Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-01-01&l=N
Beste wensen voor 2021
Info Elsene januari-februari
Inschrijven in het Elsense onderwijs
Burgerbudget: stem voor je favoriete projecten!
Chemisch afval
Stad 30, het is zover!
Parking Brussels is verhuisd!

Beste wensen voor 2021

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Elsene wenst jullie voor 2021 hoop, moed en solidariteit om de moeilijke tijden van ziekte en beperkende maatregelen te overwinnen en hoopt dat iedereen kan genieten van kleine momenten van blijdschap en rust. Ook dit jaar strijden we in afwachting van het vaccin samen tegen het coronavirus.

Facebook Twitter LinkedIn

Info Elsene januari-februari

De eerste Info Elsene van 2021 is er! Je leest er over de huiswerkscholen, bloemenweides, inschrijvingen in de scholen, over een ambitieus huisvestingsbeleid, een nieuwe Nederlandstalige crèche, hulp aan de meest kwetsbaren, herverdeling van verse levensmiddelen en meer! Ken je Christophe Bourdon al? Benieuwd hoe vindingrijk studenten zijn in deze coronatijden? Je leest het allemaal in ons gemeenteblad. Veel leesplezier!

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijven in het Elsense onderwijs

De inschrijvingen in het Elsense basisonderwijs gaan van start! Voor de onthaalklassen en de eerste kleuterklas (kinderen geboren in 2018 en 2019) in het Franstalige onderwijs lopen de inschrijvingen van 4/1 tot 8/1/2021 voor Elsense kinderen en vanaf 11/1/2021 kunnen ook niet-Elsense kinderen worden ingeschreven. Voor de andere klassen vanaf de tweede kleuterklas kan worden ingeschreven vanaf 11/1/2021. De inschrijvingen in het Nederlandstalig onderwijs verlopen een beetje anders. Daar kunnen broers en zussen en kinderen van het schoolpersoneel aanmelden tussen 4/1 en 15/1/2021. Alle andere kinderen kunnen aangemeld worden in de maand maart. Contacteer de school van je keuze telefonisch of via hun website.

Facebook Twitter LinkedIn

Burgerbudget: stem voor je favoriete projecten!

Het burgerbudget dat in oktober gelanceerd werd, voorziet 100.000 euro voor projecten en ideeën voorgesteld en uitgekozen door burgers. Tot 11 december konden de deelnemers hun projectvoorstellen indienen. En dat waren er veel. Nu is het aan jullie om te stemmen voor jullie favoriete projecten. Meld je tussen 14 januari en 3 februari aan op Proximity Belgium om te stemmen voor de projecten die jij het interessantst, creatiefst of het meest inclusief vindt. Stemmen kan ook via een formulier dat je kan invullen in het gemeentehuis tijdens diezelfde periode (14 januari tot 3 februari) tijdens de openingsuren, zonder afspraak. Iedere Elsenaar kan naar keuze projecten selecteren, maar kan maar één keer stemmen. De projecten die het meeste stemmen behalen worden in februari voorgelegd aan de jury bestaande uit willekeurig gekozen burgers en specialisten, die de winnende projecten zullen uitkiezen.

Facebook Twitter LinkedIn

Chemisch afval

Lege potten van vernis of verf, gebruikte olie, detergenten, flacons van cosmetica... het zijn allemaal voorbeelden van huishoudelijk chemisch afval dat niet thuishoort in de vuilniszak (je kan er een boete voor krijgen die kan oplopen tot 350 euro!). Het Proxy Chimikbusje van Net Brussel komt om de twee maanden langs op verschillende plaatsen in onze gemeente en maandelijks op het Flageyplein om al je chemisch afval in te zamelen. De dichtstbijzijnde inzamelpunten en de uren kan je hier terugvinden. Je kan ook de dienst Openbare Netheid contacteren op het gratis nummer 0800 85 150 of hen een mail sturen.

Facebook Twitter LinkedIn

Stad 30, het is zover!

Op 1 januari 2021 treedt het plan Stad 30 in werking waarmee de maximumsnelheid in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest beperkt wordt tot 30 km/u op alle wegen. Uitzondering zijn enkele grote invalswegen waar 50 of 70 km/u blijft gelden. De doelstellingen van Stad 30 zijn minder ongelukken, minder lawaaihinder, minder vervuiling, minder files en een beter samengaan van de verschillende weggebruikers. In Elsene blijft op volgende plaatsen de snelheid van 50 km/u geldig: de Generaal Jacqueslaan, een deel van de Kroonlaan, een deel van de Triomflaan, en de Louizalaan en de kleine ring. Op alle andere wegen geldt maximum 30 km/u. De politie zal controles uitvoeren.

Facebook Twitter LinkedIn

Parking Brussels is verhuisd!

Parking Brussels is verhuisd naar Kroonlaan 39. De openingsuren blijven dezelfde. Het gewestelijk parkeeragentschap vraagt echter wel om hen via de elektronische weg te contacteren zo lang de gezondheidsmaatregelen van kracht blijven.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.