Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-10-01&l=N
Veertiendaagse van de Allerkleinsten
Feest van de Netheid!
Dieren in de stad
Halloween in de bibliotheek
Goede communicatie voor je onderneming
"Anatomia" in de Kapel van Boondaal
Tentoonstelling "Jeux de langage"

Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Sinds 2010 organiseert de gemeente Elsene jaarlijks de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. De crèches, spelotheken en de kraamkliniek openen hun deuren voor de allerkleinsten en hun ouders, en professionelen. Het programma is een brede waaier van bezoeken, voorstellingen, workshops, lezingen. Dit jaar focust de Veertiendaagse om smeden van banden tussen alle actoren van de sector. Ze wil een voedingsbodem voor een Elsens netwerk van de allerkleinsten. Afspraak van 5 tot en met 19 oktober. Het programma vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Feest van de Netheid!

Nu zaterdag 5 oktbober organiseert de gemeente tussen 10 en 17 uur het Feest van de Netheid een sensibiliseringsdag op het Heilig-Kruisplein over openbare netheid. In samenwerking met Elsense verenigingen en vrijwillige burgers wordt een "trashwalk" georganiseerd: een wandeling waarbij de deelnemers afval rapen.

Facebook Twitter LinkedIn

Dieren in de stad

Feest voor de dieren op zondag 13 oktober: vanaf 11 uur en doorheen de dag worden op het Heilig-Kruisplein en in de tent een reeks animaties, workshops, voorstellingen en ook ontmoetingen georganiseerd. Ook dit jaar zal de nadruk liggen op het belang en de rol van stadsdieren, zowel de wilde dieren als de huisdieren.

Facebook Twitter LinkedIn

Halloween in de bibliotheek

Wie graag Halloween viert kan mee griezelen in de Franstalige bibliotheek (Mercelisstraat 19). De jeugdafdeling wordt op vrijdag 25 oktober omgetoverd tot een ware horrorscène met griezelig geschreeuw, spatten bloed en monsters.... Brrrrrr. Neem deel aan onze angstaanjagende (maar niet té) workshops, verjaag je ergste nachtmerries en luister naar onrustwekkende verhalen.

Facebook Twitter LinkedIn

Goede communicatie voor je onderneming

"Doeltreffend communiceren over mijn ondernemersproject" zo luidt de titel van de workshop die georganiseerd wordt door de vzw Ondernemen XXL, in samenwerking met het Lokaal Economisch Loket Dansaert. Een goed project is één zaak, er gepast en doeltreffend over communiceren is een andere zaak. Afspraak op 16 oktober van 9.30 tot 12.30 uur in de Lang-Levenstraat 16. Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht: xxl.entreprendre@ixelles.brussels of 0490 52 24 17

Facebook Twitter LinkedIn

"Anatomia" in de Kapel van Boondaal

Van 3 tot 20 oktober is in de Kapel van Boondaal (Oude- Lindesquare 10) de tentoonstelling "Anatomia - Peau de Papier" te zien. Beeldend kunstenaars France Dubois en Tamar Kasparian verenigden hun gevoeligheden en artistieke dragers om een nieuw universum te creëren dat inzoomt op het vrouwenlichaam op een manier die de kracht, de vreemdheid en de barsten van het bestaan laten doorschemeren. Naast fotografie en tekenkunst doet hun scheppingsproces een beroep op gravure als gebaar en als drukvorm. Te bezichtigen van donderdag tot en met zondag van 14 tot 19 uur. Opening op 2 oktober van 18 tot 21 uur. Info: 02 515 64 63 of culture@ixelles.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Tentoonstelling "Jeux de langage"

Van 10 tot 25 oktober organiseert het Maison de la Francité een ontdekkingstentoonstelling "Jeux de langage" (taalspel). Het 'Maison de la Francité' beschouwt het spel als een belangrijk onderdeel van het leren van het Frans. Daarom investeerde het in een verzameling van 250 taalspellen voor alle niveaus, van beginner tot expert. Kom kennismaken met de spellen tijdens verschillende pedagogische workshops voor klassen en professionelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.