Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-05-01&l=N
Vers van de pers: Info Elsene
Steun 7 participatieve begrotingsprojecten!
Laat je vaccineren!
Zero Afval Rally op 8 mei!
Brochure "Verhalen uit Elsene"
Projectoproep "Terug naar de Aarde"
Dansvoorstelling voor kinderen

Vers van de pers: Info Elsene

De mei-juni editie van Info Elsene arriveert in je brievenbus! Naast de prachtige cover-affiche gemaakt door de kunstenaar Brecht Evens, vind je er volgende actuele onderwerpen in terug: een enquête over vroegtijdige schoolverlaters, de Elsense erfgoedprijs, nieuwe transitwoningen, de 14 winnaars van de eerste participatieve begroting, een ontmoeting met dichteres Astrid Haerens in haar favoriete boekhandel, alles wat je moet weten over de werven van de nutsbedrijven in onze gemeente en het prachtige collectieve werk TRACES dat tot stand kwam in de Iris  Ziekenhuizen Zuid... Praktische, culturele en emotionele inhoud!

Facebook Twitter LinkedIn

Steun 7 participatieve begrotingsprojecten!

45 dagen om 7 ongelooflijke projecten in Elsene te steunen! Geef ze een duwtje in de rug!

De mobilisatiecampagne voor de participatieve begrotingsprojecten in Elsene is begonnen! 7 projecten hebben jullie steun nodig:

  • Kioskup
  • Women in Art, in the streets
  • Less Walls, More Bridges
  • Youtube-kanaal "Meer autonomie in de stad"
  • R-Use Fabrik vzw
  • Sensibilisering rond Gendergelijkheid 
  • La Cantine Solidaire

Ontdek hier hoe je hen tot 4 juni kan steunen.

Facebook Twitter LinkedIn

Laat je vaccineren!

In Brussel kunnen sinds maandag 19 april mensen die geboren zijn in 1970 of daarvoor een afspraak maken om zich te laten vaccineren via het BRUVAX-platform. Wie geboren is in 1975 of eerder kan zich inschrijven op een wachtlijst.

Je kan je ook per telefoon inschrijven: 02 214 19 19

Deze vaccinatiecampagne is de enige uitweg uit deze pandemie, die dramatische gevolgen heeft voor het individu en de samenleving. 

Zit je nog met twijfels over covid-19 en de vaccinatie? Herbekijk dan onze Facebook-Live met Marius Gilbert, waarin de epidemioloog al je vragen beantwoordt.

Facebook Twitter LinkedIn

Zero Afval Rally op 8 mei!

Klaar voor de Zero Afval Rally in je buurt op 8 mei? Ga met ons mee voor een leuke wandeling om Zero Waste-initiatieven bij jou in de buurt te ontdekken. Volg de gids door de straten van Elsene!

Hij of zij neemt je mee naar de initiatieven en goede adressen in jouw buurt: verpakkingsvrije winkel, buurtcompost, tweedehandswinkel, reparatiewerkplaats en vele andere.

Zet zo je eerste stappen op weg naar afvalvermindering, of om te weten te komen waar je levensmiddelen en huishoudproducten in bulk kan kopen, of nog om tips uit te wisselen met anderen die deze levensstijl hebben aangenomen. Het evenement is open voor iedereen: nieuwe of ervaren zero-wasters.

Je kan je ook aanmelden om de route te ontvangen en ze in je eentje te verkennen, wanneer het jou past. In de groepen zullen de huidige gezondheidsmaatregelen strikt worden nageleefd! 

Afspraak op 8 mei dus, van 11 tot 13 uur! Vertrek vanaf het Viaductpark, afspraak voor de compostbakken. Inschrijven kan hier.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Brochure "Verhalen uit Elsene"

De gemeente Elsene publiceert het eerste deel van "Verhalen uit Elsene", een verzameling van plaatselijke verhalen.  

Deze verhalen illustreren het verleden van onze gemeente via haar emblematische plaatsen, haar persoonlijkheden, haar legendes, haar rechtszaken. Deze vaak onbekende verhalen maken deel uit van ons erfgoed. Ze presenteren Elsene op verschillende tijdstippen.  

Zo ontdek je het verhaal van één van de eerste burgemeesters, van een politiemoordenaar, van de doortocht van Buffalo Bill door Elsene, van tram 81 of van zangeres Barbara. Vele kleine verhalen die de geschiedenis beschrijven, nu online beschikbaar, of in papiervorm, door te bellen naar het nummer 02 515 76 44.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep "Terug naar de Aarde"

"Terug naar de Aarde" : projectoproep voor de realisatie van een muurschildering ! In het kader van het wijkcontract Atheneum lanceert de vzw Arts et Public in samenwerking met de gemeente Elsene een oproep tot artistieke projecten voor de realisatie van een monumentaal fresco achteraan in het Viaductpark met als thema: "Terug naar de aarde".

Ben je een kunstenaar of maak je deel uit van een opkomend of gevestigd collectief dat stedelijke kunst beoefent? Maken milieukwesties deel uit van je bezorgdheden en je creaties? Sta je te popelen om een grootschalig werk te verwezenlijken in de nabijheid van de Europese instellingen en Matonge, en tegelijk een sterke boodschap uit te dragen? Dan is dit project voor jou gemaakt! 

Het aanvraagdossier, gedateerd en ondertekend, moet uiterlijk op 10 mei om 12 uur zijn ingediend. 

Facebook Twitter LinkedIn

Dansvoorstelling voor kinderen

Op 9 mei om 15 uur presenteert het Mini D Festival: "Des pieds et des pattes", een dansvoorstelling voor kinderen en volwassenen. Voeten en poten ontmoeten elkaar, ontdekken elkaar en dialogeren in een reis die niet altijd gladjes verloopt. In onze relatie met de natuur en de dieren, leiden voeten en poten ons naar ontmoeting en vrijheid.

De voorstelling is als streaming beschikbaar via Facebook Live als onderdeel van het Mini D Festival. Vanaf 3 jaar oud.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.