Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-11-01&l=N
De Info Elsene van november-december is uit!
François Schuiten bij Marni-theater: lezing + tentoonstelling
Herdenkingen 1914-1918
Markt Kasteleinsplein verhuist naar Flagey
Welkom bij Chouïa Maison
Solidariteit met het Zuiden
Kerstmarkt

De Info Elsene van november-december is uit!

De Info Elsene van november-december is uit!

Het nieuwste nummer van 2023 wordt nu in de brievenbussen van de Elsenaren gestopt en op verschillende openbare plaatsen beschikbaar gesteld zoals het gemeentehuis, het Jobhuis, Café Belga, Flagey, het Varia-theater, de theater Fou Rire, enz.

Inhoud:

- het einde van de 'verbrusseling' van Elsene    
- de Academie breidt uit naar alle wijken  
- de winkeliers op de Boondaalsesteenweg staan voor u elkaar ondanks de werken  
-goede foodsharing-adressen
- ...

En op de omslag een schitterend werk van Johan Van Mullem, een groot internationaal kunstenaar die vroeger hoofd was van de dienst Stedenbouw en Erfgoed van onze gemeente! Zie zijn portret op pagina 32-35!En natuurlijk de culturele kalender  

De krant is ook online beschikbaar

Facebook Twitter LinkedIn

François Schuiten bij Marni-theater: lezing + tentoonstelling

Op donderdag 9 november organiseert het Marni-theater een lezing - voorstelling onder leiding van Benoit Peeters en François Schuiten, waar zij "Jim" (uitgaven rue de Sèvres) voorstellen.

Op dezelfde avond vindt ook de lancering van een tentoonstelling en liefdadigheidsverkoop gelanceerd, die met steun van de gemeente Elsene door @Librairie Flagey wordt georganiseerd. 

Tijdens deze uitzonderlijke avond worden acht grote werken van François Schuiten verkocht ten voordele van een goed doel voor in de steek gelaten dieren.

Daarna wordt een signeersessie gehouden.

De tentoonstelling loopt van 13 tot 28 november in het gemeentehuis van Elsene (inkom).

  • 18:00 Lezing en voorstelling "le retour du Capitaine Nemo"
  • 19:00 Vragen uit het publiek en voorlezing van "Jim".
  • 19:30-20:00: Ondertekening van de albums "le retour du Capitaine Nemo" en "Jim" en ondertekening van de luxe-editie van "le retour du Capitaine Nemo" uitgegeven door Laurent Hennebelle.

Informatie en reserveringen: www.theatremarni.com

de Vergniesstraat 25 - 1050 Brussel

Tel +32 2 639 09 80 - info@theatremarni.com 

Facebook Twitter LinkedIn

Herdenkingen 1914-1918

De herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog vindt plaats op vrijdag 10 november 2023 om 11.45 uur op het Gedachtenissquare, in aanwezigheid van het College van Burgemeester en Schepenen, veteranen, vaandeldragers en leerlingen uit Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Markt Kasteleinsplein verhuist naar Flagey

In het kader van de heraanleg en verfraaiing van het Kasteleinsplein wordt de wekelijkse markt vanaf woensdag 25 oktober 2023 verplaatst naar Flagey. 

Bedankt voor je vertrouwen!

Facebook Twitter LinkedIn

Welkom bij Chouïa Maison

De W83 Local Test Shop  verwelkomt een nieuw trio! Tot januari volgend jaar kan je naar Chouïa Maison "Maghreb chez vous" op de Waversesteenweg 83 om uit Tunesië, Algerije en Marokko afkomstige handgemaakte decoratieartikelen te ontdekken, .

"Chouïa Maison" combineert traditie en moderniteit met een sociale focus door lokale groepen vrouwen en ambachtslieden te ondersteunen. Het assortiment omvat textiel, keramiek, verlichting en andere decoratieve artikelen.

Aan het hoofd van dit project staan Abdelillah (bekend als Abdou), Maria (zijn vrouw) en Ninaï (zijn schoonzus). Dankzij de testruimte kunnen zij hun concept uitproberen, waar zij je van dinsdag tot zaterdag van 11 tot 18.30 uur verwelkomen op de Waversesteenweg 83 in Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Solidariteit met het Zuiden

Operatie 11.11.11 nadert met rasse schreden en de gemeente Elsene steunt deze burgerlijke afspraak rond internationale solidariteit. Operatie 11.11.11, is veel meer dan een inzamelingsactie. Het is een verklaring van betrokkenheid bij een eerlijke en duurzame wereld. Doe mee aan deze golf van solidariteit door een donatie te doen of solidariteitsproducten te kopen!

 

Facebook Twitter LinkedIn

Kerstmarkt

Kom naar onze Kerstmarkt op het Flageyplein, die  van vrijdag 1 december tot en met zondag 3 december op een afgescheiden, verwarmd en overdekt terrein van 1.500 m2 wordt gehouden. Deze sfeervolle markt richt zich volledig op ambachtelijk gemaakte producten en kwaliteitsproducten voor onder de kerstboom! 

Verder staan er verschillende activiteiten en een hoek voor fijnproevers op het programma (waaronder de traditionele Glühwijn)

Wanneer? Op vrijdag 1 december van 13 - 22 uur, zaterdag 2 december van 10.30 - 19 uur en zondag 3 december van 10.30 - 19 uur.

Verzamelen geblazen op het Flageyplein!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.