Vragen en antwoorden over het Coronavirus - Live UpdateFermer-Gesloten

elsene.be

Suggesties

Hulp nodig met uw grofvuil ?

Het is opnieuw mogelijk om een afspraak te maken voor de gratis ophaling van grofvuil en elektrohuishoudelijk afval aan huis in Elsene!

U kunt opnieuw contact opnemen met de dienst Openbare Netheid van Elsene.
Hoe bereikt u ons? U kunt bellen naar het groene nummer 0800 85 150 of het formulier invullen op de website netheid.elsene.be.

Gezondheidsparcours in het Viaductpark

Kom trainen op het gezondheidsparcours in het Viaductpark. Welkom, alleen, vergezeld of met familie.

28 juli, 11, 17 en 24 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur of van 15.00 uur tot 17.00 uur

City Safari XL

Doorlopend - 11.07 -> 31.08.

NL Leuk en interactief spel in het hart van Elsene!

Ga deze zomer op ontdekking in Elsene met het spel 'City Safari XL'. Een super coole digitale speurtocht voor Elsenaars (en Elsene-lovers).

Staycation XL - Zomer in Elsene

Deze zomer beweegt er iets in Elsene!

Camping, concerten, streetart, straatvoorstellingen, openluchtcinema...

Ontdek alle activiteiten en deel uw beste vakantieherinneringen op de pagina www.facebook.com/staycationXL

en consulteer regelmatig de culturele agenda op deze pagina's!

Stretching in de tuin van het gemeentehuis

Kom tot rust en strek je uit in de tuin van het gemeentehuis onder begeleiding van coaches van de gemeente Elsene. Vergeet je mat of handdoek niet en iets om te drinken!

7 juli, 29 juli, 3 en 12 augustus
Op 22 juli en 26 augustus zijn er specifieke oefeningen voor de rug.

Start-to-bike (5-7j)

woensdagen 15.07, 22.07, 29.07, 05.08 & 12.08 I 16:30-18:00

Leer je kind fietsen tijdens deze Start-to-bike-lessenreeks (5 lessen). Met de eigen fiets en steeds onder begeleiding van hun ouders en onder toeziend oog van een fietsmeester.

Leeftijd: 3e kleuterklas - 2e leerjaar (5-7j) I 16:30-18:00 I
prijs: € 10 (5 lessen) I plaats: Flageyplein

KIDS (5>12): Dans! Danse!

Samen ontdekken we verschillende dansstijlen, zoals ballet, jazz, breakdance, hiphop ... Een korte en afwisselende serie met als trefwoord: plezier!
Met Babette Biehne (Kanga-trainer)

SEE U (F)estival

Het project van tijdelijke bezetting SEE U, gelegen in de voormalige Fritz Toussaint kazerne start zijn nieuwe zomer editie met SEE U (F)estival. Guinguette en foodtruck van woensdag t.e.m zondag. Elke dag krijgt een bepaald thema met aandacht voor kunst, welzijn, sport, eten en muziek.

.img

Aan de hand van een selectie van microscopische beelden uit de ULB, alsook van beelden van kunstwerken uit de collectie van het museum van Elsene, nodigt .IMG de bezoeker uit om in een spel te stappen van doorzichtigheid, overlappingen en gelijkenissen, waar de grenzen tussen kunst en wetenschap vervagen om enkel plaats te laten aan de beelden.

Abstracte kunst in vogelvlucht

'Abstracte kunst in vogelvlucht' tentoonstelling in het FeliXart Museum in samenwerking met het Museum van Elsene. Het FeliXart Museum in Drogenbos opent op 13 juni 2020 opnieuw zijn deuren. Het Museum van Elsene speelt een rol bij deze heropening die ook het begin is van 'Abstracte kunst in vogelvlucht' waarvoor beide musea hebben samengewerkt.

Camping Elzenhof

Win een gratis weekend op "Camping Elzenhof"!
elk weekend in juli en augustus - excl. voor 1 familie of bubbel (max. 5 pers.)

Een rustig plekje, een lekkere bbq, wiegen in de hangmat, een speelkoffer en een echt speelkasteel voor de kids, een heerlijke ontbijtmand en verse zelfgeraapte eitjes. Welkom op Camping Elzenhof! De tent staat al klaar!

Yoga in Viaductpark

elke zaterdag in juli en aug I 10:00-11:00 I 5 euro

Begin jouw zaterdagochtend met een Yoga-sessie in het mooie Viaductpark! Marleen Maldeghem geeft Hatha Yoga, een dynamische vorm van yoga (met stretchings, ademhalingsoefeningen, asana's, relaxatie). Taal: English

Meenemen: matje + dekentje + kussen

XL-Tours: Eigen Kweek/Propre Culture

Tijdens de Eigen Kweek door ga je op verkenning door het verborgen groen van Elsene.

Tafeltennis bij Viaductpark

Kom een balletje slaan in het Viaductpark met andere gezinnen of met de sportcoaches van de gemeente Elsene. Breng je pingpongbats mee en vergeet niet voldoende te drinken!

Afspraak op 8 en 20 juli, 4 augustus en 18 augustus van 9.30 uur tot 11.30 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur

23ste Brussels Short Film Festival

Het BSFF is terug voor de 23ste editie van 2 tot 12 september. Zet je schrap voor 11 dagen met meer dan 300 films! Een unieke gelegenheid om een leuke visuele trip rond de wereld te maken, regisseurs te ontmoeten en samen met andere toeschouwers te genieten van een warme en levendige sfeer in de festivaltent!

La Maja - Olympia Boyle

Olympia Boyle alias La Maja herwerkt haar electropopnummers tot iets nieuws. De harp vervangt de synthesizer, de ritmesectie bestaat uit een hybride elektrisch-akoestische drum en de snaren van de harp worden aangevuld met die van gitaar en basgitaar.

Follow me

Deze twee 'urban acrobaten' nodigen je uit om hen te volgen langs een parcours en zo (stad) op een unieke wijze te herontdekken. De straten worden omgetoverd tot een podium met de gevels als decor, de kasseien als danstapijt en het verkeer als soundscape.

Marlène Dorcena

Zangeres van Haitiaanse oorsprong Marlène Dorcena introduceert ons met een intiem concert in een wereld tussen literatuur en Haitiaanse volksmuziek. In een dialoog tussen stem en piano raakt ze op een subtiele manier vrouw, liefde, leven of multiculturaliteit aan.

Ding dong

Open je deur voor cultuur en vier het nieuwe seizoen met talrijke voorstellingen,
concerten en animaties.

Zaterdag 19 september, ontmoet de Elsense culturele operatoren en doe je culturele boodschappen tussen een divers en hoog qualitatief aanbod.

Dit jaar kies je voor cultuur ''lokaal en van het seizoen''!

DING DONG - Open je deur voor cultuur!

Een weekend lang vieren we samen het nieuwe culturele seizoen met talrijke voorstellingen, concerten en animaties. Alles gratis, en voor iedereen toegankelijk.

Hortense

Hortense is alleen, overweldigd door het helse ritme van het leven. Ze heeft het gevoel achter alles aan te hollen, alsof de tijd haar door de vingers glipt. De verwarring maakt zich van haar meester en verdeelt haar. Hoe vindt ze haar evenwicht terug?

Hortense is een voorstelling met urban dance en hedendaagse dans voor het jonge publiek.

Made in Kwakkaba

ROESTgroep verzamelde voor MADE IN KWAKKABA oud en vergeten speelgoed. Theatermaakster Silke Melis en muzikant Alec De Bruyn bekeken het met een frisse blik en gaven het een nieuw leven in plaats van een plek op de vuilnisbelt.

Peperkoek Foundation

De Peperkoek Foundation verkoopt als zoete... peperkoek! Aan de potten en pannen staan 5 muzikanten die je doen swingen op hun balkan-klezmer-New-Orleans-recept.

De ingrediënten: een grote sousafoon, 5 kg accordeon en 800 gr klarinet, doorspekt met een paar eetlepels schuiftrombone.

Workshop Risografie

Tijdens deze workshop stel je een affiche samen en Frau Steiner helpt bij het drukken van je gepersonaliseerde poster. Je neemt je werk mee naar huis of laat het opnemen in de collectie affiches die in de loop van de namiddag worden gemaakt. Frau Steiner maakt vervolgens een selectie uit deze creaties voor een expo in het Théâtre Mercelis.

One Shot

One Shot, je hebt maar één kans... Cool als blues, nerveus als rock... Deze voorstelling vindt de oude circusstandaarden opnieuw uit met een ongecompliceerde vrijheid. Live muziek begeleidt de ritmische bewegingen en acrobatiek die zich vermengen met het bespelen van de bijlen en de bewegingen aan de chinese mast.

Cultuurmarkt

Ontmoet de Elsense culturele operatoren en doe je culturele boodschappen tussen een divers en hoog qualitatief aanbod. Dit jaar kies je voor cultuur ''lokaal en van het seizoen''!

In het kader van DING DONG, open je deur voor cultuur

Champs Sacrés - Muriel de Crayencour

In deze tentoonstelling van Muriel de Crayencour vormen schilderijen, standbeelden, tekeningen en borduurwerken een ode aan vrouwenlichaam, aan haar sacraliteit, aan haar kwetsbaarheid.

Drie hoofden en een hoed

"Drie hoofden en een hoed" is een visueel spektakel zonder woorden, een mengeling van acrobatieën, voorstellingen op het slappe koord en jongleren overgoten met humor en lichtheid. Voor het hele gezin!

Met : Charlotte Cornet, Sara Martinez Lazaro, Valentin Stalins
Productie : Compagnie Balancetoi

workshop met Lucie/tentoonstelling M de Crayencour

Tijdens deze gezellige workshop voor kinderen van 4 tot 99 jaar ontdek je samen met Lucie Burton de tentoonstelling op een creatieve manier. Tekenen, etsen, drukken of aan de slag met textiel, de techniek zal worden aangepast in functie van de tentoonstelling.

Deelnemen aan de activiteit kan naar keuze per blok van ongeveer 15 minuten.

Canto

In de voorstelling Canto wordt de fragiele intimiteit tussen moeder en kind genomen. De kleine dagelijkse momenten van gescheiden worden en de grote momenten van afscheid nemen.

Twee vrouwen, gewiegd door oosterse lyrische tonen, keren traag terug naar de oorsprong van de schepping, de eerste stapjes, de eerste gebaren, de eerste emoties

ARTONOV Festival " Come on Feet "

Ter gelegenheid van de zesde editie van het ARTONOV Festival verwelkomt See U op dinsdag 6 oktober 2020 het collectief granvat en de voorstelling Come on feet. Op de site van de voormalige gendarmeriekazerne brengen ze performances die de kracht en improvisatie van de underground danscultuur combineren met de technieken van de hedendaagse dans.

A rebours

Anne-Marie d'Adesky laat zich door de kapel van Boondael en zijn lindeboom inspireren en stelt de geschiedenis, de mensheid en zijn relatie tot het heilige en de natuur in vraag. Door middel van inkt- en houtskooltekeningen alsook beeldhouwwerken gaan we in deze tentoonstelling terug in de geschiedenis.

Eerste hulp

In deze vinnige road movie leiden Karine en Stéphane het publiek langs allerlei gevarenzones naar de binnenstad. Begeleid door hun hulphond (in opleiding), voorzien van een noodracewagen en aangespoord door hun dapperheid willen ze de beste redders aller tijden worden!

Gratis, in het kader van de Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Suzette project

Suzanne, fan van Al Pacino en de tijgers in de savanne heeft een mama en een moeke. Suzanne heeft ook een best friend forever, Alice, wiens ouders zijn gescheiden.

Een voorstelling waarin de visie op het gezin en zijn verschillende modellen in vraag wordt gesteld en waarin wordt stilgestaan bij diversiteit en het ontstaan van het verzet.

Magic Wood

Magic Wood neemt ons mee naar Australië, geboorteland van de Aboriginals en hun ancestrale cultuur 'lang voor de tijd van de droom, lang voor de tijd kon worden geteld'...

Met Olivier Richard en Hugues Libert

Des hauts et des bas

Hortense's huisje is een allegaartje dat wordt bewoond door vreemde figuren... In huis komen de spullen tot leven en geven ze vorm aan een wonderlijke wereld waarin Hortense een toevlucht zoekt om te ontsnappen aan de eenzaamheid.

Met Clémentine Michel

Leeftijd: +3 jaar

De l'autre côté

Prunelle, een vrolijk meisje vol leven, krijgt te horen dat haar mama is gestorven. Op de vloedgolf van emoties volgen de vragen: Hoe doe je dat, leven zonder mama? Stilletjes aan maakt het verdriet terug plaats voor een lach, voor het leven.

Een ontroerende theatrale en muzikale reis vol leven die kinderen noch ouders onberoerd laat.

Fanny en Félix

De voorstelling begint met muziek en een vrouwenstem, die van Fanny. Ze wacht op het bezoek van haar broer. Hij is, zoals wel vaker, op reis en heeft het heel druk. Ze missen elkaar.

Quatuor Alfama & Ariane Rousseau
Leeftijd: 9+ jaar

Dans les pas de Paco

Hij is slechts 25 jaar maar de flamenco zit hem in de genen. Zijn grootvader Paco gaf hem de Andalusische cultuur en geschiedenis mee...

Begeleid door twee muzikanten en een fantastische danser brengt Esteban Murillo een eerbetoon aan zijn grootvader.

Les yeux ouverts

De nieuwe voorstelling van het duo Ici Baba! Catherine, Samir en hun vele instrumenten roepen emoties en sensaties op. Ze leren opnieuw 'ademen' en bovenal verwonderen ze zich over de wereld door middel van een steekspel met woorden, participatieve muzikale spelletjes en intermezzo's vol humor en poëzie.

Met: Samir Barris et Catherine De Biasio.

Museum aan huis V

Tien buren van het Museum van Elsene - het Van Aa wijk - heten u thuis welkom en laten u op hun manier kennismaken met een werk uit onze collectie. Wandel van woning naar woning en maak in een heel aparte omgeving kennis met deze werken.

Petit grand

Klein of groot, wat maakt het uit? Wij zien onszelf graag zoals we zijn!

Een concert met de mooiste liedjes van Mamemo die een glimlach op toveren op het gezicht van groot en klein, die je aan het dromen brengen en je laten groeien. Zacht en zoet als chocolade!

Met Olivier Battesti (gitaar, zang), Lorcan Fahy (viool, mandoline, zang)

Balkan Express

Perrons in het station zijn gemaakt om je onder te dompelen in een verhaal bij het instappen in de trein. De machinisten schenken hun plaats aan de artiesten: geen zwarte rook meer langs de ramen van de wagon, de kleurrijke illustraties van Teresa Arroyo zijn duidelijk te zien en de omzwervingen van onze muzikanten duidelijk te horen!

Le Petit chaperon rouge

In deze voorstelling zijn Wolf en Roodkapje niet echt geknipt voor hun rol. Wolf blijft liever in zijn huisje dan dat hij het bos intrekt om kinderen te gaan verslinden. Roodkapje heeft meer weg van een superheld dan van het jonge naïeve meisje en is beslist niet van plan zich te laten opeten.

Leeftijd: 3+ jaar

Compagnie Dérivation

Wave

Een vuistslag op de speelplaats van een school. Twee tieners zonderen zich af in stilte: de één in zijn kamer, de andere... in coma. Waarom raakte de vrienden slaags? Niemand die het weet. Maar iedereen voelt de schokgolf die hun omgeving heeft geraakt.

Leeftijd: 9+ jaar