Is deze mail niet leesbaar? Klik dan hier: https://www.elsene.be/newsletter.php?d=2016-05-01&l=N
Wereldmuziek voor een wereld van verschil
SOS belastingaangifte
Fête de rue, met u?
Eerste fietsbox in Elsene
Trappen om nooit te vergeten
Klantenbinding dankzij het WWW

Wereldmuziek voor een wereld van verschil

Zin in een gezellige dag vol muziek en kinderanimatie? Op zondag 22 mei verandert het Fernand Cocqplein van 13 tot 22 uur in een festivalterrein met concerten, een feestdorp met infostands, een hapje en een drankje, een springkasteel, een schminkstand en houten spelen voor jong en oud. Solidar XL is een gezinsfestival, als afsluiter van de Brussels Jazz Marathon. De opbrengst van deze twaalfde editie wordt gebruikt voor de oprichting van een platform voor de mentale gezondheid van vluchtelingen, via de twee vzw's Ulysse en Exil.

Facebook Twitter LinkedIn

SOS belastingaangifte

De hele maand mei, tussen 9 en 14 uur, helpen de medewerkers van de FOD Financiën je bij je belastingaangifte via Tax-on-web. Kom gewoon naar de Opperstraat 38 en breng je elektronische identiteitskaart mee, je oningevulde aangifteformulier en de nodige attesten en bewijsstukken om bepaalde kosten te kunnen aftrekken. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Facebook Twitter LinkedIn

Fête de rue, met u?

In mei feesten we non-stop, en afsluiten doen we op zaterdag 28 mei tijdens de Sans Souci Boekenbaz'art. De kruising tussen een tweedehandsboekenmarkt en een meertalig straatfeest lokt iedereen naar de Sans Soucistraat, dankzij de boeken, muziekoptredens, een openluchttentoonstelling, straattheater, een literair beauty salon, een boomfanfare en wereldse hapjes! Of je nu wil meedoen of gewoon een goed boek wil doorbladeren en een gezellige zaterdagnamiddag beleven, iedereen is welkom van 14 tot 20 uur! Bibliotheek Sans Souci - Sans Soucistraat 131.

Facebook Twitter LinkedIn

Eerste fietsbox in Elsene

Vorige maand werd de eerste fietsparkeerbox geïnstalleerd in onze gemeente, in de wijk rond het ziekenhuis op de Rodinlaan. Buurtbewoners kunnen er hun tweewieler permanent en beveiligd opbergen. Meer weten? Bel Maud Verkindere op 02 643 59 81.

Facebook Twitter LinkedIn

Trappen om nooit te vergeten

De dienst openbaar onderwijs verzamelde enkele Elsense scholen rond een project over verzet. Leerlingen van het vijfde leerjaar en een klas uit het vijfde middelbaar dachten na over de betekenis ervan tijdens WO II en nu. Op dinsdag 10 mei maken ze samen een fietstocht tussen 9.30 en 13 uur langs de verschillende plekken van herinnering, waaronder de Gedachtenissquare en Square G op de ULB-campus. Iedereen die dat wil, kan meefietsen. Meer info op 02 515 64 88

Facebook Twitter LinkedIn

Klantenbinding dankzij het WWW

In het kader van het programma "Commerce 2020" organiseren de UCL en Unizo een opleiding voor handelaars om een trouwer cliënteel aan te trekken door het internet, en niet enkel aan de hand van een website of Facebookpagina. De gemeente steunt dit evenement op 25 mei om 19 uur in het Wijkhuis Malibran. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht.

Facebook Twitter LinkedIn

Als je deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, meld je dan hier af.