Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-01-01&l=N
De nieuwe Info Elsene is uit!
Vaccinatiecentra
Participatieve begroting: laat je stem horen!
Ophalen Kerstbomen
Projectoproep !
Een krant door en voor senioren
Nieuw pand voor Habitat & Rénovation

De nieuwe Info Elsene is uit!

De Info Elsene ligt binnenkort in je brievenbus !

In dit eerste nummer van 2022 : voorstelling van een nieuwe schepen, Yannick Piquet ; een gloednieuw hockeyveld ; het Elsense "Bomenplan" ; een portret van de verzetsstrijdster Andrée Geulen, de eerste vrouw die ereburger van de gemeente Elsene werd ; de ontdekking van Pédalo, een nieuwe collaboratieve supermarkt ; de heropening van Sounds, een mythisch trefpunt voor alle jazzfans ; het kleurrijke portret van een trambestuurder... en nog veel meer.

Klik hier om eerdere uitgaven te bekijken.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Vaccinatiecentra

We zitten aan gemiddeld 200 vaccinaties per dag in het gemeentelijk vaccinatiecentrum dat in november is geopend. Voor een vaccinatie met Pfizer, met of zonder afspraak, ga je naar het Gezondheidscentrum, Kribbestraat 6 (Châtelaillon-Plage).

In januari kan je naar de Viaductstraat 14, vanaf februari naar de Jules Bouillonstraat 1. Telkens op woensdag, vrijdag en zaterdag, van 10.30 tot 17.00 uur.

De Vaccibus komt naar het Flageyplein vanaf 28 januari (vrijdag en zaterdag, van 11 tot 17 uur).

Bruvax
Waar kan ik me laten vaccineren?
Gratis nummer : 0800/350.58

Facebook Twitter LinkedIn

Participatieve begroting: laat je stem horen!

De participatieve begroting bedraagt 100 000 euro, voor de uitvoering van projecten die door de burgers worden voorgesteld en gekozen. Wil je een project steunen om vegetatie te planten of een vriendelijke sfeer in een wijk te creëren? De ontwikkeling van culturele evenementen of eco-verantwoordelijke acties?

Stem op je favoriete projecten van 14 januari tot 4 februari, op het platform http://ixelles.proximitybelgium.be, of in de gemeentelijke bibliotheken tijdens de openingsuren:

Franstalige bibliotheek: Mercelisstraat 19

Nederlandstalige bibliotheek: Sans Soucistraat 131

In de Serre, Graystraat 171. Presentatie van de projecten en stemming tijdens het solidariteitscafé op dinsdag 25 januari van 14.30 tot 17.00 uur.


Info: budgetparticipatif@ixelles.brussels - 02 515 74 03/05 of op http://ixelles.proximitybelgium.be

Facebook Twitter LinkedIn

Ophalen Kerstbomen

De festiviteiten zijn voorbij, de kerstballen en slingers zijn terug in hun dozen... Het enige wat overblijft is de boom, die tegelijk met het tuinafval zal worden opgehaald. Om te weten wanneer groenafval wordt opgehaald, ga naar https://www.arp-gan.be/nl/ of de Recycle-app. We vragen je wel om de pot en alle versieringen te verwijderen. De houten beugel mag niet worden verwijderd. De bomen zullen naar Brussels Compost worden gezonden voor recyclage tot compost, die wegens zijn hoge zuurtegraad zal worden gemengd met compost van andere bronnen. Dennencompost is bijzonder geschikt voor bloeiende heesters zoals de rododendron, die een zuurgraad nodig heeft om te bloeien. Opgelet: een kunstkerstboom is uiteraard niet composteerbaar en wordt beschouwd als huisvuil en moet naar het Recypark worden gebracht.

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep !

Bericht aan alle liefhebbers! De gemeente Elsene doet een projectoproep om de exploitant aan te wijzen die de "Rez-133" van het Solidariteitshuis in de Viaductstraat 133 zal betrekken.

Het doel is sociale banden, diversiteit, gezelligheid en creativiteit in de wijk te creëren.

Deze projectoproep is gericht tot burgers, verenigingen en organisaties die een vernieuwend project wensen op te zetten en een rol wensen te spelen in de dynamisering van het leven in de wijk.

Op welke thema's moet je project zich richten? Diversiteit, buurtleven, gebruik van de aanwezige apparatuur (keuken en bar), bevordering van duurzaamheid, en lokale solidariteit.

Je kan je aanvraagformulier sturen naar julie.dressou@ixelles.brussels en 2 kopieën per post (Elsensesteenweg 168, 1050 Elsene) uiterlijk op 4 februari 2022 vóór 15.00 uur.

Voor de regels inzake algemene subsidies, klik hier

Facebook Twitter LinkedIn

Een krant door en voor senioren

Ben je een Brusselse senior (55+) en wil je actief meewerken aan de creatie van de toekomstige alternatieve en originele krant voor senioren?

Aarzel niet en ga met ons mee in dit nieuwe avontuur! Iedereen is welkom, vooral als je redactionele vaardigheden hebt. De dienst Sociale Zaken is alle dagen van de week bereikbaar op 02/515.60.62 of per e-mail:  creapass@elsene.brussels - http://www.elsene.be/site/226-Creapass

We danken jullie nu al voor jullie medewerking!

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuw pand voor Habitat & Rénovation

Habitat & Rénovation is verhuisd naar de benedenverdieping van een gebouw gelegen aan de Troonstraat 101 in Elsene (bereikbaar via metro 2 en 6 - halte Troon of bus 34, 38, 80, 95 - halte Idalie). De Raad voor Renovatie en Energie, de Raad voor Huisvesting, de Dienst voor Plaatselijke Ontwikkeling (inspraak en openbare ruimte) en het Sociaal Vastgoedagentschap ontvangen hun cliënten voortaan op dit adres en volgens specifieke procedures die je kan vinden op hun website www.habitatetrenovation.be

 
Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.