereen behalve taxi's, openbaar vervoer, bussen, hulpdiensten, politie en mensen met een doorlaatpas. Voertuigen die op deze dag in Brussel mogen rijden, moeten de maximumsnelheid van 30 km/u respecteren. Het hele Brusselse Gewest is van 9.30 tot 19.00 uurgesloten voor alle verkeer. Het openbaar vervoer (MIVB en De Lijn) is op deze dag gratis.

Facebook Twitter LinkedIn

Elsense Picknick

Op zondag 22 september van 12.00 tot 16.00 uur organiseert de gemeente een picknick van aan het Fernand Cocqplein tot aan de Vredestraat. Het principe van de zoete inval : neem zelfgemaakte gerechten mee en laat geen afval achter! Muzikaal entertainment en kinderactiviteiten. Iedereen welkom !

Facebook Twitter LinkedIn

Festival Expressions Urbaines

Op 28 september vanaf 13.00 uur staat het gerenoveerde Fernand Cocqplein volledig in het teken van de stedelijke cultuur. Het Festival Expressions Urbaines is een showcase van alle stedelijke disciplines in de openbare ruimte: breakbattle, graffiti, slam, circuskunsten... Alles in een feestelijke, vriendelijke en familiale sfeer, op het podium en rond het activiteitendorp!

Facebook Twitter LinkedIn

Alles over de circulaire economie

Heb je al horen praten over circulaire economie en wens je een activiteit te ontwikkelen gebaseerd op deze vernieuwende principes ? Heeft jouw circulaire-economie-project nood aan een financiële ruggensteun? Op 18 september organiseert het Ondernemersloket van de dienst Handel en Economische Ontwikkeling van de gemeente Elsene een conferentie-debat voor zelfstandigen en KMO's over circulaire en duurzame economie. Afspraak in het Mercelistheater (Mercelisstraat 13) in samenwerking met de federatie Horeca Brussel en het UPHTC (Hospitality, Toerisme, Handel). De medewerkers van Leefmilieu Brussel, Greentech Hub.brussels, Credal, Groupe One Ecores animeren de conferentie en beantwoorden alle vragen. Open voor het publiek vanaf 14u30. Conferentie-debat van 15u tot 17u30 gevolgd door een drink. Deelname aan het event is gratis, inschrijving verplicht. Inschrijven kan via mail of op 0800/855.87.

Facebook Twitter LinkedIn

Open Monumentendagen

De Open Monumentendagen op 14 en 15 september in het Brussels Gewest hebben dit jaar als thema "Een plaats voor kunst". In Elsene zijn verschillende locaties open voor het publiek: het Koninklijk Theater Peruchet, de Kapel van Boondaal, het Rectoraat van de VUB, het Wiertz Museum, het Théâtre du Rideau, het Klein Mercelistheater, Flagey, Espace Lumen, CAB Foundation. Tevens zullen burgerprojecten rond erfgoed aandacht krijgen onder het label "Het erfgoed, dat zijn wij !". Het volledige programma is hier beschikbaar, en er zijn brochures te verkrijgen bij de gemeente.

Facebook Twitter LinkedIn

Opleidingen voor volwassenen

Het Instituut voor Sociale Promotie Fernand Cocq biedt kwalificerende opleidingen voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Wil je een opleiding volgen in management, gebarentaal of zelfs cursussen Frans, Nederlands of Engels? Schrijf je nu in !

Facebook Twitter LinkedIn

Adviesraad voor Handel en Economische ontwikkeling

Je bent handelaar en je wil deelnemen aan de economische ontwikkeling van je gemeente en economische onderwerpen bespreken die je interesseren? Stel je dan kandidaat voor de Adviesraad voor Handel en Economische ontwikkeling! Vraag het aanvraagformulier aan via mail of per telefoon 02/5156760. Je aanvraag moet ons uiterlijk op 29 oktober 2019 bereiken.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.