Veertiendaagse van de Allerkleinsten

Elsene, een kindvriendelijke gemeente

Ieder jaar organiseert Elsene een Veertiendaagse van de Allerkleinsten. De crèches, een spelotheek, een kraamkliniek,... Ze openen allemaal hun deuren voor de kinderen, hun ouders en de opvoedkundigen. Op het programma: rondleidingen, animatie, workshops, conferenties,...

Er zijn in Elsene veel organisaties die instaan voor de opvang van onze allerkleinsten vooraleer ze naar school gaan : 4 gemeentelijke crèches, een 20-tal privécrèches, 8 afdelingen van peutertuinen, twee spelotheken, speelpleinen, jeugdbibliotheek, allerhande verenigingen,...

De gemeente Elsene kan ook rekenen op heel wat instellingen die sociale, medische of psychologische hulp verlenen aan jonge kinderen en hun ouders.

Een netwerk voor de allerkleinsten in Elsene

Sinds 2010 werken al deze organisaties samen om een programma samen te stellen voor de Veertiendaagse van de Allerkleinsten. Dit initiatief is gericht op onderwijsdeskundigen, verenigingen, maar natuurlijk ook op ouders en hun kinderen. Crèches, verenigingen, een spelotheek, een kraamkliniek: allemaal openen ze hun deuren voor workshops, conferenties en animatie rond de ontwikkeling van de allerkleinsten.

Met deze Veertiendaagse willen we banden smeden tussen alle belanghebbenden in deze sector. Dit moet een goede basis vormen voor de groei van een echt netwerk voor de allerkleinsten in Elsene.

Samen met de brochure "Elsene, een kindvriendelijke gemeente", geeft deze website een overzicht van alle betrokken instanties, hun gegevens en wat ze allemaal doen. Een handig werkinstrument, zowel voor experts als voor ouders!

Zie ook: Dienst Allerkleinsten

Laatste verandering: 2016-09-27 11:18:50