Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-03-01&l=N
Art Nouveau & Art Deco
Adviesraad voor gehandicaptenzaken
Energieavond
Renovatiepremies
Mobility Visits
Educatief Filmfestival
Elke donderdag Apero Market Feed U!

Art Nouveau & Art Deco

Van 11 tot 29 maart zet het Brussels Art Nouveau en Art Deco (BANAD) Festival het Art Nouveau en Art Deco erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de schijnwerpers. Rondleidingen door Art Nouveau- en Art Deco-interieurs die meestal gesloten zijn voor het publiek. Een unieke kans om deze juweeltjes van onze architectuur, waar het in Elsene niet aan ontbreekt, te (her)ontdekken! Bezoek op 14 en 15 maart de Molièrelaan 208-210, het Hotel Ciamberlani (Defacqzstraat 48), het Palais de la Folle chanson (Generaal Jacqueslaan 2) of nog, het prachtig atelier in de Hervormingsstraat 74.

Facebook Twitter LinkedIn

Adviesraad voor gehandicaptenzaken

Ben je gehandicapt, lid van een organisatie zonder winstoogmerk die zich bezighoudt met gehandicaptenkwesties, sta je dicht bij een persoon met een handicap of ben je familielid van een persoon met een handicap... Woon je in Elsene en wens je deel te nemen aan de ontwikkeling van maatregelen die jouw leven of het leven van je familie en vrienden makkelijker zouden maken? Stel je dan kandidaat voor de Adviesraad voor Gehandicaptenzaken! Neem contact op met de dienst Solidariteit of bel 02 648 19 09. Je aanvraag moet hen uiterlijk op 3 april 2020 bereiken.

Facebook Twitter LinkedIn

Energieavond

Op woensdag 4 maart, van 19 tot 21 uur, organiseert het Buurthuis Malibran een Energieavond om te leren hoe je minder energie kan consumeren. Je krijgt advies over hoe je de water-, gas-, mazout- of elektriciteitsrekeningen kan verlagen... Beter voor de portemonnee én de planeet! Het debat zal worden geleid door de non-profitorganisatie Ecoconso. Meer info via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Renovatiepremies

Eigenaars hebben nog een jaar de tijd om de verhoogde premies voor renovatie en gevelversiering in het kader van het wijkcontract Atheneum te claimen. De VZW Habitat & Rénovation informeert en begeleidt geïnteresseerden bij het opstellen van de aanvragen aan het Gewest. Informatieavond "Financiële steun voor renovatie en sociaal vastgoed" door Habitat & Rénovation : 12 maart om 19u (Buurthuis Malibran, Damstraat 10). Info: 02 649 77 49 & 0472 11 46 58.

Facebook Twitter LinkedIn

Mobility Visits

De Mobility Visits zijn ontdekkingstochten rond mobiliteit, om de evolutie van het vervoersaanbod te begrijpen en nieuwe mobiliteitsdiensten op een praktische manier te testen. Met een kleine groep deskundigen stappen we van het ene vervoermiddel naar het andere: elektrische scooters, gedeelde fietsen of auto's, openbaar vervoer, taxi, trein,... Deze mobiliteitsbezoeken zijn vooral bedoeld voor mensen wiens voertuig wordt beïnvloed door de lage-emissie zone (LEZ). Informatie en registratie hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Educatief Filmfestival

Het Educatief Filmfestival keert terug voor de 4de editie in het klein Mercelis theater. Onderwijs, gendergelijkheid, sociale strijd, migratie, digitale wereld, vroege kinderjaren, geestelijke gezondheid,... Een dertigtal screenings en debatten openen nieuwe horizonten. Een evenement georganiseerd door CEMEA van 10 tot 14 maart.

Facebook Twitter LinkedIn

Elke donderdag Apero Market Feed U!

Elke donderdag van 15 tot 21 uur kan je naar Feed U in See U (Fritz Toussaint kazerne) met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Een kans om duurzaam te winkelen, maar ook om buren en vrienden te ontmoeten en samen iets te drinken!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.