Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2022-12-01&l=N
Vieruurtje!
Kerstmarkt Elzenhof
Kies je school
Alle gekheid op een stokje
Good Vibrations
Een Portugese kerst
Het Dagcentrum zoekt kleding

Vieruurtje!

Aan het einde van 2022 nodigt de Solidariteitsdienst van de gemeente Elsene iedereen uit voor een "Gezamenlijk vieruurtje". Kom op zondag 18 december, van 14 tot 18 uur, je zoete specialiteiten en goed humeur delen. Met een verrassingsanimatie! Afspraak: Buurthuis Malibran, Damstraat 10

Meer info: 02 515 74 01 - 02 643 59 60 
of via wijkhuis@elsene.brussels of solidariteit@elsene.brussels

 

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmarkt Elzenhof

Wil je iets origineels geven voor Kerst? Een twintigtal exposanten bieden hun creaties aan op zondag 11 december van 10 tot 20 uur in het cultureel centrum Elzenhof Elsene.

Dit is je kans om HET originele cadeau te vinden op een kerstmarkt die de waarden van eerlijke handel naleeft en de lokale ambachten verdedigt: keramiek, borduurwerk, handgemaakte textielcreaties, natuurlijke cosmetica, decoratieve voorwerpen...

Elzenhof vzw, Kroonlaan 12-16 te Elsene. Gratis toegang. Info: le.marche.de.createurs@gmail.com

Facebook Twitter LinkedIn

Kies je school

Als je kind binnenkort naar de kleuterschool of de basisschool gaat, of als je van plan bent om volgend jaar van school te veranderen, is het nu al tijd om na te denken over de inschrijving voor de start van het schooljaar 2023!
 
Om het nieuwe schooljaar met een gerust hart te beginnen, noteer alvast deze data in je agenda. Meer informatie op de gemeentelijke onderwijswebsite

Facebook Twitter LinkedIn

Alle gekheid op een stokje

Deze show doet haar naam alle eer aan: een beetje gek, raar en extravagant... De multi-instrumentalist Rémi Decker interageert met grote intelligentie met de geprojecteerde animatiefilms en maakt van Farfelu een film-concert op hoog niveau. Vreemde personages, gekke machines en bizarre wezens paraderen over het scherm. Ze komen tot leven door de piepjes, het geklets en andere geluiden die de muzikant uit zijn tas haalt. Je ogen zullen je oren niet geloven, en het gebeurt allemaal live!

Op 11 december om 15.00 uur, vanaf 5 jaar, in het Klein Mercelistheater, Mercelisstraat 13. Reserveren via cultuur@elsene.brussels of 02 515 64 63.

Copyright © Beatriz Bagulho & © Karolina Maruszak

Facebook Twitter LinkedIn

Good Vibrations

Op woensdag 7 december betovert het concert Vibrations het podium van het Mercelistheater. Dit concert georganiseerd door 'Jeunesses Musicales' wil een jong publiek (vanaf 5 jaar) de wereld van de opera laten ontdekken dankzij de spontane ontmoeting van twee artiesten, de ene een operazanger, de andere een percussionist. 

Meer info en reservatie

Copyright foto: Julien Sayeg

Facebook Twitter LinkedIn

Een Portugese kerst

Op 3, 4 en 11 december organiseert de vereniging Emaüs een warme kerstmarkt in de Portugese traditie in de Belvédèrestraat 26. Op het menu: naaien, keramiek en Portugese kerstspecialiteiten. De ideale gelegenheid om cadeautjes voor onder de boom te vinden en tegelijk lokale verenigingen te steunen!

Facebook Twitter LinkedIn

Het Dagcentrum zoekt kleding

Om aan de kledingbehoeften van de gebruikers van het dagcentrum in het buurthuis Malibran te voldoen en hen in staat te stellen de strenge winter te doorstaan, zijn wij dringend op zoek naar : 

Sokken (dames en heren), damesondergoed (slip en bh) en herenondergoed (alleen boxers), schoenen (wandelen/sporten): Heren (maat 40 tot 45), Dames (maat 37 tot 41), mutsen (Dames en Heren), sjaals (Dames en Heren), winterhandschoenen (Dames en Heren), wintertruien (Dames en Heren), fleeces (Dames en Heren), T-shirts (vrouwen en mannen), jassen (vrouwen en mannen), broeken (vrouwen en mannen), jogging, leggings (vrouwen en mannen), rugzakken, slaapzakken, dekens, riemen, mobiele telefoons, mobiele telefoonopladers. 

Je kan je giften, nieuw of in goede staat, afgeven bij het onthaal van het Dagcentrum, Damstraat 10, elke donderdag van 9 tot 17 uur (behalve donderdag 19/01, 26/01 en 23/03).

Voor vragen kan je contact opnemen met Katia Van Humbeeck (dienst Preventie-Cel Daklozen) op 0478/27.01.56.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.