Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-10-01&l=N
Projectoproep MATONGRAY
Tentoonstelling over een vergeten conflict
Door en voor jongeren!
Sorteren, weggooien, weggeven!
Samenlezen 'Vers van het mes'
Seed Swap : mobiele zadenbibliotheek
Een essentieel beroep

Projectoproep MATONGRAY

Een nieuwe oproep tot het indienen van projecten, MATONGRAY genaamd, is gelanceerd door de dienst stadsvernieuwing en wijkcontracten. Het wil de sociaal-culturele, gender- en generatieverscheidenheid bevorderen, maar ook kwetsbare en kansarme personen toegang te geven tot cultuur en sport.

Verenigingen, openbare instellingen, kunstenaars, sportlui die zich willen inzetten voor de inwoners van Elsene, deze oproep is voor jullie !

Dien je project in voor 15/10/2021. 

Facebook Twitter LinkedIn

Tentoonstelling over een vergeten conflict

Van 27 september tot 10 november 2020 brak in de regio Nagorno-Karabach een dodelijk conflict uit. Hoewel deze oorlog in het nieuws grotendeels werd genegeerd, heeft hij veel burgerslachtoffers geëist. In de wijk Flagey zullen daarom tot 10 november verschillende evenementen plaatsvinden om de bevolking van Nagorno-Karabach te steunen, waaronder een openlucht-fototentoonstelling op het Heilig-Kruisplein.

Facebook Twitter LinkedIn

Door en voor jongeren!

De nieuwe infrastructuur voor jongeren en de vzw MALINARD werden op vrijdag 1 oktober officieel ingehuldigd in de Kleine Malibranstraat 16. Malinard is een ontmoetingsruimte door en voor jongeren, met workshops (muziek, houtbewerking, gitaar), ludieke en sportieve activiteiten (zaalvoetbal, grappling, enz.) en één zaterdag per maand voor meisjes. 

Facebook Twitter LinkedIn

Sorteren, weggooien, weggeven!

Het is tijd voor een grote najaarsschoonmaak! Op 25, 26, 27, 28 en 29 oktober kan je naar het mobiele Recypark in verschillende wijken van de gemeente, telkens tussen 9 en 18 uur. Er is ook een weggeefhoek voor degenen die iets willen doneren (voorwerpen in goede staat) of nuttige vondsten willen doen.  

Facebook Twitter LinkedIn

Samenlezen 'Vers van het mes'

Als voorproefje op de literaire avond Vers van het mes op 22 oktober kan je elk weekend in oktober het werk van de dichters ontdekken in de Nederlandstalige bib van Elsene. We lezen samen, discussiëren, babbelen en genieten van een drankje, hapje en muziek. Samenlezen is er voor iedereen, ook voor mensen die lezen moeilijk vinden of nog niet zo goed Nederlands spreken. Meer info vind je hier.  

02/10: Samen lezen + Open Mic-avond - 16u
09/10: Samen lezen + livingconcert - 16u
17/10: Samen lezen + literair ontbijt - 10u

Facebook Twitter LinkedIn

Seed Swap : mobiele zadenbibliotheek

De mobiele zadenbibliotheek van Elsene nodigt je uit op haar Seed Swap van het seizoen in Biblio XL! 

Op het programma: zaden uitwisselen van 15u tot 18u en workshops voor kinderen rond zaadjes en stadslandbouw. Wat kan je er uitwisselen? Zaden van bloemen, groenten, kruiden, bomen maar ook stekjes, tuinplanten en boeken rond tuinieren.

Gratis toegang voor groot en klein! Bij onze Seed Swap houden we uiteraard rekening met de huidige coronamaatregelen. Wij vragen dan ook om de juiste afstand te respecteren.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Een essentieel beroep

Hoewel het beroep van begrafenisondernemer weinig bekend is, is het toch van essentieel belang. Waardige zorg verlenen aan overledenen en hun families kan niet geïmproviseerd worden. De Mission Locale van Elsene laat je dit beroep, dat gevarieerder is dan het lijkt, tot 19 oktober ontdekken, om daarna eventueel een opleiding te volgen die tussen november 2021 en juni 2022 tot een kwalificatie kan leiden. 

Voorwaarden en praktische informatie hier

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.