Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: http://www.elsene.be/newsletter.php?d=2020-07-01&l=N
Adviesraad voor Handicapaangelegenheden
Fietsdiefstal voorkomen
Staycation, zomer in eigen buurt!
Plaats voor voetgangers en fietsers
Orgaandonatie
Ideeën voor wat komt
Kamperen in de tuin van GC Elzenhof!
Park Stories

Adviesraad voor Handicapaangelegenheden

Het hebben van een beperking of handicap heeft vele gevolgen in de praktijk. Het kan permanent of tijdelijk zijn, zichtbaar of onzichtbaar en de persoon hinderen in zijn of haar activiteiten: communicatie, lezen, perceptie, verplaatsingen... Iedereen kan er op een dag mee geconfronteerd worden, door een ongeval, leeftijd, zwangerschap... En jij, ben jij bekommerd om de inclusie en het welzijn van mensen met een beperking? Word lid van onze nieuwe adviesraad ! Jouw expertise is waardevol om te helpen de gemeente toegankelijker te maken voor jezelf of je dierbaren. Om je kandidaat te stellen, hoef je enkel het formulier op onze website te downloaden, in te vullen en het op te sturen vóór 16 augustus 2020 middernacht per mail of per post naar de dienst Gelijkheid en Mensenrechten, Wijkhuis Malibran, Damstraat 10 - 1050 Elsene. Alle informatie en het aanmeldingsformulier vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsdiefstal voorkomen

Fietsdiefstal is een plaag in Brussel en is één van de belangrijkste redenen waarom mensen stoppen met fietsen. Eind maart 2019 lanceerde Brussel Mobilitieit mybike.brussels, het fietsregistratie- en identificatieplatform. Brusselse fietsers kunnen zich snel en gratis inschrijven op de website en een bestand aanmaken met de gegevens van hun fiets. Zij krijgen dan per post een scheurvaste sticker met een unieke identificatiecode en een QR-code om op de fiets te kleven. In combinatie met een goed hangslot heeft de mybike.brussels-sticker een afschrikkende werking en vermindert het risico op diefstal!

Facebook Twitter LinkedIn

Staycation, zomer in eigen buurt!

Valt je vakantie in het buitenland in het water? Blijf thuis en geniet hier van de zomer met Staycation XL! We brengen een heleboel activiteiten samen voor iedereen in juli en augustus. Op het programma: koorddansers over de vijvers, een meertalig stadsspel door verschillende wijken, tuinkamperen, openluchtfilms, concerten, lezingen, workshops... Bezoek de Staycation XL-pagina!

Facebook Twitter LinkedIn

Plaats voor voetgangers en fietsers

De coronacrisis zorgt voor een toename van het fiets- en wandelverkeer in onze stad. De breedte van de voetpaden maakt het echter niet altijd mogelijk om de fysieke afstandsmaatregelen te respecteren. Daarom heeft de gemeente besloten om tijdelijk nieuwe woonerven in te richten en dit tot 31 augustus 2020. De lijst met straten is te vinden op onze website. Deze ontmoetingszones geven tijdelijk voorrang aan voetgangers over de hele breedte van de openbare ruimte, met inachtneming van de regels en voorzorgsmaatregelen eigen aan de zones.

Facebook Twitter LinkedIn

Orgaandonatie

Vanaf 1 juli kan iedereen die orgaandonor wil worden na overlijden dit doorgeven op het online gezondheidsportaal Mijngezondheid (met de elektronische identiteitskaart of via itsme). Het is dus niet meer nodig om je wilsbeschikking aan het gemeenteloket door te geven, maar dit blijft wel mogelijk. Je kan de verklaring ook bij je huisarts in orde brengen.

Facebook Twitter LinkedIn

Ideeën voor wat komt

Drie weken na de lancering van Brussels Hacks The Crisis hebben de Brusselaars meer dan honderd ideeën ingediend om hun gewest beter te maken in het "post-COVID tijdperk", met dank aan nieuwe technologieën. Een jury van experts koos daaruit de zes beste projecten. Je kan nog tot vrijdag 3 juli stemmen voor het voorstel dat je voorkeur draagt. Iedereen krijgt drie stemmen. De twee meest verkozen ideeën zullen ontwikkeld worden tot digitale applicatie tijdens de Open Summer of Code deze zomer.

Facebook Twitter LinkedIn

Kamperen in de tuin van GC Elzenhof!

Genieten van een rustig plekje, een lekkere bbq, wiegen in de hangmat, een speelkoffer en een echt speelkasteel voor de kids, een heerlijke ontbijtmand en verse zelfgeraapte eitjes. Welkom op Camping Elzenhof! De tent staat al klaar in de tuin van Elzenhof! Meedoen? Stuur een leuke staycation foto én laat in 2 zinnen weten waarom je in de tuin van Elzenhof wil kamperen. Plaatsen beperkt! Sturen naar elzenhof@vgc.be .

Facebook Twitter LinkedIn

Park Stories

Deze zomer trekken de voorlezers van Bibliotheek Sans Souci naar de parken van Elsene! Op vier zaterdagen in de zomervakantie kan je in de mooiste parkjes van Elsene genieten van voorleesuurtjes, vertelsessies én een auteurslezing voor volwassenen van schrijver Bleri Lleshi over zijn boek "Wat na corona?. Op zitjes die ver genoeg uit elkaar staan en met een reservatiesysteem houden we het veilig.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.