Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-06-01&l=N
Samen voor het klimaat!
De Elsense kermis komt terug
Hoe gezond is de lucht in jouw straat?
Biomarkt
Elsene in de bloemetjes en plantjes
Nieuwe verhalen
Welke richting wil jij uit?
Onder zee
Tijd voor de belastingaangifte!

Samen voor het klimaat!

De dienst Klimaat-Milieu-Energie voert nog tot 6 juni 2021 een grote publieke enquête. Het doel is om samen het gemeentelijke Klimaatplan op te stellen om ons milieu en onze gezondheid te beschermen en onze CO2-uitstoot zo veel mogelijk te beperken.

Daarom nodigen wij jullie, burgers, actoren in onze gemeente, verenigingen, organisaties, ondernemingen, uit om deel te nemen aan onze enquête!

Deel je bezorgdheden en ideeën over de vergroening van de openbare ruimte en water, energie, duurzaam voedsel, afval en mobiliteit door de vragenlijst in te vullen. De enquête is beschikbaar in het Nederlands, in het Frans en in het Engels.

Jouw bijdrage is belangrijk! Samen staan we sterker in de opbouw van een gemeente die meer respect heeft voor ons milieu en onze hulpbronnen, een gemeente waar het voor iedereen, zonder uitzondering, goed leven is.

Facebook Twitter LinkedIn

De Elsense kermis komt terug

We hebben ze erg gemist in 2020, maar dit jaar zijn ze er terug, de foren en markten! Van 25 juni tot 11 juli komen een twintigtal foorkramers naar het Flageyplein voor de traditionele lentekermis. De buurtbewoners van het Flageyplein kunnen naar jaarlijkste gewoonte het officiële startschot bijwonen op vrijdag 25 juni om 18 uur, in aanwezigheid van de burgemeester, de schepen van Handel en Foren en Markten en de leden van het college en de gemeenteraad. In functie van de beslissingen van het Overlegcomité kan het programma nog wijzigen, maar één ding is zeker: de kermis komt terug!

Facebook Twitter LinkedIn

Hoe gezond is de lucht in jouw straat?

Ben je ook benieuwd hoe gezond de lucht is die je dagelijks inademt? Is de lucht in jouw straat minder verontreinigd dan in de straat om de hoek? Inderdaad, de luchtkwaliteit is niet in elke wijk dezelfde! Iedereen die in Brussel woont, er voor de klas staat of er een bedrijf of vereniging leidt, kan deelnemen aan het grootschalige burgeronderzoek CurieuzenAir, waarmee we op 3000 plaatsen de concentratie aan stikstofdioxide in de buitenlucht in kaart willen brengen. Inschrijven kan tot 13 juni 2021!

 

Facebook Twitter LinkedIn

Biomarkt

In het kader van de Bioweek, die plaatsvindt van 5 tot 13 juni, organiseert de gemeente een biomarkt op het Flageyplein, op maandag 7 juni, van 16 tot 20 uur. Ontmoet er de actoren van lokale voeding zonder pesticiden en ontdek hun gezonde producten vol smaak!

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene in de bloemetjes en plantjes

Elk jaar, als de zomer nadert, organiseert de gemeente de wedstrijd Elsene in de bloemetjes en plantjes, om de mooiste balkons, de mooiste gevels en de mooiste bloemrijke straten te belonen. Deelnemen kan individueel of samen met je buren. Inschrijven kan nog tot 18 juni. Info: 02 515 67 70 of per mail naar de dienst Handel.

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe verhalen

De Living Stories van Bibliotheek Sans Souci zijn terug! Ditmaal in de vorm van verschillende gezellige leesactiviteiten doorheen het jaar. De woonkamers worden op locatie ingericht: op een dakterras of in een parkje, in de bib of in iemands living.

Op vrijdagavond 11 juni (17 tot 19 uur) lezen Amarylis De Gryse, Salma Nachi en Lisa Huissoon voor uit hun debuutroman op het dakterras van Den Teirling, Maesstraat 89. Inschrijven kan hier!

Facebook Twitter LinkedIn

Welke richting wil jij uit?

Het is niet eenvoudig te weten welke studierichting te kiezen in het middelbaar onderwijs en wat de invloed daarvan kan zijn op je professionele loopbaan of je studiekeuze in het hoger onderwijs. De Lokale Cel Schoolbegeleiding heeft een programma uitgewerkt speciaal om jongeren te helpen hun weg te vinden, onder de noemer "Parcours ton orientation" (in het Frans).

Facebook Twitter LinkedIn

Onder zee

Fondation Thalie stelt voor: Invisible, Seascapes een tentoonstelling met foto's en sculpturen van Nicolas Floc'h. De kunstenaar maakt al tien jaar lang de staat op van onderzeese landschappen. Zijn werken kwamen tot stand in Bretagne, in het Middellandse zeegebied en in Japan en belichten zijn onderzoek, dat de impact laat zien van de klimaatverandering op het evenwicht van ecosystemen.  

Nog tot 11 juli 2021 te zien bij de Fondation Thalie, Buchholtzstraat 15, van woensdag tot zondag tussen 14 en 18 uur, op afspraak. De toegang is gratis voor studenten, kinderen onder de 12 jaar en tijdens de Art Brussels Week van 3 tot 6 juni 2021.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tijd voor de belastingaangifte!

Naast de belofte op mooiere dagen, betekent de start van de zomerperiode ook dat het tijd is voor het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. Met de applicatie MyMinfin (Tax-on-web) wil de FOD Financiën deze taak vereenvoudigen. Sinds begin mei is je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte er beschikbaar. Meld je aan via MyMinfin.be en identificeer jezelf via de app itsme® of met je elektronische kaartlezer en je PIN-code. Zijn je gegevens correct en volledig? Dan hoef je niks te doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet ontvangen. Zijn je gegevens onjuist of onvolledig, dan dien je ze te verbeteren, ofwel via MyMinfin, ofwel via het papieren antwoordformulier. 

Wil je meer informatie? Heb je hulp nodig? Raadpleeg de website van de FOD Financiën of neem contact om met een van de medewerkers van de overheidsdienst door te bellen naar het nummer dat vermeld staat op je aangifte.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.