Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-04-01&l=N
Een week voor ondernemers
Doe je lenteschoonmaak !
Projectoproep voor "Summer XL"
Spring Fever in Elzenhof!
Stephan Balleux in de Fondation Blan
De rekening verlagen
Pretpark in aanbouw

Een week voor ondernemers

Kom naar de week van de ondernemers in Elsene van 17 tot en met 20 april!

Kom je uit Elsene of Brussel en droom je ervan om ondernemer te worden, of heb je het onlangs aangedurfd om een zaak op te starten? Ondernemen XXL en het ondermersloket bieden je een week vol ontdekkingen, ontmoetingen en kennis! 

Interesse? Kom naar de gratis workshops die gedurende de hele week worden aangeboden. Plaatsen zijn beperkt, je moet je hier inschrijven. 

Volledig programma en informatie hier.   

Facebook Twitter LinkedIn

Doe je lenteschoonmaak !

De Recypark Mobile dagen gaan door in april met 5 data. Ter herinnering, Recypark Mobile is open van 9u tot 18u en het datacenter van 9u tot 17u. Deze maand worden de dagen gespreid van 3 tot 7 april.

Vergeet niet je identiteitskaart mee te nemen en je afval vooraf te sorteren! 

3/04 - Gen. Dossin de St.Georgeslaan
4/04 - Georges Brugmannplein
5/04 - Guillaume Macaulaan
6/04 - Maesstraat
7/04 - Egyptenarenstraat

Facebook Twitter LinkedIn

Projectoproep voor "Summer XL"

Summer XL, opvolger van Staycation XL, wil tijdens juli en augustus het sociale en culturele leven in de gemeente bevorderen en heeft een bijzondere aandacht voor de verbindende rol die culturele initiatieven in de samenleving spelen.

De gemeente zal minstens 12 projecten kiezen die elk 2.400 euro, 1.800 euro of 1.200 euro aan financiële ondersteuning kunnen ontvangen. Aanvullend op de financiële ondersteuning kunnen ook leenkosten voor gemeentelijke materialen en/of huurkosten van gemeentelijke infrastructuur ter ondersteuning gegeven worden, op voorwaarde dat de totale ondersteuning het bedrag van 2.400 euro niet overschrijdt.

Het volledige aanvraagformulier moet ingediend worden ten laatste op dinsdag 18 april 2023.

Facebook Twitter LinkedIn

Spring Fever in Elzenhof!

Op zaterdag 22 april van 14u tot 20u kan je in de tuin van het Elzenhof (Kroonlaan 12-16 te Elsene) naar een te gek & onstuimig feestje om de lente te vieren! Geniet van de beste muziek & het lekkerste eten, kom spelen, dansen, relaxen en ontmoeten...

Het programma van Spring Fever: fijne muziek, (fanfare, concert & dj's), bomenverhalen, make-up atelier & weird spring haircuts, performance & dance initiation "Spring yourself", Pocket Poney's crea atelier, snacks & drinks!

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Stephan Balleux in de Fondation Blan

Eind maart werd de Fondation Blan ingehuldigd. Ze opent haar activiteiten met "Artificilia", een eerste tentoonstelling gewijd aan de kunstenaar Stephan Balleux. 

De kunstenaar heeft deze uitzonderlijke omgeving aangegrepen om een subtiele dialoog tot stand te brengen tussen zijn werken en de ruimte waarin ze worden tentoongesteld... van de kelder tot de eerste verdieping. Te ontdekken op de Generaal Jacqueslaan 26!

Artificilia, van 29 maart tot 1 juli. Gratis toegang van woensdag tot zaterdag van 14 tot 19 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

De rekening verlagen

De huidige crises (economie, klimaat en energie) maken ons leven aanzienlijk moeilijker. Meer dan ooit is het belangrijk om onze energierekeningen te begrijpen, te weten hoe contracten met onze leveranciers werken... en natuurlijk wat te doen om zowel ons verbruik als onze energierekeningen effectief te verminderen.

De vereniging Habitat & Rénovation organiseert een reeks gratis energieworkshops voor het grote publiek om advies en tips te geven over hoe de energierekening te verlagen. 

Afspraak op 5 april in de Biblio XL (Mercelisstraat 19) van 14 tot 16 uur.

Facebook Twitter LinkedIn

Pretpark in aanbouw

In 'Attraction Park Under Construction' bouwt kunstenaar Nikolas Lestaeghe een pretpark dat voor altijd in beweging zal zijn. Via zijn theatrale en interactieve installaties verkent hij de grenzen van het echte gevaar en alles wat daarbij hoort. Het zal nooit af zijn, want het verkennen van grenzen houdt nooit op. Het extraatje van deze ongewone tentoonstelling: iedereen kan de ervaring thuis uitproberen, want de plannen zijn afneembaar en kunnen worden meegenomen!

Te zien in de Kapel van Boondaal, Oude-Lindesquare 10.
Info: cultuur@elsene.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.