Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-09-01&l=N
Terug naar school met Info Elsene
Alors on danse?
Terug naar de jaren 1900
Vitrines van vroeger
We veranderen onze plannen!
Feest van de netheid
Een nuttige gids
Smakelijk eten!
Natuur, cultuur & erfgoed
Hulde aan Caroline Pauwels

Terug naar school met Info Elsene

Je vertrouwde Info Elsene ligt binnenkort in je brievenbus. Op het menu voor dit drukke najaar staan enkele veranderingen - in het schoolritme en in de mobiliteit met het nieuwe parkeerplan -, erfgoedbezoeken, een levendige culturele agenda, het feest van de Allerkleinsten, aandacht voor de vooruitgang in de behandeling van borstkanker, een onderdompeling in een tweetalige school, een verjaardagsfeest voor Spullenhulp, een bomenplan om hittegolven tegen te gaan, en tips om de circulaire economie te bevorderen. 

Facebook Twitter LinkedIn

Alors on danse?

Er is niets vrolijker, zowel voor de toeschouwers als voor de dansers, dan een Flashmob! Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Senioren (ISD) op zaterdag 1 oktober 2022 worden twee voorbereidende workshops voor een flashmob georganiseerd. Kom je danspassen met ons oefenen op donderdag 8 en 22 september van 14u tot 15u in het Viaductpark!

Contact en inschrijving: silvia@transitscape.net of per telefoon: 0483 51 34 59.
Toegankelijk voor iedereen. Wil je trainen voor de grote dag? Check deze video

Facebook Twitter LinkedIn

Terug naar de jaren 1900

Welkom in het jaar 1900! Boondaal Kermis neemt je mee terug in de tijd, met een paardenkoets, een carrousel, ouderwetse spelletjes, een tentoonstelling, en de muziek van onze overgrootouders!

Om je in de stemming te brengen, kan je je in de stijl van de jaren 1900 verkleden. Iedereen is welkom op zondag 11 september van 11 tot 20 uur op het Oude-Lindeplein. 

Meer info: transition.participation@ixelles.brussels & 02 515 74 03.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Vitrines van vroeger

In de wijken van Elsene zijn veel decoratieve elementen van handelszaken uit de 19e eeuw en de "Belle Epoque" bewaard. Dit is een uniek erfgoed, dat in hoge mate bijdraagt ​​aan het aangename karakter van onze wandelingen in de gemeente.

"Vitrines van vroeger herleven vandaag" is een burgerproject van de Participatieve Begroting van Elsene. Het wil deze winkelpuien in de kijker zetten en (her)gebruiken in een hedendaagse context.

Kom van 7 september tot 26 oktober 2022 dit bijzondere erfgoed ontdekken aan de hand van een fototentoonstelling, een route en rondleidingen! 

Het volledige programma vind je hier

Informatie en inschrijving: budgetparticipatif@ixelles.brussels en 02 643 59 61.

Facebook Twitter LinkedIn

We veranderen onze plannen!

Zoals de meeste gemeenten in het Brussels Gewest wordt Elsene geconfronteerd met een grote druk van het parkeren op straat. Dit komt door de hoge concentratie van openbare voorzieningen, vrijetijdsactiviteiten, winkels en banen, en een hoge bevolkingsdichtheid.

In een poging de overlast van dit grote aantal auto's te beperken, voert de gemeente sinds enkele jaren een parkeerbeleid. Dit beleid is erop gericht voorrang te geven aan commerciële dynamiek; aan parkeren voor woningen; parkeren voor mobiele beroepsbeoefenaars mogelijk te maken en te voorzien in de parkeerbehoeften van andere specifieke gebruikers.

Voor alle details van dit nieuwe parkeerplan, dat op 1 november in werking treedt, klik hier

Facebook Twitter LinkedIn

Feest van de netheid

Steek op 17 september de handen uit de mouwen en neem deel aan de gezamenlijke inspanning om afval in je buurt op te halen. Om 16.00 uur wordt op het Heilig-Kruisplein een bijeenkomst van vrijwilligers georganiseerd voor een herinneringsfoto! Van 14.00 tot 18.00 uur wordt het feest opgeluisterd met muziek, suikerspinnen en popcorn. 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Een nuttige gids

Onze menselijke activiteiten hebben een beslissende invloed op het milieu en de organisatie van evenementen vormt daarop geen uitzondering. Om je te helpen je praktijken duurzamer te maken, heeft de gemeente Elsene een praktische gids gepubliceerd over de organisatie van duurzame evenementen. Er worden een reeks maatregelen voorgesteld (tijdens de voorbereidingen, op de dag van het evenement zelf, of aan het eind van het evenement), om een terrein zonder afval achter te laten en, als het een natuurlijk terrein is, zonder aantasting van de leefomgeving. 

Facebook Twitter LinkedIn

Smakelijk eten!

September wordt uitzonderlijk zacht: tijd om de tafels, het servies en de grote borden tevoorschijn te halen voor een gezellige picknick! Breng je zelfgemaakte specialiteiten mee en kom ze delen met je buren. Humor, gezelligheid en amusement staan ook op het programma. 

Afspraak op 18 september van 12.00 tot 18.00 uur aan het Fernand Coqplein. Meer info op 02 515 74 02(03) of via solidariteit@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Natuur, cultuur & erfgoed

De tweede editie van de "Park Leopold Day" vindt plaats op 10 september van 10 tot 21 uur. Begeleide rondleidingen (in het Frans, Nederlands en Engels) laten je kennismaken met de KULT XL Ateliers aan de hand van een historische presentatie van de Leopoldswijk, foto's van de bouwwerf én video's over de kunstenaars in residentie. 

De rondleidingen van 30-40 minuten zijn gratis, maar er moet worden gereserveerd via cultuur@elsene.brussels of telefonisch op 02 515 64 63. 

Facebook Twitter LinkedIn

Hulde aan Caroline Pauwels

Elsene brengt hulde aan een uitzonderlijk burger. Met grote droefheid nemen we afscheid van Caroline Pauwels, rector van de VUB van 2016 tot begin 2022, toen haar strijd tegen ziekte haar dwong zich terug te trekken uit het rectoraat. Caroline PAUWELS vervulde deze opdracht met evenveel humanisme als intellectuele strengheid, menselijke warmte en creativiteit. 

In naam van de gemeente Elsene en de leden van het College, betuigen we onze oprechte deelneming aan haar twee kinderen, aan haar familie en vrienden, en aan de hele academische gemeenschap van de VUB.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.