Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2019-12-01&l=N
XL Employer's Night
BruZelle verandert de regels!
Kerstmarkt
Kerstconcert
Kerstmaaltijd
Gipsy Jazz Nights
De Improvisatieliga in het Klein Mercelistheater
Huis van de Europese geschiedenis

XL Employer's Night

Op 10 december eert de gemeente Elsene al diegenen die in Elsene en het Brussels Gewest werken en tewerkstellen. Van 18 tot 23.30 uur wordt in de legendarische Studio 4 van Flagey de XL Employer's Night georganiseerd! Een avond om na te denken, mensen te ontmoeten, te praten, je netwerk uit te breiden... Deze editie focust op economische duurzaamheid, ondersteuning voor ondernemers en kwaliteit van de werkgelegenheid.

Facebook Twitter LinkedIn

BruZelle verandert de regels!

Omdat de menstruatie alle vrouwen treft, ook zij die het minder breed hebben of zelfs op straat leven en omdat niet iedereen zich de nodige bescherming kan veroorloven, zorgt BruZelle voor de inzameling en verspreiding van maandverbanden. De gemeente Elsene organiseert een campagne voor het ophalen van maandverbanden op verschillende plaatsen in de gemeente. Help ons door verpakte maandverbanden in de daarvoor bestemde dozen te deponeren:

  • Wijkhuis Malibran: maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
  • Solidariteitshuis: maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
  • Dienst Bevolking: van maandag tot vrijdag van 8 tot 13 uur
  • Spullenhulp: van maandag tot zaterdag van 10.30 tot 18 uur
  • Communa: dinsdag, woensdag en vrijdag van 12 tot 15 uur en donderdag van 12 tot 19 uur

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmarkt

De Kerstmarkt 2019 vindt plaats op het Heilig-Kruisplein, naast de pakketboot van Flagey, van donderdag 19 t.e.m. zondag 22 december. Op de markt worden zo veel mogelijk de lokale actoren in de kijker gezet met hun producten afkomstig uit de korte keten. Ook vzw's, kleine ondernemingen en ambachtelijke producten worden gepromoot. De markt heeft ook aandacht voor het milieu, door middel van het sorteren en recycleren van afval en een oproep aan de exposanten om te mikken op zero waste (herbruikbare verpakkingen...).

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstconcert

Kom de magie van Kerstmis beleven in de prestigieuze omgeving van de Terkamerenabdij, ter gelegenheid van het kerstconcert! Een nieuwe formule dit jaar: het repertoire van Petits Chanteurs Collège Saint-Pierre zal worden verrijkt met een prachtig vleugje evangelie, met Ange Nawasadio en vier solisten van Les Anges Cie!

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmaaltijd

Op 14 december is er de kerstmaaltijd in de Franstalige gemeentelijke bib, Mercelisstraat 19! Verwarm je met winterverhalen en geniet van een cougnou, de traditionele kerstbrioche. Voor de kleintjes vertelt Roxane Ca'Zorzi verhalen over dieren om samen het lange wachten van de winter door te komen. Véronique de Miomandre neemt de grote kinderen mee naar "het einde van de wereld" in het verre noorden.

Facebook Twitter LinkedIn

Gipsy Jazz Nights

De derde editie van de Gipsy Jazz Nights vindt plaats van 13 tot 15 december in het Klein Mercelis Theater en de Kapel van Boondaal. Op vrijdag 13 december presenteert de Brusselse groep Hermann Little Big Band enkele persoonlijke composities terwijl ze hulde brengt aan Django Reinhardt, waarna de Franse gitarist Gwen Cahue zijn nieuwste album komt voorstellen, omringd door de beste zigeunerjazz. Op zaterdag 14 december presenteert de Belgische violist Alexandre Tripodi een repertoire met zijn trio als ode aan Stéphane Grappelli. In het tweede deel speelt de Australische tromboniste Shannon Barnett (WDR Big Band) voor het eerst met de beroemde Nederlandse gitarist Jesse Van Ruller en vergezeld door Belgen Nic Thys op bas en Mimi Verderamme op drums. De Kapel van Boondaal verwelkomt op zondag 15 december een nieuw duo, bestaande uit de virtuoze gitaristen Gaëlle Solal en Antoine Boyer die een repertoire van "crossover" klassiek en jazz zullen brengen.

Facebook Twitter LinkedIn

De Improvisatieliga in het Klein Mercelistheater

De Improvisatieliga is een broedplaats voor cabaretiers en professionele improvisatoren. Sinds haar opleiding biedt ze niet-competitieve theaterimprovisatieshows aan. Dit jaar nemen de acteurs in het Mercelistheater de touwtjes in handen en krijgen ze carte blanche om hun zin te doen. Afspraak op 15 en 16 december in het Klein Mercelis Theater !

Facebook Twitter LinkedIn

Huis van de Europese geschiedenis

Ken je het Huis van de Europese geschiedenis? Op deze plek, gelegen in het Leopoldpark, ontdek je Europa door de tijd heen: de mythen, de waarden en het erfgoed die ons continent verenigen, het verlangen naar uitbreiding, de inzet over de hele wereld, maar ook de spanningen tussen staten, de oorlogen, de wederopbouw, de lof en de kritiek, de zekerheden die breken. Kom dit museum ontdekken en leer de Europese geschiedenis in al haar complexiteit beter begrijpen.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.