Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-02-01&l=N
Burgerbijeenkomst Tulpenwijk
Een andere kijk op Oekraïne
Prijs voor Dierenkunst
Ici Baba
Kolonisatie onder de microscoop
Expo Kika Nicolela
Elsene steunt de vrijlating van Olivier Vandecasteele

Burgerbijeenkomst Tulpenwijk

De gemeente Elsene organiseert op 9 februari om 19 uur een burgerbijeenkomst rond de veiligheid en preventie in de Tulpenwijk. Deze burgervergadering vindt plaats in de Viaductstraat 14, 1050 Elsene. Iedereen is welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Een andere kijk op Oekraïne

Een jaar na de Russische invasie neemt de tentoonstelling "Insomnia in Ukraine" ons mee naar de eerste dagen van dit conflict, dat al negen jaar aansleept. De geselecteerde werken tonen de angst van de burgerbevolking, de metamorfose van de Oekraïense natie en de dagelijkse heldenmoed van vrouwen, mannen en kinderen die alleen maar dichter bij Europa willen komen. 

Een tentoonstelling die herinnert aan de moed van het Oekraïense volk, maar ook aan de creativiteit en de dynamiek van een generatie kunstenaars die zich op voorbeeldige wijze heeft gemobiliseerd.

Te zien van 17 tot 26 februari in de Kult XL Ateliers, Wiertzstraat 23 te Elsene. 

Facebook Twitter LinkedIn

Prijs voor Dierenkunst

Teken, schilder of beeld je dieren uit via een andere creatieve uiting - strips, grafisch ontwerp, straatkunst? Deze wedstrijd is voor jou! Voor de 3de editie van de Prijs voor Dierenkunst wacht Elsene op jouw werken om ze tentoon te stellen in het prachtige kader van de Kapel van Boondaal. 

De voorwaarden voor deelname en het inschrijvingsformulier kan je hier downloaden. Download het reglement hier

Schrijf je in vóór 17 februari 2023 en je maakt kans op één van de vele prijzen in elke categorie (schilderij, tekening, creatieve expressie, en de prijs voor het werk dat de Brusselse fauna in Elsene weergeeft).  

De door de jury geselecteerde werken worden van 27 maart tot 2 april 2023 tentoongesteld in de Kapel van Boondaal van 14 tot 18 uur (Oude-Lindesquare). Alle werken zullen ook te zien zijn op de website van de gemeente Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Ici Baba

Op 8 februari kan je in het Mercelistheater naar Samir Barris en Catherine De Biasio gaan kijken, voor twee lumineuze, creatieve en participatieve voorstellingen die ons uitnodigen hen te volgen in het bos.

Het duo zal door het bos zwerven met hun instrumenten en brengt eigen composities en covers met een warme feestelijke folk-pop-reggae-bossa smaak. 

Deze show is voor kinderen (3-10 jaar) maar oudere kinderen mogen de pret niet missen! Afspraak op 8 februari om 14.30 uur "Les Yeux ouverts" en 16.30 uur "Ma mie Forêt", in het Mercelistheater, Mercelisstraat 13.

Reservering per mail: reservation@icibaba.com.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Kolonisatie onder de microscoop

Als er één gebied is waar onze geschiedenislessen niet voldoen, dan is het wel de kolonisatie. Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme biedt het Mercelistheater ons een opfrisser met COLON(IAL)OSCOPIE, een veelgeprezen show-debat waarin we lachen, maar vaak groen.

Twee personages, een moeder en haar dochter, opgezet en verward, praten vrolijk en ongegeneerd over ons koloniale verleden... Ah, ah, ah, we wisten hoe we moesten lachen in die gezegende tijden van de koloniën! 

Een GRATIS voorstelling voor iedereen in het klein Mercelistheater op 9 maart van 20.00 tot 21.30 uur. Informatie en reserveringen: egalite@ixelles.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Expo Kika Nicolela

"I don't remember much about her" is een solotentoonstelling van de in Brussel gevestigde Braziliaanse kunstenares Kika Nicolela. Deze expo van Kika Nicolela, georganiseerd door curator en onderzoeker Raya Lindberg, presenteert een reeks video's en digitale collages uit haar onderzoek naar haar Libanese wortels, de geschiedenis van de immigratie naar Brazilië en de overdracht van herinneringen tussen moeder en dochter, grootmoeder en kleindochter. De stukken combineren verschillende technieken en materialen, zoals oude gedigitaliseerde familiefoto's, video's, 3D-scans en gemanipuleerde tekeningen.

Een tentoonstelling te ontdekken in de Kapel van Boondaal van 2 tot 19 maart. Rondleidingen met Kika Nicolela en Raya Lindberg op 8 en 11 maart van 14 tot 18 uur, en een rondetafelgesprek op 12 maart van 15 tot 17 uur. 

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene steunt de vrijlating van Olivier Vandecasteele

Op 10 januari werd de Belg Olivier Vandecasteele in Iran veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Op 24 februari is het een jaar geleden dat deze humanitaire hulpverlener onder afschuwelijke omstandigheden en op volstrekt willekeurige wijze gevangen werd gezet.

In deze race tegen de klok om onze landgenoot vrij te krijgen, telt elk gebaar van steun. Zoals vele gemeenten in België sluit Elsene zich aan bij de eisen tot vrijlating van Olivier Vandecasteele, zonder verder uitstel. 

Iedereen kan zijn of haar stem laten horen en steun betuigen door de petitie van Amnesty International te ondertekenen. 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.