Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-03-01&l=N
Info Elsene in je brievenbus
Zadenbeurs
Zij gaven hun naam aan een straat
Oproep mobiliteit en verkeersveiligheid
Oproep Local Test Shop W83
Vrouwenstemmen

Info Elsene in je brievenbus

Vers van de pers en binnenkort in de brievenbus: de Info Elsene van maart-april staat vol lentekleuren en vitaminerijk nieuws. Deze maand leggen we de focus op Matongé, broedplaats van het Brusselse culturele leven, op de nieuwe Nederlandstalige school in de Graystraat, op de nieuwe kunstenaarsateliers in de Abdij van Ter Kameren, op het succes van het autodelen en op de solidariteit van de EPEP-leerlingen en nog veel meer!

Veel plezier bij het lezen! 

Facebook Twitter LinkedIn

Zadenbeurs

Kom naar de Zadenbeurs voor bewoners, met mini-vergroeningsworkshops en tuintips. 9 maart is een niet te missen dag om zaden in te slaan en tips te krijgen om je buurt groener te maken! 

De Dienst Klimaat van Elsene zal samen met APIS Bruoc Sella en de Zadenbibliotheek van 10.30 tot 18.30 uur aanwezig zijn op het Fernand Cocqplein en voor de allerkleinsten zijn er van 14 tot 17 uur in de Franstalige gemeentebibliotheek activiteiten in de Mercelisstraat 19.  

Het programma is beschikbaar op onze website.

Facebook Twitter LinkedIn

Zij gaven hun naam aan een straat

Vanaf 8 maart 2022, de Internationale Dag van de Vrouwenrechten, stelt de dienst Gelijkheid & Mensenrechten een bijzondere wandeling voor langs de straten, lanen en pleinen die genoemd zijn naar een vrouw.

Marie, Clementine, Eliza, Ernestine, Audrey, Lucienne, Johanna, Maria, Maria-Hendrika, Marie-José, Stefanie, Agnès, Juliette, Marguerite... Wil jij ook weten wie deze vrouwen waren en waarom een straat, een plein of een laan naar hen werd genoemd?

Dat kan!

Als je langs één van deze straten komt, kijk dan even omhoog naar het straatnaambordje en scan de QR-code die je bovenaan rechts vindt om de podcast 'Zijstraten' te beluisteren of klik op deze link. Ook wie niet of minder goed hoort, zijn we niet vergeten: de teksten zijn integraal terug te vinden in een brochure op onze website. 

Geniet van de wandeling!

Facebook Twitter LinkedIn

Oproep mobiliteit en verkeersveiligheid

Maak je deel uit van een lokale vereniging of een buurtcomité en wil je meer doen rond mobiliteit en verkeersveiligheid?

Dien dan een project in ter verbetering van de verkeersveiligheid, en ontvang misschien 5.000 euro om je acties te ontwikkelen. Een evenement, een lokale actie, workshops, informatiestands, ... Laat je ideeën horen!
 
Reageer hier vóór 15 maart 2022 ! 

Meer info op de website.

Facebook Twitter LinkedIn

Oproep Local Test Shop W83

De Local Test Shop W83 is op zoek naar nieuw talent! De oproep tot het indienen van aanvragen voor het seizoen 2022 blijft open tot 15 maart 2022. Droom je ervan je eigen bedrijf te starten en tegelijk de risico's tot een minimum te beperken? Stuur ons je aanvraag! De projecten zullen door een jury, die op 30 maart 2022 bijeenkomt, worden geselecteerd voor een tijdelijke installatie in de mooie winkel aan de Waversesteenweg 83.

De W83: Local Test Shop richt zich in de eerste plaats tot kandidaten die duurzame commerciële projecten in de circulaire economie zullen ontwikkelen en die op termijn het avontuur in Elsene of Brussel wensen voort te zetten.  

Facebook Twitter LinkedIn

Vrouwenstemmen

In het kader van de concertreeks Vrouwenstemmen presenteren Sarah Théry & Gaëlle Solal op zondag 13 maart om 11 uur hun concert Traversée in de Kapel van Boondaal. 

Het concert wordt georganiseerd door de dienst Cultuur, met de Creapass van Elsene en La Vénerie, het cultureel centrum van Watermaal-Bosvoorde. Vanaf 10.30 uur is er een ontvangst met koffie, en na het concert is het mogelijk de artiesten te ontmoeten.

Info en reserveringen: cultuur@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.