Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-11-01&l=N
Info Elsene herfst-wintereditie
Herdenkingen 14-18
Elsene is sportief
Inzameling van donaties in goede staat
11.11.11 Ontbijt in Elzehof
Premie om je woning te beveiligen
Oproep voor duurzame projecten
Expo "Parle moi Bruxelles"

Info Elsene herfst-wintereditie

In het november-decembernummer van Info Elsene hebben we aandacht voor de energiecrisis en de maatregelen die de overheid heeft genomen om deze aan te pakken. Verder gaan we dieper in op de onzichtbare handicaps, een nieuw wijkcontract, de 50e verjaardag van bus 71, goede raad voor het onderhoud van je tuin in de winter, een metaforisch verhaal over de kinderkoning en de plaats van de literatuur in Elsene. Straks in je brievenbus bezorgd en ook online beschikbaar.

Facebook Twitter LinkedIn

Herdenkingen 14-18

Aanstaande donderdag 10 november herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog op het Gedachtenissquare om 11.45 uur. Iedereen die dat wil, kan deze herdenking bijwonen.

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene is sportief

Samen met 26 andere openbare of privé werkgevers uit verschillende Europese landen heeft de gemeente Elsene een Europees certificaat (WAC - Workplace Active Certification) gekregen voor haar project om sport en lichaamsbeweging te integreren in het dagelijkse leven van ongeveer 1.650 personeelsleden.

Facebook Twitter LinkedIn

Inzameling van donaties in goede staat

Klaar voor een herfstschoonmaak ? De gemeente Elsene organiseert inzamelingen van donaties in goede staat (belangrijk!). Boek snel je afspraak via dit formulier of via de dienst Openbare Netheid:  sensibilisationPP@ixelles.brussels - 0800 85 150.

Waar gaan de donaties heen? Sommige spullen worden toegevoegd aan de Usitoo-catalogus, en worden verhuurd tegen toegankelijke prijzen! Andere worden ingezameld door verenigingen met een sociale roeping en/of die actief zijn op het gebied van recyclage en hergebruik, zoals Les Petits Riens, Oxfam, de Fietsbieb van Elsene, Babytheek, Re-use Fabrik, het OCMW en de Sociale Cohesie van Elsene. Wil je ook iets huren? Ontdek het aanbod van Usitoo

Facebook Twitter LinkedIn

11.11.11 Ontbijt in Elzehof

Op zaterdag 12 november kan je van 9:30 tot 12:00 in het GC Elzenhof proeven van zelfgemaakte ontbijtgerechten van vrijwilligers en (h)eerlijke Oxfam Wereldwinkelproducten. Iedereen is welkom op het jaarlijkse solidariteitsontbijt ten voordele van de 11.11.11- campagne 'Climate injustice'! Met leuke knutselactiviteiten voor kinderen (3-8j.) Prijs: €10 - €4 (0-6j) - incl. koffie & drankjes. Inschrijven + info

Facebook Twitter LinkedIn

Premie om je woning te beveiligen

De dagen worden donkerder : tijd om je huis te beveiligen tegen ongewenste bezoekers! De gemeente Elsene kent premies toe voor het beveiligen van je woning tegen inbraken. Deze premie maakt de terugbetaling mogelijk van een percentage van de kosten voor de aankoop en/of installatie van veiligheidsmaatregelen (versterkte sloten, gepantserde deuren, enz.), met uitzondering van elektronische beveiliging (alarm, camera). De premie bedraagt 25% van de gemaakte kosten, met een maximum van 250 euro.  

De aanvraag kan online worden ingediend via het E-loket van de gemeente.
Info: 02 643 65 56 of technoprevention@ixelles.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Oproep voor duurzame projecten

Wil je een vernieuwend commercieel project ontwikkelen in het kader van duurzame ontwikkeling en circulaire economie? Wil je je concept testen voordat je het lanceert? Dat kan dankzij de gemeente Elsene in de W83: Local Test Shop! De oproep tot kandidaatstelling voor het seizoen 2023 loopt tot 20 november 2022.

Facebook Twitter LinkedIn

Expo "Parle moi Bruxelles"

PARLE-MOI BRUXELLES is een meertalige tentoonstelling gewijd aan uitdrukkingen over het menselijk lichaam. Participerend en rondreizend, groeit en integreert de tentoonstelling de door het publiek gedeelde uitdrukkingen. De expo loopt van 10 tot 27 november 2022. Opening op 10 november van 18.00 tot 21.00 uur. Open donderdag en vrijdag van 14 tot 19 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur bij KULT XL Ateliers, Wiertzstraat 23. De tentoonstelling is gratis.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.