Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-04-01&l=N
FAQ Corona Virus
Call Center 0800 35058
Mensen maken maskers
Take-away of levering aan huis!
Jeugdboekenmaand Online
Bedankt aan onze politie
Onderwijs en kinderopvang

FAQ Corona Virus

Blijven de administratieve diensten open? Worden huwelijken gehandhaafd? Wat gebeurt er als de veiligheidsmaatregelen niet worden gerespecteerd? In deze tijden van "social distancing" als gevolg van een uitbraak van het Coronavirus, beantwoordt onze website deze en vele andere vragen. Deze lijst met FAQ's wordt voortdurend bijgewerkt.

Facebook Twitter LinkedIn

Call Center 0800 35058

De gemeente heeft een callcenter 0800 35 058 geopend voor 65-plussers, aan wie wij een brief hebben gestuurd die hen ondersteuning biedt, in het bijzonder de mogelijkheid om een warme maaltijd per dag thuis te bestellen. Maar dit nummer is open voor iedereen van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u. Vrijwilligers van al onze diensten in de gemeente en het OCMW zullen om beurten onze bevolking zo ondersteunen. Als ons team niet direct kan antwoorden, bellen we terug met een antwoord. Aarzel niet om contact met hen op te nemen als je ze nodig hebt of als je jezelf ook beschikbaar wilt stellen om anderen te helpen.

Facebook Twitter LinkedIn

Mensen maken maskers

Heb je een naaimachine? Wij hebben stof! Laten we samen creatieve oplossingen gebruiken om het coronavirus te bestrijden. Je hebt een talent voor naaien, je wilt je tijd in isolatie thuis gebruiken ten behoeve van de solidariteit voor het Corona Virus? Help ons door mondmaskers te maken ter bescherming van degenen die in de frontlinie zitten om dit virus te bestrijden. De gemeente heeft besloten om stof te kopen om bij te dragen aan het algemene tekort. Als je talent, tijd en een naaimachine hebt, geven wij jou de stof en de handleiding om de maskers te maken. Informatie en registratie door email.

Facebook Twitter LinkedIn

Take-away of levering aan huis!

Hoewel de meeste winkels tijdens de Coronavirus-crisis gesloten zijn, blijven sommige handelszaken in Elsene toegankelijk voor thuislevering of take-away. Een kans om elkaar te steunen in Elsene! Vind de winkels die thuislevering of afhaalmaaltijden aanbieden op onze site.

Facebook Twitter LinkedIn

Jeugdboekenmaand Online

Zei iemand nog 'vervelen'? Verhalenkaartjes zijn een heel leuke manier om samen met je kind verhaaltjes te verzinnen. De Nederlandstalige Bib Sans Souci biedt een kant-en-klare 'printable' aan, maar je kan er even goed zelf tekenen! Lees hieronder hoe je ermee aan de slag gaat! Veel vertelplezier! Verzin een verhaal met de verhalenkaartjes ! Print de kaartjes uit. Als je wilt kan je ze inkleuren. Knip de kaartjes uit, plooi ze in twee en gooi ze in een kommetje of een mand ("story basket"). Begin je verhaal met "Er was eens...". Neem vervolgens elk om beurt een kaartje uit de kom en verzin een situatie met de plaats, het personage, het voorwerp of de actie die op jouw kaartje staat. Je kan zelf ook nieuwe plaatsen, voorwerpen, personages of acties verzinnen . Teken ze op een blad, knip ze uit en gooi ze in de kom. Extra vertelpret! Wil je je zelfverzonnen verhaal opschrijven in een boekje? Bekijk dan hier hoe je zelf makkelijk een 'magisch boekje' maakt. Veel vertelplezier!

Facebook Twitter LinkedIn

Bedankt aan onze politie

Een enorme dank aan al onze politievertegenwoordigers voor hun inzet op het terrein. Vooral in de ondankbare rol om regels te moeten handhaven die niet altijd even duidelijk zijn, zoals vastgelegd door de Nationale Veiligheidsraad. Onze politie was een van de eersten die probeerde om met behulp van preventie en zelfs humor de regels uit te leggen en vervolgens te handhaven. Ter herinnering, alle regels zijn gebaseerd op het principe dat niet het virus circuleert, maar dat wij het virus laten circuleren en dat als we de verspreiding willen stoppen, we de aanbevolen fysieke afstand moeten respecteren en elke vermijdbare verplaatsing moeten vermijden. Er zijn sancties ingesteld. Laten we er allemaal voor zorgen dat het niet nodig is om ze te gebruiken. Maak het voor onze preventiediensten, de politie, parkwachters en vredeshandhavers gemakkelijker om hun werk te doen door zich spontaan aan de instructies te houden.

Facebook Twitter LinkedIn

Onderwijs en kinderopvang

Zoals vereist door de Nationale Veiligheidsraad, hebben onze scholen natuurlijk een dagopvang georganiseerd voor alle kinderen waarvan de ouders in de frontlinie tegen het virus werken. Dit systeem zal ook tijdens de paasvakantie blijven bestaan.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.