Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2015-10-01&l=N
Elsene knalt cultuurseizoen op gang
Dieren in de stad
Elsene, een kindvriendelijke gemeente!
Geen stapje zonder de ander
Ouder na een scheiding
Sacrale geometrie in het Museum
Jouw kraampje op de kerstmarkt?
Klein Verzet in de bib!

Elsene knalt cultuurseizoen op gang

ReSpace, het digitale cultuurplatform van de diensten wijkleven en Nederlandstalige aangelegenheden in Elsene, trapt op vrijdag 2 oktober vanaf 19 uur haar cultuurseizoen op gang. Je komt er alles te weten over het nieuwe cultuurprogramma, maar er zijn ook twee kortfilms, live street art en een dj-set. Profiteer van een van de laatste gelegenheden om te genieten van de Plateau, een artistiek laboratorium in een uniek industrieel pand in de Herdersstraat 30, naast het Hotel du Berger. Eind dit jaar maakt het plaats voor extra hotelkamers.

Facebook Twitter LinkedIn

Dieren in de stad

Nu zondag 4 oktober organiseert Elsene Dieren in de stad, een leuke en informatieve dag in het teken van honden, katten, duiven en andere (huis)dieren. Op het programma? Praktische tips, demonstraties van de hondenschool, een wedstrijd voor de sympathiekste hond (misschien wel de jouwe?), maar ook kinderanimatie de hele dag lang. Afspraak op het Heilig-Kruisplein van 11 tot 17 uur. Honden en andere beesten natuurlijk toegelaten!

Facebook Twitter LinkedIn

Elsene, een kindvriendelijke gemeente!

Zit je nog in de luiers, of heb je al een kleine spruit rondlopen? Dan is onze Veertiendaagse van de Allerkleinsten iets voor jou en je gezin! De crèches, de spelotheek en de kraamkliniek zetten hun deuren open voor de allerkleinsten, hun ouders en professionals. Bezoekjes, lezingen, voorleesuurtjes, psychomotorische workshops, voorstellingen, ...

Facebook Twitter LinkedIn

Geen stapje zonder de ander

Wat doe jij voor je medemens met een beperking? Op dinsdag 13 oktober organiseert Elsene een namiddag rond de sociale integratie van mensen met een (mentale of fysieke) beperking naar aanleiding van de Week van de lokale democratie. Kom om 13.30 uur naar de film Intouchables kijken en nadien houdt het dansgezelschap Mouvement Sans Frontière een demonstratie om 15.45 uur. Een organisatie van de Adviesraad voor personen met een handicap in het wijkhuis Malibran.

Facebook Twitter LinkedIn

Ouder na een scheiding

Ben je net gescheiden en vraag je je af hoe je moet overleggen met je ex? Of is ze al even achter de rug maar verandert er van alles: een nieuwe partner, halfzussen of -broers... De gezinsbemiddelaars van de lokale bemiddelingsdienst van Elsene en de studenten en professoren van de psychologiefaculteit van de UCL nodigen je uit om je vragen en ervaringen als gescheiden ouders te delen. Er zijn drie modules van vier vergaderingen tussen 7 oktober en 12 december, kinderen zijn welkom. Enkel in het Frans. Meer weten? 02 468 37 57 of via mail.

Facebook Twitter LinkedIn

Sacrale geometrie in het Museum

Van 22 oktober tot 17 januari stelt Sophie Cauvin tentoon in het Museum van Elsene. Ze neemt ons mee op een reis door abstracte en onherbergzame landschappen. In haar werk verkent ze de raadselachtige verbanden tussen intieme beleving en macrokosmos. Haar werken nemen de hele ruimte in. De sculpturen vinden hun weerklank in de doeken. Gratis vernissage op woensdag 21 oktober van 18.30 tot 21 uur. Vanaf 22 oktober biedt het Museum ook audiogidsen voor de permanente tentoonstellingen. Neem deel aan onze wedstrijd en win twee toegangstickets mét audiogids door ons een mailtje te sturen. Of neem een kijkje op onze Facebookpagina op maandag 12 oktober, waar we nog eens tien duotickets weggeven! (alle tickets worden uitgekozen door een onschuldige hand).

Facebook Twitter LinkedIn

Jouw kraampje op de kerstmarkt?

Onder het motto beter te vroeg dan te laat... De kerstmarkt in Elsene vindt dit jaar plaats van donderdag 3 tot zondag 6 december op het Flageyplein. Naast cadeau- en streekproductenkraampjes, biedt de verwarmde en verlichte tent dit jaar ook plaats een ijssculptuur en sprookjesvertellingen. Wil je er ook producten verkopen? Bel (0475 75 35 86) of mail dan naar Philippe Scaillon.

Facebook Twitter LinkedIn

Klein Verzet in de bib!

Bibliotheek Sans Souci organiseert op zaterdag 17 oktober een hele dag rond ecoburgerinitiatieven en transitie. 10 uur: ontbijt tussen de boekenrekken. Breng een streekproduct mee of iets dat je zelf gemaakt hebt. @ Bibliotheek Sans Souci 11 uur: lezing en gesprek Tine Hens, met Thomas Decreus en Eva Peeters @ Bibliotheek Sans Souci (NL) 13 uur: duurzame lunch @ GC Elzenhof 14 uur: expertise-sharing @ GC Elzenhof (NL/FR) Je kunt zelf kiezen waar en wanneer je aansluit. Voor het ontbijt en het gesprek/lezing is inschrijven aangewezen. Dat kan via mail of op 02 515 64 50.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.