Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-06-01&l=N
Test gratis een elektrische fiets!
Biomarkt Flageyplein
Hulp bij invullen belastingaangifte
Sluit je aan bij het burgerobservatorium Harmonia!
Cocq'Arts Festival
Open Dag van de Groene Ruimte
Hulp bij de start van het schooljaar

Test gratis een elektrische fiets!

Droom je ervan een elektrische fiets te kopen? Het is een grote aankoop en het is altijd een goed idee om hem uit te proberen om er zeker van te zijn dat hij bij je levensstijl past! In het kader van het verkeersplan "Flagey-Vijvers" werkt de gemeente Elsene samen met ProVelo om je gedurende 2 weken gratis een elektrische fiets te laten testen!

Dit omvat een persoonlijke begeleiding en opleiding in veilig rijden in het verkeer, en financiële voordelen als je besluit de fiets na afloop van de test te kopen. 

Praktische details: aanbod open voor 12 deelnemers voor de sessie van 13 tot 27 juni 2023. Vertrek om 17 uur vanaf het buurthuis Malibran. De fiets en zijn accessoires worden ter beschikking gesteld (helm, slot, fietstas). Een waarborg van €100 wordt gevraagd om de inschrijving te valideren (deze waarborg wordt terugbetaald bij teruggave van de fiets). 

Schrijf je hier in!

Facebook Twitter LinkedIn

Biomarkt Flageyplein

Ter gelegenheid van de biologische week nodigt de gemeente Elsene je uit op de biomarkt op het Flageyplein op donderdag 8 juni van 16 tot 20 uur! Op het programma: kraampjes van lokale producenten, duurzame gerechten van Elsense restaurants met het Good Food-label, initiatieven voor voedselomschakeling in Elsene... 

Iedereen is welkom!

Facebook Twitter LinkedIn

Hulp bij invullen belastingaangifte

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte?  

Bel 0800 35 058 (van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur) om een afspraak te maken met een medewerker van de Federale Overheidsdienst Financiën om je te helpen bij het invullen van je belastingaangifte op 12, 13 of 14 juni 2023 in de Opperstraat 38.

Facebook Twitter LinkedIn

Sluit je aan bij het burgerobservatorium Harmonia!

Sinds 2021 neemt de gemeente Elsene deel aan het HARMONIA-project, dat plaatsvindt in vier Europese steden: Elsene (BE), Milaan (IT), Sofia (BG) en Piraeus (GR). Dit project gebruikt satellietgegevens om een platform te ontwikkelen voor de beoordeling van het vermogen van steden om de gevolgen van de klimaatverandering te weerstaan    

Wil je deelnemen aan dit buitengewone project? Burgers hebben een cruciale rol te spelen in het verrijken van deze wetenschappelijke gegevens! Sluit je aan bij het burgerobservatorium Harmonia: help Elsene door jouw ervaring en waarnemingen een beter inzicht te krijgen in de gevolgen van luchtvervuiling, overstromingen en andere klimaatverschijnselen op lokaal niveau!

Volg deze link om (anoniem) deel te nemen aan de enquête! 
 

Facebook Twitter LinkedIn

Cocq'Arts Festival

Het Cocq'Arts Festival programmeert, ondersteunt en begeleidt nieuwe jonge creaties in alle disciplines van de podiumkunsten. Het is een multidisciplinair, gezellig evenement dat opkomende artiesten de kans geeft hun werk aan een publiek voor te stellen: afgewerkte voorstellingen, lezingen, tentoonstellingen, performances, work in progress, ...

Het is ook een plaats waar kunstenaars die geen financiële, functionele of structurele steun genieten, steun kunnen krijgen. Het publiek weet zelden op voorhand wat het bij Cocq'Arts te zien krijgt, maar wel dat de voorstellingen origineel en vaak verrassend zullen zijn, dat ze doordrongen zullen zijn van de durf en de energie die jongeren kenmerken, en dat ze vandaag de makers en de erkende creaties van morgen zullen ontdekken.

Afspraak van 6 tot 11 juni in het klein Mercelistheater!

Facebook Twitter LinkedIn

Open Dag van de Groene Ruimte

Lokale overheden moeten elke dag keuzes maken. Bij deze keuzes moet rekening worden gehouden met een aantal factoren, zoals het gebruik van het terrein en hoe vaak het wordt gebruikt, het niveau van de biodiversiteit in het gebied, en de noodzaak om zich aan te passen aan de klimaatverandering, wat van invloed is op de keuze van de beplantingsplaatsen, de keuze van de soorten, en de bewateringsmethoden en -frequentie.

Heb je vragen over onze keuzes op het gebied van onderhoud en snoeien? Wil je meer weten over onze aanpak van het beheer van onze parken en tuinen? Heb je suggesties? Kom op woensdag 7 juni van 15u tot 19u naar onze eerste Open Dag van de Groene Ruimte, in aanwezigheid van onze tuiniers en hun beheerders. Een unieke kans om opnieuw in contact te komen met de natuur en kennis te maken met de kunstenaars-tuiniers die de natuur levendig en groeiend houden.

  • De Meeûssquare, voor de hoofdingang, om 15u
  • Hogeschoollaan nr. 44, om 16u
  • Gedachtenissquare, tussen de twee vijvers, om 17u 
  • Louis Lepoutrelaan, voor de kerk, om 18u
Facebook Twitter LinkedIn

Hulp bij de start van het schooljaar

Nu het schooljaar ten einde loopt, begint de operatie "Hulp bij het start van het schooljaar"! De zomer is het ideale moment om de schoolspullen van je kinderen te sorteren en weg te schenken... Deze grote inzameling van schoolspullen wordt georganiseerd ten voordele van kwetsbare gezinnen en loopt van 19 juni tot 16 augustus 2023.

Schenkingen kunnen worden afgegeven in het buurthuis Malibran, Damstraat 10, op maandag en woensdag van 9 tot 17 uur (andere tijden op afspraak), van 19 juni tot 16 augustus 2023. 

Wat: schooltassen, gym-/zwembadtassen; nieuw schoolmateriaal of materiaal in goede staat (mappen, blocnotes, kits, schriften, gommen, lijm, potloden, viltstiften, puntenslijpers, latjes, kompassen, rekenmachines, enz.); waterflessen, lunchboxen; sportkleding, zwemkleding, gymschoenen, enz.

Informatie en contact: Dienst Solidariteit - 02 515 74 01-02 - wijkhuis@elsene.brussels  

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.