Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2021-11-01&l=N
Info Elsene Herfst-Winter
Ernest en Célestine vieren 40 jaar
Kindernacht in het museum
RecupDay, een afvalvrije dag
Speelgoed inzamelen voor Sinterklaas
Participatieve begroting
Bescherm je woning
Fietsers denken na
Dierenwelzijn: projectoproep

Info Elsene Herfst-Winter

De november-december 2021 editie van Info Elsene is uit! Je komt alles te weten over werkgelegenheid en beroepsintegratie, duurzaam voedsel en het renovatiebeleid voor gemeentelijke woningen. Ontdek waarom Elsene een grote aantrekkingskracht uitoefent op filmmakers, een portret van een chocolademaker en een verslag van een opleiding tot begrafenisondernemer.

Veel leesplezier !

Facebook Twitter LinkedIn

Ernest en Célestine vieren 40 jaar

Dit jaar vieren we 40 jaar vriendschap tussen Ernest en Célestine, de mythische personages gecreëerd door de Brusselse kunstenares Gabrielle Vincent in 1981. Dit is een gelegenheid om door middel van verschillende evenementen hulde te brengen aan een werk dat ons raakt met zijn universalisme en poëzie:

 • Een kleine tentoonstelling van facsimiles "Ernest & Célestine - Een wereld van emoties" zal worden gehouden in de Bibliotheek van Elsene, Mercelisstraat 19, van 30 oktober tot 18 december.
 • Op 4 en 5/11 wordt in de bibliotheek ook een workshop voor kinderen (4-9 jaar) georganiseerd (inschrijven verplicht via fondation.mmartin@gmail.com).
 • Een tentoonstelling "Welkom bij Ernest & Célestine" in de Kapel van Boondaal, van 13 november tot 19 december. Opening op 12/11.
 • Verhalen- en muziekwandelingen vanaf het Terkamerenbos tot aan de kapel. Zondag 21/11 om 15.00 uur; woensdag 24/11 om 15.00 uur + feestelijk hapje en drankje buitenshuis; zaterdag 04/12 om 14.00 en 16.00 uur en zondag 12/12 om 11.00 en 15.00 uur. Meer info en reserveren: fondation.mmartin@gmail.com of ernest-et-celestine.com

 

Facebook Twitter LinkedIn

Kindernacht in het museum

Wat zijn jouw dromen voor het Museum van Elsene van morgen?

Donderdag 4 november vanaf 14.00 uur:

 • Workshops : Philo-rigolo / Cooking "Tout un art " Banket
 • Nachtspel
 • Museumfilm
 • Bivak van de Wijzen

Vrijdag 5 november vanaf 8.30 uur: croissants & ouders

Inschrijving: museum@elsene.brussels / 0498 58 82 77

Vergeet je matras en slaapzak niet!

Een samenwerking tussen het Museum van Elsene , XL'Art en Patrimoine à Roulettes. In het kader van de publieksraadplegingscampagne van het Museum van Elsene "Vertel ons alles!"

Facebook Twitter LinkedIn

RecupDay, een afvalvrije dag

RecupDAY, de dag gewijd aan nul-afval, is gratis, dus doe mee! Deze dag, die wordt georganiseerd in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering en deel uitmaakt van de strijd tegen de klimaatverandering, biedt workshops, conferenties, ontmoetingen met eco-ondernemers en bezoeken aan plaatsen die aan nulafval doen. Een dag om geïnformeerd te raken, globaal te denken en lokaal te handelen!

Inschrijving verplicht voor activiteiten met beperkte plaatsen.

Facebook Twitter LinkedIn

Speelgoed inzamelen voor Sinterklaas

6 december is nog ver weg...  Maar Sinterklaas en zijn helpers zijn al bezig met de voorbereidingen om speelgoed in te zamelen! Zij kunnen rekenen op de hulp van het team voor sociale participatie om ze in te zamelen en opnieuw uit te delen aan de kinderen van gezinnen die door het OCMW worden geholpen.  

Het team hoopt alle soorten speelgoed voor kinderen van 3 tot 12 jaar in te zamelen, met uitzondering van elektronische spelletjes (spelconsoles, tablets, enz.). Om speelgoed in te leveren, kan je tot 12/11/2021 contact opnemen met de dienst Sociale Participatie. De organisatoren behouden zich echter het recht voor om speelgoed te weigeren dat kapot is of in slechte algemene staat verkeert.

Info:
valerie.lacagnina@cpasixelles.brussels / 02-563.57.79  jonathan.poncelet@cpasixelles.brussels / 02-641.55.73

Wij hopen dat de zak van Sinterklaas vol genoeg zal zijn om alle kinderen te plezieren en wij danken jullie bij voorbaat voor je gulheid! 

Facebook Twitter LinkedIn

Participatieve begroting

De gemeente Elsene heeft de tweede editie van de participatieve begroting gelanceerd. 100.000€ te verdelen onder duurzame en solidaire initiatieven in de regio Elsene! Het participatieve begrotingsteam biedt workshops aan om al je vragen te beantwoorden, om je te helpen je project te bedenken en uit te werken met professionals met verschillende achtergronden, en om je te begeleiden bij je inspanningen. Volgende data: dinsdag 9/11 bij See U. Schrijf je hier in.     

Je kan je kandidatuur tot 15 november om 12 uur 's middags indienen op het platform ixelles.proximitybelgium.be of in het buurthuis Malibran, Damstraat 10.

Facebook Twitter LinkedIn

Bescherm je woning

De inbraakpreventieadviseur van de gemeente helpt je om je woning beter te beveiligen. Hij/zij is een politieagent of een gemeenteagent die specifiek is opgeleid op het gebied van inbraakpreventie. Hij of zij komt gratis bij je thuis en onderzoekt samen met jou de zwakke punten in je woning. Hij of zij zal je adviseren over de te nemen maatregelen.

Waarom een beroep doen op de inbraakpreventieadviseur van je gemeente?

 • Het is gratis
 • Advies op maat
 • Neutraal en objectief advies
 • Vrijblijvende aanbevelingen 

Maak een afspraak met een diefstalpreventieadviseur van je gemeente!
Tel: 02/643.65.56
technopreventie@elsene.brussels
Technopreventie

Facebook Twitter LinkedIn

Fietsers denken na

Maak deel uit van het "Fietserspanel" en werk mee aan de verbetering van de fietsinfrastructuur in Elsene!

Dit panel zal bijeenkomen in de vorm van een participatieve workshop via videoconferentie, onder toezicht van een gespecialiseerd adviesbureau. Het is de bedoeling aanbevelingen van fietsers te verzamelen om ze te integreren in de studie die momenteel wordt uitgevoerd over de infrastructuur van fietsroutes in Elsene. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 8 november, van 18.00 tot 20.00 uur.

Inschrijving: mobiliteit@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Dierenwelzijn: projectoproep

De gemeente Elsene doet een projectoproep om plaatselijke initiatieven rond dierenbescherming (asielen en verenigingen) aan te moedigen. Alle voorwaarden voor deelname (aanmeldingsformulier en reglement) zijn hier te vinden. 

Schrijf je in vóór 15 november 2021 om geselecteerd te worden.

Veel geluk!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.