Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2014-05-01&l=N
Besluit van de burgemeester
Pride XL Afterwork
Boekenbaz'art - Fête de rue met U!
Solidar XL blaast tien kaarsjes uit
Help de bijen
Feest van Europa

Besluit van de burgemeester

De burgemeester heeft een besluit ondertekend dat de hinder bij inwoners van de Kasteleinswijk op marktdagen moet beperken. Op woensdag van 17.00 uur tot donderdagochtend 07.00 uur geldt er een verbod op alcoholgebruik op de openbare weg (uitgezonderd horecaterrassen en marktkraampjes). Bovendien hebben de handelaars van de wijk zich geëngageerd om niet meer op het terras te bedienen na 23 uur. Er werd een uitgebreide informatiecampagne opgezet in de wijk, met informatieborden aan het begin van de betrokken straten en affiches in de zaken binnen de perimeter.

Facebook Twitter LinkedIn

Pride XL Afterwork

Elsene organiseert voor de eerste keer een activiteit rond het Pride Festival. Afspraak voor de Pride XL Afterwork in het Wijkhuis Malibran voor een avond vol ontmoetingen en ontspanning... Kom iets drinken met (toekomstige) vrienden, bekijk de fototentoonstelling of neem samen met je team deel aan de stop-de-band-quiz rond het Eurovisiesongfestival. Klaar om te winnen?

Facebook Twitter LinkedIn

Boekenbaz'art - Fête de rue met U!

Op 17 mei is de Sans Soucistraat het decor van de vierde Boekenbaz'art. Laat je verleiden door de boekenmarkt en het wervelende straatfeest dat de Nederlandstalige bibliotheek organiseert samen met tal van partners en buurtbewoners. Een meertalig feest waar boeken, muziek voor klein én groot, toneel, lekker eten en openluchttentoonstellingen hand in hand gaan... Of je nu wil meedoen met de Boek'n'Stafette, de Boît-o-rama's (openluchttentoonstelling) wil ontdekken of gewoon een goed boek wil doorbladeren en een gezellige zaterdagnamiddag beleven, iedereen is welkom in de Sans Soucistraat!

Facebook Twitter LinkedIn

Solidar XL blaast tien kaarsjes uit

Op 25 mei om 13.30 uur verandert het Fernand Cocqplein in een festivalterrein. Er is een feestdorp met infostands, een hapje en een drankje, kindergrime, een springkasteel en houten spelen voor groot en klein en natuurlijk optredens. Tussen 13.30 en 22 uur laten verschillende muziekgroepen hun klanken op je los. Dit jaar gaat de opbrengst van Solidar XL naar de vzw Rom en rom die steun biedt aan rondtrekkende gezinnen door hen een nieuwe woonplaats te geven, alfabetisering, integratie en schoolhulp of hen te helpen bij de zoektocht naar werk. Ze sensibiliseert ook bij het grote publiek en de autoriteiten voor de problematiek van deze gezinnen in nood.

Facebook Twitter LinkedIn

Help de bijen

Nee, die kiempjes aan de voet van de bomen op straat zijn geen onkruid! Tijdens de vergroeningsactie Maya'ge worden inheemse en honinggevende planten gezaaid rond de bomen op straat. Het verfraait de openbare ruimte, fleurt ze op en bevordert de biodiversiteit in de stad en dus ook de aanwezigheid van de bijen. Het duurt 4 tot 5 weken voordat de eerste bloemen tevoorschijn komen. Zet je vuilniszakken dus langs de gevels buiten en niet op de grond rond de bomen. Deze actie kadert in het wijkcontract Maalbeek.

Facebook Twitter LinkedIn

Feest van Europa

Dit jaar draait de Opendeurdag van de Europese instellingen volledig rond het thema van de verkiezingen onder het motto "Actie. Reactie. Impact". Breng op 17 mei tussen 10 en 18 uur een bezoek aan het halfrond van het Europees Parlement, woon een debat bij rond de verkiezingen en bezoek de verschillende stands op het Esplanadeplein. De hele dag wordt opgevrolijkt door optredens en animatie. Zo is er een fototentoonstelling rond het Griekse voorzitterschap en een optreden van een Griekse dansgroep!

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.