Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-07-01&l=N
Info Elsene zomereditie
Ga op vakantie naar Flagey!
Sport voor iedereen!
Maak van je straat een speelstraat
Terug naar school: een duwtje in de rug
Projectoproep Good Food
Elsene, sportieve gemeente
Test een bakfiets!
Ode aan het leven
Projectoproep Netheid

Info Elsene zomereditie

Het juli-augustusnummer van Info Elsene is uit! In dit nummer: het programma van Staycation voor een geslaagde zomer in Elsene, stadstuinieren, het nieuwe gemeenteblok, de geschiedenis van de Elsensesteenweg, het coworking-kapsalon en een interview met radiopresentatrice Diane Marois.

Facebook Twitter LinkedIn

Ga op vakantie naar Flagey!

Flagey Holiday, dat is elke donderdag in juli en augustus van 14u tot 19u aan het Flageyplein! Kom genieten van gratis en gevarieerde activiteiten: gezelschapsspelen, sport (wielrennen, boksen, aikido, zumba,...), kunst (muziek, grafiek, dans, circus),...

Raadpleeg het programma van Flagey Holiday op Facebook!

Facebook Twitter LinkedIn

Sport voor iedereen!

De hele zomer door organiseert de gemeente gratis sportactiviteiten op verschillende plaatsen in Elsene: ontspanning in de tuin van het gemeentehuis, fietsen, tafeltennis in het Viaductpark, lichte fitness aan het Tulpplein, rug-stretching in het Leclerqpark, of een gezondheidscursus op het Adolphe Saxplein... Het kan allemaal!

Alle informatie is te vinden in onze gemeentelijke agenda.

Het programma kan veranderen naar gelang van de Covid-19 gezondheidsmaatregelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Maak van je straat een speelstraat

Een speelstraat is een straat die tijdelijk wordt afgesloten voor het verkeer en voorbehouden is voor spelende kinderen. De mogelijkheid om de kinderen van de wijk een veilige speelruimte te bieden, is een antwoord op de vraag naar speel- en ontspanningsruimtes in de stad.

Het is tevens een manier om de sociale cohesie te vergroten en de contacten tussen de buren te stimuleren.

Ben je buurtbewoner en wil je graag een speelstraat in je straat?

Meer info of contacteer events@elsene.brussels of 02 515 67 76

Facebook Twitter LinkedIn

Terug naar school: een duwtje in de rug

Geef kwetsbare gezinnen een duwtje in de rug dankzij onze terug-naar-school-collecte. Het perfecte moment om de spullen van je kinderen door te pluizen en weg te geven wat nuttig kan zijn voor anderen...

Schooltassen, gym-/zwemgerief, sportkleding, gymschoenen, schoolbenodigdheden (mappen, sets, schriften, gummetjes, lijm, potloden, viltstiften, puntenslijpers, slagpennen, passers, rekenmachines...), waterflessen, lunchtrommels, kleding, jassen, schoenen...

Van 30 juni tot 14 juli 2021 en van 9 tot 25 augustus 2021, op maandag en woensdag van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk op afspraak op andere uren, in het buurthuis Malibran, Damstraat 10.

Informatie en contact:
Dienst Solidariteit - Ecologische overgang en innovatie
Burgerschap - Gelijkheid en Mensenrechten
02 515 74 02 / 03 of per e-mail 

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep Good Food

Leefmilieu Brussel lanceert een nieuwe projectoproep voor projecten rond "Toegankelijkheid van duurzame voeding"! Deze oproep tot het indienen van projecten heeft tot doel projecten te ondersteunen die erop gericht zijn de obstakels voor de toegang tot duurzaam en kwaliteitsvol voedsel weg te nemen. De oproep tot het indienen van projecten is gericht tot alle verenigingen die actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De voorgestelde projecten moeten voldoen aan de doelstellingen en beginselen van de good food strategie.

De geselecteerde projecten kunnen rekenen op financiële steun variërend van 15 000 tot 75 000 euro, te spreiden over maximaal twee jaar na de inwerkingtreding van de subsidie. Aanvragen moeten uiterlijk op 17 augustus om 12.00 uur per e-mail worden verzonden.

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene, sportieve gemeente

De dienst Sport is verheugd te kunnen meedelen dat zij van Adeps het label "Sportieve Gemeente" heeft gekregen. Dit label wil de zichtbaarheid bevorderen van het sportaanbod dat elke gemeente, in alle autonomie, aan haar burgers in het Brussels Gewest aanbiedt, door de gemeenten te onderscheiden die een bijzonder dynamisch en inclusief sportbeleid voeren.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Test een bakfiets!

Wil je eens een bakfiets of een elektrisch ondersteunde longtail twee weken lang gratis testen? Dat kan! In samenwerking met Pro Velo organiseren de Brusselse gemeenten deze gratis uitlening voor 8 van hun inwoners. Schrijf je nu in per e-mail. Meer informatie vind je hier.   

Facebook Twitter LinkedIn

Ode aan het leven

Een groenere begraafplaats, met meer respect voor de biodiversiteit en de gezondheid van de mensen die er langsgaan, waar het leven een  vleugje schoonheid en sereniteit brengt: dat is de ambitie van dit nieuwe project van de gemeente Elsene voor één van haar meest emblematische, historische plaatsen. 
  
Sinds 2015 worden de groene ruimten van de begraafplaats zonder pesticiden behandeld, maar er zullen inspanningen blijven worden geleverd om de biodiversiteit en de kwaliteit van de beplanting te verbeteren, de kwaliteit van de bodem te verzekeren en regenwater op te vangen. De vereniging Apisbruocsella, gemandateerd door de gemeente dankzij een subsidie van Leefmilieu Brussel, zal belast worden met het uitvoeren van de nodige diagnoses en het doen van voorstellen voor de ontwikkeling, rekening houdend met de wensen en zorgen van de inwoners van Elsene om het gebied te verfraaien. 
 
Wil je deelnemen aan deze veranderingen? Beantwoord deze (korte) online vragenlijst

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep Netheid

Stel een project voor om de netheid van je straat te verbeteren en krijg tot 4000 euro subsidies om het concreet uit te voeren!

Organiseer samen met je buren een opruimactie, werk een kunstproject uit en laat een kunstenaar de graffiti vervangen ... er zijn veel mogelijkheden binnen je wijk en wij kunnen je daarbij helpen.

Je bent kunstenaar en je wilt onze straten mooier maken en netheidsproblemen te wijten aan overlast aanpakken? Dan is deze projectoproep ook voor jou!

Opgelet, je project moet vóór 15 september ingediend worden!

Info en ondersteuning: Dienst Openbare Netheid - sensibiliseringON@elsene.brussels - 02 515 68 04
Formulieren en reglement 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.