Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2024-01-01&l=N
De nieuwe Info Elsene is er! 
Gratis opleiding traditionele bakker
Vluchten over Elsene: laatste kans!
Kembo komt naar W83!
Nieuwjaarsdrink in de bib
Rookmelders

De nieuwe Info Elsene is er! 

Ons gemeentemagazine Info Elsene ligt binnenkort in je brievenbus. In dit eerste nummer van 2024: een update over de verkiezingen van 2024; een ontmoeting met François Schuiten - auteur van het fresco op de cover ; de ontdekking van de verborgen musea van de gemeente ; de pioniers van het modernisme; de lancering van een cultureel jaar ; de agenda en nog veel meer lekkernijen!

Facebook Twitter LinkedIn

Gratis opleiding traditionele bakker

Ben je je bewust van de uitdagingen op het gebied van voeding en milieu? Wil je kennismaken met traditioneel en duurzaam bakken en er je beroep van maken? In samenwerking met het Institut Roger Lambion en Bruxelles Formation biedt de Lokale Missie van Elsene je de kans om kennis te maken met het vak, gevolgd door een opleiding die leidt tot een diploma.

Het doel is om kandidaten op te leiden in traditioneel en duurzaam bakken, met vaardigheden in natuurlijke gisting, hout bakken, handmatig kneden, verschillende meelsoorten, hun oorsprong en eigenschappen, maar ook om hen bewust te maken van duurzame voeding en de milieu- en gezondheidsaspecten ervan.

Wanneer? Van 22 januari tot 8 februari 2024. Info: 02 / 515 77 71

Facebook Twitter LinkedIn

Vluchten over Elsene: laatste kans!

De vergunning voor de luchthaven Brussel-Nationaal (Zaventem) vervalt in juli 2024 en de exploitant heeft bij de Vlaamse overheid een aanvraag ingediend voor de verlenging ervan. Het openbaar onderzoek betreffende deze hernieuwingsaanvraag is gestart op 10 december en zal eindigen op 8 januari 2024. Er zijn dus nog maar een paar dagen om te reageren!

Als Brusselaars hebben we te maken met verschillende aspecten van deze vergunning: nachtvluchten, aantal vluchten per jaar, gebruikte vliegtuigtypes, oriëntatie van de start- en landingsbaan, enz. hebben allemaal een grote impact op het lawaai en de vervuiling die we dagelijks ervaren. Hier vindt je meer informatie over de impactstudie die is uitgevoerd in het kader van de vernieuwing van de milieuvergunning voor de luchthaven.

Facebook Twitter LinkedIn

Kembo komt naar W83!

Van half januari tot half mei 2024 wordt de W83 Local Test Shop bezet door een nieuwe ondernemer! "Kembo et les saveurs d'Afrique" biedt kruidenthee, infusies en gedroogd fruit aan die goed zijn voor de gezondheid en tegelijkertijd aspecten van duurzame ontwikkeling integreren in het aanbod.

De W83 Local Test Shop is de incubator van de gemeente Elsene: het is een winkel waar vrouwelijke ondernemers terechtkunnen die hun concept of product willen testen op een circulaire en duurzame manier. Elke 3 tot 6 maanden neemt een nieuwe onderneemster er haar intrek en krijgt ze persoonlijke begeleiding. Kom de producten van Kembo ontdekken vanaf half januari!

Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwjaarsdrink in de bib

Ben jij een voorlezer of leesbuddy in de Nederlandstalige bib of heb je interesse om je te engageren? Drink mee op het nieuwe leesjaar! De nieuwjaarsdrink is de ideale gelegenheid om iedereen te bedanken voor hun engagement of om eens kennis te maken. Heb jij zin om mee te klinken met ons op een nieuw jaar, ideeën uit te wisselen of eens te kijken of voor-of samenlezen iets voor jou is? Dan zien we jou heel graag in de bib! 

Facebook Twitter LinkedIn

Rookmelders

Hoe sneller een brand opgemerkt wordt, hoe meer tijd je hebt om de woning te verlaten en dus hoe groter je overlevingskansen zijn. Rookmelders maken een scherp geluidssignaal wanneer de rookconcentratie in de lucht een bepaalde drempel overschrijdt.
Ze vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Daarom zijn rookmelders vanaf januari 2025 verplicht in ALLE eigenaars- en huurwoningen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Meer info

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.