Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-01-02&l=N
Gelukkig Nieuwjaar 2023!
Club Sans Souci 2022-2023
Yasuni
Zin in verandering?
Dansen op volksmuziek
Finissage residentie Muesli
Schubert is verliefd

Gelukkig Nieuwjaar 2023!

De nieuwe Info Elsene van januari-februari 2023 ligt binnenkort in je brievenbus! Focus op mobiliteit met de renovatie van het station van Etterbeek, een update over de Adviesraad Duurzame Voeding, artikels over de scholen en schoolbegeleiding, ideeën voor uitstapjes in de Kings of Comedy Club of op restaurant, een interview over de prachtige culturele bijenkorf van Pilar, een solidariteitspauze bij Mentor Jeunes en nog veel meer... Op papier of online!     

 

Facebook Twitter LinkedIn

Club Sans Souci 2022-2023

Club Sans Souci gaat elke woensdagnamiddag door, nog tot 28 juni 2023, behalve tijdens de schoolvakanties. Word lid van de Club en leef je uit met woorden en theater! De creatieve taal- en theaterworkshops voor kinderen van 8 tot 12 jaar worden begeleid door Villa Basta. Op het programma: verhalen vertellen, improvisatie, slapstick, poëzie, creatief met humor, theater, woordfabriek, expressietraining.

Wil je eens proberen tijdens een gratis proefles? Stuur een mail naar maren.moreau@elsene.brussels.

Facebook Twitter LinkedIn

Yasuni

Onder de volle maan in het Yasuni-woud wordt een ritueel voorbereid... Rond een vuur fluistert een sjamaan een bezwering terwijl zij stenen, kaarsen, veren en een trommel op de grond legt. Dona Soledad fungeert als een brug tussen de zichtbare en onzichtbare wereld. Gedragen door schaduwtheater geven haar verhaal en liederen ons haar animistische visie op de natuur, de dieren en de wereld van de geesten.

Yasuni is een meeslepende voorstelling waarin kinderen bewust worden gemaakt van de voortschrijdende vernietiging van het Amazonewoud en van het hele ecosysteem waarvan de mens deel uitmaakt. Op 18 januari 2023 in het Mercelis Theater, Mercelisstraat, 13 te Elsene.

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Zin in verandering?

Het is nooit te laat om een nieuw beroep te beginnen! Voel je je aangetrokken tot het vak animatie en wil je een opleiding volgen in deze sector om er je beroep van te maken? Ontdek de job, gevolgd door een opleiding in samenwerking met CEMEA. De opleiding voor buitenschoolse animatoren is toegankelijk voor werkzoekenden, ingeschreven bij Actiris, max. middelbaar niveau. Informatie en inschrijving hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Dansen op volksmuziek

Of je nu een beginner of een ervaren danser bent, kom dansen op de volksmuziek van de "Petit bal" in de kapel van de Boondaal! Folk Addikt organiseert haar eerste bal van het jaar op vrijdag 20 januari vanaf 19.30 uur. Op het programma: live muziek, volks- en volksdansen en vooral veel humor! De festiviteiten worden geopend door de band OMGDude! Na afloop neemt het bal de vorm aan van een folk jam: alle muzikanten worden uitgenodigd om hun instrumenten mee te brengen! 

Info en reservering: Contact@folkaddikt.be 

Facebook Twitter LinkedIn

Finissage residentie Muesli

Na twee jaar onderzoek en creatie openen de drie kunstenaars van het collectief Muesli de deuren van hun atelier voor een laatste tentoonstelling ter afsluiting van hun residentie. Dit is een gelegenheid om de werken van deze drie uitzonderlijk getalenteerde kunstenaars te ontdekken in het prachtige gemeentelijke atelier. Afspraak op 21 en 22 januari van 13 tot 17 uur, in de Herfststraat 44. Gratis toegang. Meer info vind je hier

Facebook Twitter LinkedIn

Schubert is verliefd

"Schubert is verliefd" is een humoristische muziekvoorstelling voor kinderen en hun ouders, die het ware verhaal vertelt van de eerste liefde van Franz Schubert. De grote componist werd verliefd op Therese, een mooie zangeres in zijn koor. Therese houdt erg van Franz Schubert's muziek, maar ze houdt ook van... croissants. Wat een vreselijk dilemma om te moeten kiezen tussen muziek en gebak! Een tedere en originele kennismaking met de liederen van Franz Schubert, één van de eerste grote Weense romantici!

De voorstelling "Schubert is verliefd" is te zien in het Mercelis Theater (Mercelisstraat 13), op 21 en 22 januari. Voorstelling en creatieve workshop om 11.30 uur en 15.00 uur. 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.