Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-06-01&l=N
Safe shopping
Web TV
Ophaling grof vuil
Elsene in de bloemetjes en plantjes
Rijk gas
Schrijfsubsidie Rideau de Bruxelles
Virtuele tentoonstelling La Minute Sauvage

Safe shopping

Ga je winkelen? Doe het veilig: alleen en op 1,5 meter afstand van andere klanten. Alleen minderjarigen en mensen die hulp nodig hebben, mogen onder begeleiding van een andere persoon naar de winkel gaan. Volg het advies van FOD Economie.

Facebook Twitter LinkedIn

Web TV

Ga eens een kijkje nemen op onze WebTV Elsene waar jullie de oproep hebben beantwoord en al 200 video's op jou wachten, in de secties Cultuur, Welzijn, Tips of Solidariteit! En jij? Wat wil jij met ons delen? Stuur ons je video's naar mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Ophaling grof vuil

De afspraken voor de ophaling van grof vuil en huishoudelijke apparaten zijn in Elsene hervat! Je kan het gratis nummer 0800 85 150 bellen of gewoon het online formulier gebruiken. Daarnaast zullen er in juni in verschillende wijken mobiele containers worden opgezet:

  • Woensdag 15/06, Dalstraat 1-19
  • Donderdag 16/6, Generaal Geneesheer Derachelaan 33-85
  • Vrijdag 17/06, Italiëlaan 5-37
  • Zaterdag 18/06, Kasteleinsplein
  • Zondag 19-6, Kerckxstraat 22-34

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene in de bloemetjes en plantjes

Elk jaar, als de zomer nadert, organiseert de gemeente Elsene in de bloemetjes en plantjes, een wedstrijd die de mooiste balkons, de mooiste gevels en de mooiste bloemrijke straten beloont. Je kan individueel of met je buurt deelnemen. Inschrijven kan nog tot 14 juni. Info : 02 515 67 70 of per mail naar de dienst Handel.

Facebook Twitter LinkedIn

Rijk gas

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat nog steeds van arm gas wordt voorzien, zal binnenkort worden omgevormd tot rijk gas. Alle Brusselse huishoudens worden door deze omschakeling getroffen en zullen de nodige stappen moeten ondernemen om hun toestellen voor te bereiden op het gebruik van rijk gas. De verificatie van de compatibiliteit met rijk gas is opgenomen in de verplichte periodieke keuring van je ketel. Vraag bij deze gelegenheid aan de technicus om de compatibiliteit van je andere gastoestellen te controleren.

Facebook Twitter LinkedIn

Schrijfsubsidie Rideau de Bruxelles

Claude Étienne (1917-1992), stichter van de Rideau de Bruxelles en ontdekker van nieuw talent gedurende bijna een halve eeuw, speelde een belangrijke rol in de erkenning van auteurs en toneelschrijvers in Franstalig België. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de Rideau de Bruxelles, die haar steun aan de jonge scheppers van onze gemeenschap wil benadrukken, de naam van deze grote pionier heeft gegeven aan een schrijfsubsidie van 5.000 euro. Aanvragen voor 16 juni.

Facebook Twitter LinkedIn

Virtuele tentoonstelling La Minute Sauvage

De gemeente Elsene nodigt de natuurfotograaf van La Minute Sauvage, Thomas Jean, uit om zijn werk te delen via een virtuele tentoonstelling. Om de stedelijke fauna te beschermen is het noodzakelijk om deze te kennen, te observeren, te respecteren en te waarderen. De meeste mensen in Brussel zijn zich er niet van bewust dat ze leven met de snelste vogel ter wereld, een vossenpopulatie van ongeveer 3500, een van de kleinste uilen in Europa of een van de kleurrijkste vogels in België. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat La Minute Sauvage je laat ontdekken tijdens de tentoonstelling. Een selectie van Thomas Jean's mooiste foto's is te zien op een tijdelijke website, van 26 mei tot 26 juli 2020.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.