Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-03-02&l=N
Museum Night Fever
Aziatisch Nieuwjaar
Ludieke geschiedenis van de clitoris
Opruimen, ruilen, meenemen!
De bijenkast verkast
Tweetalige Tandem met Tom Schamp
Inschrijvingen vakantiekampen

Museum Night Fever

Geen tijd om je te vervelen op zaterdag 7 maart! Een van de activiteiten is de Museum Night Fever. Voor het achtste jaar op rij openen een twintigtal Brusselse musea hun deuren van 19 tot 1 uur 's ochtends. In Elsene kan je gaan nachtbraken in het Museum van Elsene.

Facebook Twitter LinkedIn

Aziatisch Nieuwjaar

Op 7 maart viert Elsene ook Aziatisch Nieuwjaar. Om 16 uur vertrekt de dans van de draak van het Flageygebouw naar het wijkhuis Malibran, waar een Oosters vieruurtje je opwacht. De Têtmarkt verleidt je de hele namiddag met gastronomische en artisanale specialiteiten. Om 17, 18 en 19 uur afspraak voor de traditionele dans- en muziekvertoningen. En als toetje natuurlijk... karaoke!

Facebook Twitter LinkedIn

Ludieke geschiedenis van de clitoris

Nog op 7 maart vieren we ook internationale vrouwendag in de Mercelisbibliotheek. Daar kan je komen luisteren naar L'histoire ludique et détaillée du clitoris. Deze interactieve lezing van 19.30 tot 22 uur vertelt het verhaal van dit mysterieuze lichaamsdeel door de jaren heen in de vorm van een erotisch en geschift epos. En het is gratis!

Facebook Twitter LinkedIn

Opruimen, ruilen, meenemen!

Gedaan met weggooien. Ruim op, ruil en neem mee! Dat is het principe van de weggeefbeurs: een rommelmarkt waar iedereen gratis dingen meebrengt en weggeeft. Kom je speelgoed, kledij, schoenen, boeken, ... afgeven op 25 en 26 maart en kom op zaterdag 28 maart snuisteren tussen spullen die je kunt gebruiken. Wedden dat je lenteschoonmaak nu tien keer leuker wordt?

Facebook Twitter LinkedIn

De bijenkast verkast

In maart verhuist de bijenkast van de gemeente van het dak van de Mercelisbibliotheek naar dat van de faculteit architectuur La Cambre Horta aan het Flageyplein, zodat andere Elsenaars daar kunnen kennismaken met onze gevleugelde vrienden. Bijen zijn een uitstekend excuus om over de natuur in de stad en de biodiversiteit te praten. Iedereen kan trouwens hun verblijf in de stad aangenamer maken door wilde bloemen, kruiden of klimplanten te planten en pesticiden te vermijden.

Facebook Twitter LinkedIn

Tweetalige Tandem met Tom Schamp

Ken je Tandem? Het gemeenschappelijke project van de Nederlandstalige en Franstalige bibliotheek draait dit jaar rond illustrator Tom Schamp. Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen op 7, 14 en 21 maart van 11 tot 13 uur naar toffe verhaaltjes luisteren en er nadien zelf creatief mee aan de slag gaan. Op 21 maart komt de tekenaar zelf langs! Vergeet je kind niet in te schrijven!

Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijvingen vakantiekampen

De ene vakantie zit er nog maar op en we zijn al bezig met de volgende... Nu woensdag 4 maart starten de inschrijvingen voor de kampen in de paasvakantie van het wijkhuis Malibran en het huis van de Solidariteit. Bel vanaf 9.30 uur naar 02 646 19 06. Voor de zomervakantiekampen kan je op hetzelfde nummer terecht op 6 mei vanaf 9.30 uur. Ook het Kindermuseum heeft originele activiteiten rond natuur in de stad of een reis rond in de wereld in vijf dagen. Voor de sportievelingen is er dan weer het sportcentrum Albert Demuyter.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.