Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-11-01&l=N
Participatieve vergaderingen
Herdenkingen
Filming for the climate
Museum aan huis
De Terkamerenboslaan wordt een "Schoolstraat"
Eerste reflex: een huisarts
Recup Day : tijd om te sorteren!
Geweld tegen vrouwen: de gemeente kleurt oranje

Participatieve vergaderingen

De gemeente is gestart met burgerontmoetingen in de wijken, op basis van een nieuw model. Om de behoeften en prioriteiten vast te stellen die zullen worden aangepakt, nodigde de gemeente eerst de wijkcomités, buurtverenigingen en handelaars uit de buurt uit voor een voorbereidende vergadering op basis van een proces van collectieve intelligentie. Hierna volgen burgerbijeenkomsten die openstaan voor iedereen, gericht op de actieve participatie van omwonenden. De volgende vergadering - voor de zuidelijke wijk van Elsene - vindt plaats op 5 november van 19.00 tot 22.00 uur, in de sporthal van de 7 & 8-scholen, aan de Terkamerenboslaan. Alle straten ten zuiden van de Général Jacqueslaan (inclusief de zuidkant) zijn betrokken.

Facebook Twitter LinkedIn

Herdenkingen

Op dinsdag 12 november wordt de Wapenstilstand, die het einde van de Eerste Wereldoorlog markeert, gevierd aan de Gedachtenissquare, ook deze keer in aanwezigheid van het College en de veteranen, evenals leerlingen van Elsense scholen.

Facebook Twitter LinkedIn

Filming for the climate

Bezorgd over het klimaat? Wil je een verandering? Wil je handelen, maar heb je het gevoel dat je stem niet wordt gehoord? Filming for the climate is een nationale wedstrijd voor jongeren tussen 8 en 22 jaar. Maak een video of film (30 sec - 10 min) over het klimaat ! Een jury van kunstenaars, specialisten en jonge activisten selecteert de 10 beste video's / films en geeft de prijzen van de wedstrijd. Schrijf je in vóór 11 november.

Facebook Twitter LinkedIn

Museum aan huis

Op 1 december 2019 stellen tien bewoners uit de wijk Naamsepoort/Sint-Bonifaas hun huis open voor kunst in het kader van Museum aan huis. In een originele context laten ze je kennismaken met hun keuze uit de verzameling van het Museum van Elsene. Infopunt en plattegrond van het parcours: Elsensesteenweg (op de hoek van de Vredestraat). Vrije toegang. Helaas zijn veel van deze woningen enkel toegankelijk met trappen wat het moeilijk kan maken voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

Facebook Twitter LinkedIn

De Terkamerenboslaan wordt een "Schoolstraat"

Na de Cansstraat is het de Terkamerenboslaan die een "Schoolstraat" wordt. Vanaf 30 september is de laan gesloten voor alle verkeer tijdens de aankomst van kinderen, elke dag van 8:00 tot 8:40 uur tijdens de week. De Terkamerenboslaan is de thuisbasis van de gemeentelijke scholen 7 en 8. Dit initiatief is bedoeld om de verkeersveiligheid rond de scholen te verbeteren en alternatieve vervoerswijzen dan de auto te promoten, zoals fietsen of wandelen. Tegelijk gaan we zo de vervuiling in de buurt tegen. Dit is een pilootproject dat loopt tot half november. Aan het einde van deze periode wordt het project geëvalueerd.

Facebook Twitter LinkedIn

Eerste reflex: een huisarts

In Brussel hebben te veel mensen de reflex om naar de dienst noodgevallen te gaan voor problemen die niet zo ernstig zijn. De Federatie van de Brusselse Huisartsen Verenigingen (FBHAV) lanceert een campagne om iedereen aan te moedigen de huisarts in te schakelen. Hij of zij kent de patiënten goed, nog beter dan het internet of dan een arts in een ziekenhuis. De toestroom van noodgevallen voor goedaardige kwesties verhindert de snelle behandeling van patiënten die echt dringende en passende zorg nodig hebben. Voor alle informatie of om een huisarts bij jou in de buurt te vinden, kan je terecht bij de FBHAV-FAMGB (02 379 03 33 - famgb@famgb.be - famgb.be/nl)

Facebook Twitter LinkedIn

Recup Day : tijd om te sorteren!

Weggeven, herstellen en hergebruiken in plaats van weg te gooien: de gemeente nodigt je tijdens de maand november uit om deel te nemen aan Recup Day. BEgin maar al te sorteren! Speelgoed, babyspullen, servies, kleine huishoudapparaten, boeken, decoraties, kleding, sieraden en accessoires zijn welkom. De collecte wordt verzorgd door de dienst Solidariteit van woensdag 13/11 tot donderdag 21/11 van 9 tot 16 uur en op zaterdag 16/11 van 10 tot 14 uur, in het Wijkhuis Malibran, Damstraat 10.

Facebook Twitter LinkedIn

Geweld tegen vrouwen: de gemeente kleurt oranje

25 november is de internationale dag voor uitbanning van geweld tegen vrouwen. De kleur die deze dag symboliseert is oranje, voor een betere wereld voor vrouwen en meisjes. Het is tevens het startschot voor de zestiendaagse VN-campagne #16 Dagen van Activisme. Tijdens deze periode kleurt de gevel van het gemeentehuis oranje. Door deel te nemen aan deze actie roept de gemeente op tot een collectieve verantwoordelijkheid, om samen een einde te maken aan dit soort geweld. Als slachtoffer, door je niet schuldig te voelen en legitiem je rechten te verdedigen; als getuige, door tussenbeide te komen om de slachtoffers te ondersteunen. Als je slachtoffer of getuige bent van geweld, aarzel dan niet de politie te bellen op het nummer 101. In geval van huiselijk geweld kan je ook contact opnemen met het gratis nummer 0800 30 030 en je kan altijd terecht bij het centrum voor uitgebreide zorg voor geweld tegen vrouwen "Hoogstraat 320".

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.