Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2023-12-01&l=N
Kerstmarkt op het Flageyplein
Kunst bij jou thuis 
Markt Kasteleinsplein naar Flagey
Inschrijving kleuterschool
Rondleiding door de Solboschwijk 
Welk project in de Elizastraat 56?
Bijzondere bestemmingsplan voor de site "Varda"

Kerstmarkt op het Flageyplein

Bezoek in het weekend van 1 tot 3 december de kerstmarkt op het Flageyplein! Twee met elkaar verbonden tenten, 1500 m² gewijd aan geschenken, een ruimte die zich onderscheidt door de kwaliteit en diversiteit van de 80 aanwezige ambachtslieden en handelaren. Van sieraden tot huidverzorgingsproducten, kaarsen, aardewerk, boeken, zeep, hoeden, handgemaakte kleding voor kinderen en volwassenen. Je vindt er ook seizoensgebonden levensmiddelen, heerlijke wijnen en champagnes, tapenades en handgemaakte bonbons. Voor de smullers zijn er tartiflettes, Thaise specialiteiten, pannekoeken, oesters en allerlei lekkers zoals glühwein, bloedworst, hamburgers en wafels. Alle info vind je hier terug.

Facebook Twitter LinkedIn

Kunst bij jou thuis 

Mis de 10e (en laatste) editie van Museum aan Huis niet! Kom op zondag 3 december vanaf 13.00 uur naar het Blyckaertsplein. Het concept? Tien bewoners van de wijk "Scepter-Kroon" ontvangen je bij hen thuis en stellen je een kunstwerk voor uit de collecties van het Museum van Elsene!

  • Zondag 3 december van 13u tot 18u.
  • Infopunt op het Blyckaertsplein. 
  • De rondleiding is gratis.
Facebook Twitter LinkedIn

Markt Kasteleinsplein naar Flagey

Het Kasteleinsplein krijgt een nieuwe look! Tijdens de werken kan je de marktkramers van het Kasteleinsplein terugvinden in Flagey. Aarzel niet om ze een bezoekje te brengen! Bedankt voor je vertrouwen! Ontdek hier de andere markten van de gemeente.

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijving kleuterschool

Is je kind geboren in 2021 of 2022? Dan is het nu al tijd om na te denken over de inschrijving van je kind in de (Franstalige) kleuterschool! Hier is de lijst met Franstalige scholen, hun contactgegevens en links. De inschrijvingen aan Nederlandstalige kant starten vanaf eind februari. Meer info vind je hier.

Facebook Twitter LinkedIn

Rondleiding door de Solboschwijk 

In de Solboschwijk in Elsene werd in 1910 de Wereldtentoonstelling gehouden, zoals blijkt uit de straatnamen: Laan der Naties, nu Franklin Roosevelt, en het 'Château', het voormalige Art Nouveau café-restaurant van Léon Delune, dat onlangs werd omgebouwd tot ambassade. Deze rondleiding gaat over de bouw van dit nieuwe deel van de stad, waar vandaag de campus van de Vrije Universiteit Brussel is gevestigd.    

Rond een uitzonderlijke landschappelijke as ontwikkelde zich een uiterst rijke perimeter, waarop prestigieuze residenties met uiteenlopende referenties werden gebouwd.

Arau organiseert een rondleiding door deze wijk op zaterdag 9 december van 14 tot 16 uur. Afspraak voor Château Delune op de hoek van de Phalèneslaan en de Franklin Rooseveltlaan, 1000 Brussel. Schrijf je hier in of via 02 219 33 45 - info@arau.org

Facebook Twitter LinkedIn

Welk project in de Elizastraat 56?

De gemeente Elsene is op zoek naar een socio-culturele operator voor een tijdelijke bewoning, in het kader van het wijkcontract Klein Zwitserland, voor het huis in de Elizastraat 56 in de periode tussen 2024 en 2027.

Het voorstel :

  • het gebouw aan de Elizastraat 56 in Elsene tijdelijk bewonen (tussen 2024 en 2027)
  • het gebouw ontwikkelen
  • het gebouw beheren en er zijn activiteiten uitoefenen

De doelstellingen? Het aanmoedigen van uitwisselingen en netwerken van wederzijdse hulp, diensten en uitlenen van materiaal tussen buren en de verschillende gebruikers in de wijk. De operator moet ook socio-culturele participatieactiviteiten aanbieden voor alle bewoners van het wijkcontract Klein Zwisterland. Ten slotte moet het een ruimte ter beschikking stellen van het wijkcentrum.

Dien je project in vóór vrijdag 08/12/2023 via renovation.urbaine@ixelles.brussels

Facebook Twitter LinkedIn

Bijzondere bestemmingsplan voor de site "Varda"

Van 27 november tot 27 december 2023 vindt het openbaar onderzoek plaats voor het bijzondere bestemmingsplan (BBP) met milieueffectrapport (MER) voor de site "Varda".

Het dossier kan hier worden geraadpleegd. Een bijzonder bestemmingsplan (BBP) is een gemeentelijk planningsinstrument dat de belangrijkste stedenbouwkundige richtlijnen vastlegt voor de ontwikkeling van een huizenblok of wijk. Het ontwerp van het BBP voor Varda, dat momenteel wordt onderzocht, regelt het grondgebruik van het gebied dat wordt begrensd door de Bosvoordsesteenweg, de Ernottestraat en spoorlijn 26. Het legt de toegestane stedelijke functies vast (woningen, enz.). Het bepaalt de toegestane stedelijke functies (voorzieningen, groene ruimten, enz.) en de toegestane afmetingen en indelingen van de gebouwen die bedoeld zijn om deze functies te huisvesten. De milieueffecten van het door het BBP ontwikkelde programma worden beoordeeld in een milieueffectrapport (MER). 

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.